Skip to content

Waarom VR niet klaar is voor esports

9 de juli de 2021
GettyImages 1129493258 a87a3ee597ca459da8bd30bdc3606c96

Belangrijkste leerpunten

  • Het is onwaarschijnlijk dat virtual reality binnenkort veel indruk zal maken in de groeiende esports-industrie.
  • Streamingdiensten zullen waarschijnlijk meer betrokken raken bij esports, zeggen sommige waarnemers.
  • Verwacht wordt dat snellere mobiele connectiviteitsopties zoals 5G en 5G Ultra-Wideband milliwave-technologie de esports-industrie een boost zullen geven en fans in staat zullen stellen om onderweg te kijken, zeggen waarnemers.
Virtual reality is nog niet helemaal klaar voor primetime in esports, zeggen sommige experts. Virtual reality en augmented reality zouden spelers en fans in staat kunnen stellen om nauwer met het spel om te gaan, zeggen voorstanders. De release van meer capabele virtual reality-headsets zoals de Oculus Quest 2 wekt meer interesse in VR. Maar VR-technologie heeft niet de impact die werd verwacht in esports. “Mensen verwachtten dat VR een centralere rol zou spelen in entertainment, maar het zal geen grote sprong maken totdat er meer titels zijn en de hardware toegankelijker wordt”, zegt Yaniv Sherman, senior vice-president en hoofd van de VS bij gaminggroep 888. Holdings, zei in een e-mailinterview. “In tegenstelling tot consoles die een one-stop-shop voor entertainment proberen te worden, denk ik dat VR het potentieel heeft om groter te worden dan dat. Hoewel wedden op esports een complementaire ervaring is om ernaar te kijken, moet VR ook sport aanvullen, op het kruispunt tussen sociaal en virtueel.”

Pandemie stimuleert interesse in esports

Esports groeien snel, aangewakkerd door toegenomen belangstelling, veel geld en mensen die tijdens de pandemie meer tijd thuis doorbrengen. Volgens een schatting zal het totale aantal esports-kijkers naar verwachting groeien van 454 miljoen kijkers in 2019 tot 646 miljoen in 2023. Streamingdiensten zullen waarschijnlijk ook meer betrokken raken bij esports, zeggen sommige waarnemers. “AI en streamingdiensten die samenkomen met esports en andere sporten zullen op een bepaald moment in de nabije toekomst een nieuwe consumentenervaring creëren”, zei Sherman. “Hoewel we bedrijven als Netflix al zien convergeren naar andere diensten, heeft het de esports nog niet bereikt en ik verwacht dat dit in de nabije toekomst zal veranderen.”

Een jongere die een esports-team coacht.

Het probleem met VR is dat de huidige focus ligt op het maken van headsets waarmee mensen fysiek met software kunnen omgaan. Dat is niet waar fans naar op zoek zijn, zeggen sommige waarnemers. “Velen verwarren de aantrekkingskracht van games met de wens om fysiek deel te nemen aan de activiteiten die de games simuleren”, zei Hai Ng, de CEO van esports-adviesbureau Spawn Point, in een e-mailinterview. “De adoptie van VR zal inhoudsgestuurd zijn, niet alleen omdat het een betere simulatie kan opleveren.”

Met 5G kun je op meer plaatsen naar esports kijken

Verwacht wordt dat snellere mobiele connectiviteitsopties zoals 5G en 5G Ultra-Wideband milliwave-technologie de esports-industrie een boost zullen geven en fans in staat zullen stellen om onderweg te kijken, zeggen waarnemers. Maar “esports is geen ‘bleeding edge’-industrie”, zei Ng. “Als competitieve sportactiviteit zijn stabiliteit en acceptatie belangrijke pijlers; ‘nieuwe technologieën’ spelen niet altijd leuk.” Esports wint aan populariteit door de pandemie, beweren sommigen. “In 2020 zette de hele industrie de volgende stap door virtueel te gaan toen er geen andere sportevenementen beschikbaar waren”, zei Sherman. “Ze stonden centraal in de wereld van entertainment en sportweddenschappen. Het is teruggevallen naarmate de traditionele sporten terugkeerden, maar het groeitraject zal niet stoppen zolang er meer titels beschikbaar komen – meer titels en meer weddenschappen zullen hand in hand gaan. ” “Mensen verwachtten dat VR een centralere rol zou gaan spelen in entertainment, maar het zal geen grote sprong maken totdat er meer titels zijn en de hardware toegankelijker wordt.” De vraag blijft of esports zijn populariteit zal zien achterblijven als alle niet- virtuele sporten worden hervat wanneer de pandemie van het coronavirus afneemt. [they were] aangetrokken door het gebrek aan andere sportinhoud. Sommigen zullen ook blijven, omdat ze een voorproefje hebben gekregen van de competitieve actie en inhoud”, zei Ng. “De pandemie heeft geholpen het stigma te doorbreken dat ze misschien hadden, en categoriseerde esports en games als kinderdingen.” van de toenemende populariteit van esports. Er zijn lucratieve beurzen beschikbaar voor de beste esports-spelers. En het Fashion Institute of Technology in New York heeft onlangs een programma aangekondigd dat is ontworpen voor studenten om de industrie te verkennen. De cursus biedt een reeks projectgebaseerde activiteiten en opdrachten die de basis analyseren van game-design, marketing en projectbeheer. Geavanceerde technologie is de drijvende kracht achter veel sectoren van de economie, maar het is onwaarschijnlijk dat esports daar een van zal zijn. Het enige dat u nodig hebt, is een goede monitor en een degelijke breedbandverbinding om achterover te leunen en te kijken .