Skip to content

Waarom ik dol ben op Apple’s Magic Keyboard voor iPad

25 de juni de 2021
IMG 4070 6546a7d98e0843c78b7130a8863d72de

Belangrijkste leerpunten

  • Ik ben verliefd geworden op Apple’s Magic Keyboard voor de iPad.
  • Ik was aanvankelijk sceptisch dat het toetsenbord zijn forse prijs waard was.
  • Het Magic Keyboard is het meest comfortabele toetsenbord dat ik ooit heb gebruikt, en het is geweldig om de iPad in verschillende posities te ondersteunen.

Apple’s Magic Keyboard voor iPad is het beste accessoire dat de tovenaars in Cupertino ooit hebben bedacht. Toen het toetsenbord voor het eerst werd aangekondigd, sneerde ik naar het prijskaartje van $ 299; je kunt een perfect acceptabel Bluetooth-toetsenbord op Amazon kopen voor $ 20 dat verbinding maakt met je iPad. Het ontwerp leek ook onhandig en belachelijk; als ik een laptop wilde, typte ik op mijn MacBook Pro, dacht ik. Maar alle positieve recensies putten me uit, en toen het toetsenbord in de uitverkoop ging voor $ 199, besloot ik het eens te proberen. Nu begrijp ik waar alle ophef over gaat. “Verre van onhandig te zijn, maakt het Magic Keyboard mijn 11-inch iPad Air gemakkelijker te hanteren.”

Comfort is koning

Allereerst is dit het meest comfortabele toetsenbord dat ik ooit heb gebruikt. Op de een of andere manier is het zelfs beter dan de full-size op mijn MacBook. Het heeft de perfecte hoeveelheid tactiele feedback, stuiteren en veer, en wanneer ik het gebruik, vliegen mijn vingers gewoon mee. De achtergrondverlichting is ongelooflijk handig. Ik dacht niet dat ik het nodig zou hebben omdat ik de achtergrondverlichting op mijn MacBook-toetsenbord niet zo vaak gebruik, maar het blijkt dat achtergrondverlichting veel nuttiger is op alle plaatsen waar je gewoonlijk een iPad gebruikt, zoals de bank of in bed.

Het ontwerp van het toetsenbord is ook indrukwekkend. Verre van onhandig te zijn, maakt het Magic Keyboard mijn 11-inch iPad Air gemakkelijker te hanteren. Het wiegt het perfect, waardoor het aanvoelt als een mooi boek. Het beschermt mijn iPad heel goed, tot het punt dat ik het in een rugzak kan gooien zonder me er zorgen over te maken. Met typische Apple-flair werkt het Magic Keyboard ook, nou ja, als magie. Het is niet nodig om stuurprogramma’s te downloaden of met instellingen te spelen om het werkend te krijgen. Klik gewoon de magnetische verbinding vast met een bevredigende klik en hij communiceert en laadt rechtstreeks op via de iPad.

Shazam, het transformeert je iPad

Het beste van het Magic Keyboard is dat het de iPad op de best mogelijke manier in een heel ander apparaat verandert. Voordat ik het toetsenbord bezat, dacht ik dat het bedoeld was om van de iPad een inferieure vervanging voor een MacBook te maken. Maar in feite is mijn iPad omgevormd tot een hybride apparaat dat beter werkt voor elk mogelijk scenario. “Met de typische Apple-flair werkt het Magic Keyboard ook, nou ja, als magie.” Ik lees veel op mijn iPad via Amazon’s Kindle-app, en ik dacht dat het hebben van een aangesloten toetsenbord het alleen maar zou verzwaren. In werkelijkheid maakt het toetsenbord het lezen veel handiger en comfortabeler. Het is geweldig om op de bank te liggen en de iPad op je borst te leggen, en met het handige scharnier kun je het precies in de juiste hoek instellen voor je kijkplezier. Idem voor het kijken van films. Ik heb uren verspild aan het proberen mijn iPad te ondersteunen voor precies de juiste kijkhoek voor een Netflix-binge, en het blijkt dat het Magic Keyboard ook de beste standaard is voor de iPad. Ik heb in de loop der jaren veel toetsenborden voor iPads geprobeerd en ze voldeden allemaal niet aan mijn verwachtingen, inclusief het eerste Apple-toetsenbord voor de iPad. Het was geweldig om op een bureau te typen, maar faalde jammerlijk in elke andere situatie.

iPad Air verticaal staand met Magic Keyboard eraan bevestigd

Onderweg flirtte ik met verschillende manieren om mijn iPad te laten presteren als een laptop in een mum van tijd. Ik heb ooit een maand gereisd met de Logitech K480. Maar de toetsen waren oncomfortabel, en het hield de iPad niet in een comfortabele hoek omhoog. Ik had onlangs Apple’s Smart Keyboard Folio, wat in theorie een interessant idee is, maar niet geweldig voor echt gebruik. De Folio is een zware, oncomfortabele hoes en een moeilijk toetsenbord om aan te werken. Simpel gezegd, het Magic Keyboard is alles wat ik altijd al wilde in een Apple-accessoire. Het maakt je apparaat nuttiger, leuker en het werkt gewoon. Ga er gewoon een kopen als je een iPad hebt en het geld over hebt.