Skip to content

Waarom ik geobsedeerd ben door Twelve South MacBook-hoesjes

2 de juli de 2021
IMG 1301 245d150412e347459e6fe788bdc3e31a

Belangrijkste leerpunten

  • De BookBook-hoesjes van Twelve South zijn de beste bescherming voor mijn MacBook die ik ooit heb gebruikt.
  • Deze dure koffers zien eruit als prachtig verouderde antieke leren boeken.
  • Het is net groot genoeg om mijn laptop te beschermen, maar niet zo groot dat het te zwaar is om te dragen.

De meeste laptoptassen zijn saai of lelijk, maar na jaren zoeken heb ik mijn favoriete lijn leren hoezen ontdekt om mijn MacBook veilig te houden. Twelve South maakt MacBook-hoesjes die eruitzien als prachtig verouderde antieke leren boeken. De hoesjes zijn prijzig, maar ze hebben mijn MacBook ding-vrij gehouden en misschien zelfs een overval voorkomen. In tegenstelling tot de meeste gevallen zien de Twelve South-versies er eigenlijk beter uit bij gebruik. Ze krijgen een unieke patina die de omslag personaliseert en eigen maakt. Lichte krasjes in het leer geven het karakter, in plaats van er rommelig uit te zien. “Mijn MacBook is een essentieel onderdeel van mijn leven en ik vind dat hij het verdient om eruit te zien als een antiek leren boek.”

Prijzig maar uniek

Ik gebruik BookBook, dat $ 99,99 kost. Dit model heeft ook een binnenvak voor het opbergen van papieren. Op de een of andere manier voelt het gebruik van de hoes niet omvangrijk of zwaar aan, ook al is het 14,9-inch x 10,4-inch x 1-inch. Ik had hetzelfde model voor mijn vorige 13-inch MacBook Pro en het presteerde net zo goed. Het is moeilijk uit te leggen hoe geweldig de BookBook eruitziet en aanvoelt. Het echte leer is prachtig gemaakt en hoe langer ik het bezit, hoe meer ik de zorgvuldige details opmerk die in het ontwerp zijn verwerkt, zoals het subtiele logo op de rug. Hij is net groot genoeg om mijn laptop te beschermen, maar niet zo groot dat hij te zwaar is om te dragen. De binnenkant van de BookBook is bekleed met microvezel om het oppervlak van je Mac te beschermen tegen krassen. Wanneer u de BookBook dichtritst, wordt uw laptop afgeschermd tussen twee boekomslagen met harde kaft, die beide versterkte hoeken hebben, terwijl de rug stijf en pletbestendig is. Elke BookBook is gemaakt van eersteklas leer en het bedrijf beweert dat ze handgemaakt zijn, zodat er geen twee hetzelfde zijn.

Ook indrukwekkend zijn de dubbele ritsen met leren trekkers die op het eerste gezicht op bladwijzers lijken. In tegenstelling tot de meeste andere hoesjes met ritssluiting, hebben deze sluitingen me nooit in de steek gelaten, zelfs niet na jarenlang gebruik. Het beste van het gebruik van de BookBook-koffer is dat het evenzeer een vermomming als een koffer is. Ik schreef veel in coffeeshops, en hoewel mensen vaak vroegen naar het leren boek dat ik bij me had, hadden ze nooit geraden dat er een computer in zat. Ik crediteer mijn BookBook met het volledig redden van mijn laptop. Een paar jaar geleden was ik in de wijk SoHo in New York City toen ik mijn MacBook op een cafétafel liet liggen. Ik was maar een minuut weg, maar iemand was het café uitgelopen nadat hij verschillende laptops had gepakt. De dief sloeg mijn met BookBook beklede MacBook over, en ik denk dat dat kwam omdat hij niet besefte dat het een dure gadget in de omslag was.

Minder dure alternatieven

Als je diep in het konijnenhol van de antieke koffer wilt duiken, wil je misschien ook de BookBook CaddySack kopen. Deze hoes is een miniatuurversie van de hoes van BookBook voor de MacBook, maar is ontworpen om accessoires zoals kabels, opladers en koptelefoons in op te bergen. Twelve South maakt ook een lijn BookBook-hoesjes voor de iPad, die ik heb geprobeerd. Ook deze zijn prachtig gemaakt en zien eruit als antieke boeken, maar in dit geval kan ik ze niet aanraden.

Een bookBook-koffer die rechtop staat naast een MacBook-laptop.

Ze zijn te zwaar en onhandig om te gebruiken met een iPad die is ontworpen om in de hand te worden gehouden. Maar als je gewoon een mooi uitziende hoes wilt die je iPad goed beschermt, wil je deze misschien eens proberen. Natuurlijk kan het voor sommige mensen absurd lijken om bijna $ 100 aan een zaak uit te geven. Een collega beveelt de veel goedkopere Mosiso-laptoptas aan, die lijkt op de BookBook en minder dan $ 25 kost. In tegenstelling tot de BookBook is de Mosiso natuurlijk niet gemaakt van echt leer.

Er is ook de intrigerend ogende Vintage Sleeping Beauty-hoes voor laptops, die ik niet heb geprobeerd, maar die ook op een antiek boek lijkt. Deze is gemaakt van polyester, maar kost slechts $ 39,99. Deze goedkopere alternatieven voor de BookBook zien er verleidelijk uit. Maar ik blijf Twelve South trouw. Mijn MacBook is een essentieel onderdeel van mijn leven en ik zeg dat hij het verdient om eruit te zien als een antiek leren boek.