Skip to content

Waarom Pokémon Legends: Arceus sommige fans enthousiast maakt

11 de juli de 2021
Pokemon Legends ARceus 1 ec72a0df040841d7ba296990bff388de

Belangrijkste leerpunten

  • Nintendo heeft onlangs een nieuwe open wereld onthuld, een actie-RPG die zich afspeelt in Pokémon World.
  • Pokémon Legends: Arceus zal de begindagen van de Sinnoh-regio en de eerste Pokédex van het gebied verkennen.
  • Legends lijkt functies te leveren waar fans om hebben gevraagd.

Pokémon Legends: Arceus is een kans voor Game Freak om een ​​echte next-generation van Pokémon door dieper in de RPG-wortels te graven, iets waar fans om hebben gesmeekt. Terwijl spelers hoopten dat de sprong naar de Nintendo Switch de serie vooruit zou helpen, Pokémon Zwaard en Schild liet velen teleurgesteld, waaronder ikzelf. Gelukkig lijkt het erop Pokémon Legends: Arceus gaat eindelijk de grotere, bredere werelden en RPG-systemen waar gamers naar hunkeren, leveren. “Het is de eerste Pokémon game ooit een RPG-concept met een open wereld zal bevatten”, vertelde Roger Senpai, een fervent fan van de serie, via e-mail aan Lifewire. Pokémon fan die de handheld-games speelt, zou ik dol zijn op het verkenningsaspect van de game in 2D en nieuwe delen van de regio te zien krijgen. Ik vroeg me echter altijd af hoe? Pokémon eruit zou zien en voelen in een 3D-wereld waar verkenning centraal stond. Met Pokémon Legends: Arceus, krijgen we dit eindelijk te zien! Ik ben erg enthousiast over deze aankomende game.”

Een hele nieuwe wereld

In de loop van de 25-jarige geschiedenis is er niet veel veranderd aan Pokémon en de manier waarop we het spelen. Elke regio, hoewel soms groter dan de vorige, biedt dezelfde lus om Pokémon te vangen, gymleiders te verslaan en badges te verzamelen. Het is een beproefde formule die vooral de laatste jaren meer vermoeiend dan innovatief is geworden. Met Pokémon-legenden, heeft Game Freak een nieuwe start.

Het verhaal van de game neemt spelers niet alleen mee naar een tijd die nog niet eerder is verkend – we zullen de eerste Pokédex in de Sinnoh-regio samenstellen – het zal ook verschillende nieuwe mechanica introduceren waar spelers op hebben gewacht. Het meest opvallende van deze mechanica is de mogelijkheid om vrij over de wereld te zwerven en Pokémon te vangen zonder te hoeven wachten op willekeurige ontmoetingen. Natuurlijk bieden veel van de belangrijkste inzendingen in de serie tot op zekere hoogte verkenning van de wereld, maar het is lang niet zo diepgaand als wat we tot nu toe hebben gezien in de Legenden onthullen. Op basis van wat we tot nu toe hebben gezien, lijkt het erop dat Pokémon in realtime in de wereld zal verschijnen. Dit gebeurde wat in 2019 Pokémon Zwaard en Schild, maar niet op het niveau waarop het verschijnt Legenden. Naast het vangen van Pokémon in de open wereld, kun je ook door hoog gras sluipen en rollen om verborgen te blijven. Dit zou het verkennen van de Sinnoh-regio veel meeslepender en boeiender moeten maken, vooral voor oude fans die de huidige formule beu zijn geworden.

Een voor de geschiedenisboeken

In tegenstelling tot vorige Pokémon games, die zich hebben gericht op de formule van het vangen van Pokémon, het verslaan van gymleiders en beroemd worden, Legenden lijkt een dieper, meer RPG-achtig verhaal te bevatten. Spelers kruipen in de huid van een van de eerste Pokémon-trainers in de Sinnoh-regio terwijl ze werken aan het vullen van de allereerste Pokédex in het gebied.

Screenshot van Pokémon Legends Arceus.

Legendarische Pokémon Arceus staat ook centraal in het avontuur, en de oorsprong ervan wordt omgeven door mysterie en intriges. Het is een enorme verandering ten opzichte van eerdere titels om de grindachtige aard van het vangen van Pokémon te kunnen combineren met een dieper verhaal. Sinnoh, de thuisbasis van Pokémon’s Generation 4, is er een die velen zich zullen herinneren vanwege Pokémon Diamant, Parel, en Platina. Met Legenden, kunnen we terugreizen naar het verleden en ontdekken hoe de regio zo’n icoon in het Pokémon-universum werd, en hopelijk leren we er onderweg wat nieuwe dingen over.

De toekomst van Pokémon

Niet iedereen is enthousiast over de veranderingen die Pokémon-legenden maakt wel. Jenna, een oude fan van de serie, sprak met ons via e-mail. “Ik ben voorlopig opgewonden, maar een beetje twijfelachtig”, zei ze. “Mensen dringen al een tijdje aan op Pokémon in de open wereld, maar ik ben echt dol op de structuur van de originele games – de nieuwe steden, vechten tegen een sportschoolleider in elk, trainen, enz.” Voor fans zoals Jenna, die niet zeker zijn van het meer open-wereldkarakter van legendes, het lijkt er niet op dat Game Freak er de ware toekomst van de serie van wil maken. In plaats daarvan lijken veel gebruikers te geloven dat Pokémon Legends: Arceus is slechts de eerste in een aankomende lijn van spin-offs.

Of dit waar is, valt nog te bezien. Maar het verandert niets aan het feit dat Legenden heeft het potentieel om de serie verder te duwen dan welke andere inzending dan ook. Een nieuwe open wereld om te verkennen en een fascinerende duik in het achtergrondverhaal van de prachtige regio van Generation 4 zou de frisse wind kunnen zijn waar fans lang naar uitkeken.