Skip to content

Waarom PvP Diablo 4 voor sommige spelers kan ruïneren

2 de juli de 2021
Diablo IV Rogue Key Art d13d8cb4bfa84908a67e7c0852213b5e

Belangrijkste leerpunten

  • Diablo 4De altijd online wereld zal verschillende PvP-zones bevatten die spelers kunnen verkennen.
  • Zonder de juiste balans kunnen spelers PvE-inhoud bewerken en vervolgens anderen in PvP-gebieden overweldigen.
  • Een onevenwichtige PvP kan ertoe leiden dat spelers gefrustreerd raken of de inhoud helemaal vermijden.

Diablo 4 zal PvP-zones bevatten, maar de meeste spelers zullen ze waarschijnlijk vermijden. Blizzard heeft onlangs een heleboel nieuwe details onthuld over zijn aanstaande actie-RPG, Diablo 4, inclusief het feit dat het zones zal bevatten die zijn ontworpen met speler-tegen-speler (PvP)-inhoud in gedachten. Hoewel het idee in eerste instantie misschien aantrekkelijk klinkt, zou een nadere blik op wat we er momenteel over weten, tot meer frustratie van spelers kunnen leiden. “Diablo 3 miste het doel voor veel spelers sinds Diablo 2 PvP was zo’n kernaspect. Helaas, PvP in Diablo 2 leidde tot een aantal negatieve ervaringen voor sommigen omdat er veel verdriet bij betrokken was,” vertelde Bill Elafros, mede-oprichter van de BEAT Invitational, Lifewire via e-mail. “Ik geloof Diablo 4 is op zoek naar een middenweg tussen de twee met een aantal PvP in plaats van overal en altijd.”

Altijd online, altijd verbonden

Dit is niet de eerste keer dat de Diablo serie heeft zwaar aanbevolen multiplayer-2000’s Diablo 2 had het ook, maar het is deze keer opmerkelijker omdat het spel altijd-online componenten zal bevatten en zal worden vergrendeld op specifieke gebieden in plaats van speciaal gemaakte wedstrijden. “Ik geloof dat Diablo 4 een middenweg tussen de twee wil zijn met een aantal PvP in plaats van overal en altijd.” In tegenstelling tot verleden Diablo games, die singleplayer-instanties hadden die je voor anderen kon openen, het geheel van Diablo 4′De wereld en het verhaal zullen zich in een gedeelde wereld bevinden. Je zult andere spelers kunnen zien rondzwerven en missies voltooien, vergelijkbaar met hoe je ze zou kunnen zien in massale multiplayer online role-playing games (MMORPG’s) zoals World of Warcraft. Het betekent ook dat je op elk moment PvP-zones kunt tegenkomen zonder dat je naar specifieke spelmodi hoeft te gaan.

Lenen van anderen

In Diablo 4, kunnen spelers Fields of Hatred betreden, gebieden waar elke speler een andere kan aanvallen. Ga naar deze gebieden met onvoldoende niveau of onvoldoende voorbereid, en u zult zeker betalen. Het is een systeem dat erg lijkt op de Dark Zones in Ubisoft’s De divisie en De Divisie 2, en het lijkt zelfs enkele van de minder wenselijke eigenschappen van het systeem te lenen, zoals het verzamelen van Shards of Hatred die je kunt reinigen in een ritueel dat je markeert voor elke andere speler in de zone.

Diablo IV karakter inventaris scherm

Terwijl De divisie heeft enige controverse gezien over het spel dat spelers dwingt de Dark Zone in te gaan om vooruitgang te boeken, Diablo 4’s PvP is helemaal niet gebonden aan progressie. In plaats daarvan worden de Shards of Hatred die je opruimt alleen gebruikt om cosmetische items te ontgrendelen. Dit is een stap in de goede richting, vooral voor degenen die nog steeds willen genieten van alle speler-vs.-omgeving (PvE) aspecten van het spel. Maar ondanks het niet volledig volgen De divisie’s voetstappen, zijn er nog wat zorgen met Diablo 4’s PvP-modus, met name het balanceren van uitrusting tussen PvE- en PvP-ontmoetingen.

De balans vinden

Omdat PvP niet is gekoppeld aan een specifieke voortgang of speciale uitrusting die spelers kunnen ontgrendelen, worden PvE-pantser en -wapens gebruikt om de verschillende speler-tegen-speler-ontmoetingen in de Fields of Hatred te voeden. Dit laat veel ruimte voor het balanceren van problemen, iets dat Blizzard niet lijkt te willen veranderen. Joseph Piepiora, ontwerper van leadsystemen op Diablo 4, vertelde Windows Central dat het team af wil van het idee dat PvP eerlijk moet zijn, in plaats van zich te concentreren op het idee van “hoog risico is gelijk aan hoge beloning.” Op elk moment tijdens je doortocht door de Fields of Hatred, kun je het opnemen tegen een team dat veel sterker en beter is ingesteld dan jij, waardoor je in wezen wordt gedwongen tot een gevecht dat je geen kans maakt om te winnen.

Dit kan frustrerend zijn voor spelers, vooral als een van hen per ongeluk de PvP-gebieden binnenloopt. Als je geen ervaring hebt met PvP in games zoals Diablo 4, dan is het onwaarschijnlijk dat je blij zult zijn als je absoluut wordt vernietigd door veel krachtigere spelers. Ja, je zou kunnen zeggen dat het een risico is dat spelers nemen, maar dat betekent niet dat ze het leuk zullen vinden, en het kan ertoe leiden dat sommige spelers het helemaal verlaten, tenzij de ontwikkelaars het aanpakken. “De grootste uitdaging die ik zie, is hoe ze PvP-vaardigheden en PvE in evenwicht kunnen brengen,” zei Elafros. “Misschien zal het vergelijkbaar zijn met WoW met verschillende uitrustingssets.”