Skip to content

Wat is een Document Open-wachtwoord?

18 de juli de 2021
document open password prompt adobe reader 5a675817b1f09f0037c40105

Een wachtwoord voor het openen van een document is een wachtwoord dat wordt gebruikt om het openen van een PDF-bestand te beperken. Daarentegen worden PDF-eigenaarwachtwoorden gebruikt om documentbeperkingen in PDF-bestanden op te geven. Hoewel dit wachtwoord de . wordt genoemd document openen wachtwoord in Adobe Acrobat kunnen andere PDF-programma’s naar dit wachtwoord verwijzen als de PDF-gebruikerswachtwoord of de PDF-document open wachtwoord.

Een wachtwoord voor het openen van een document instellen op een PDF

Met sommige PDF-lezers kunt u het openen van de PDF mogelijk beveiligen met een wachtwoord, maar het zijn meestal gespecialiseerde tools die die optie bevatten. Er zijn ook enkele PDF-makers die de mogelijkheid hebben om een ​​PDF-gebruikerswachtwoord aan te maken. Met tools die PDF’s maken, moet u normaal gesproken beginnen met een bestand dat geen PDF is (aangezien het de bedoeling is om creëren een pdf) en zijn daarom niet zo handig als u een wachtwoord voor het openen van een document wilt maken voor een bestaand .PDF-bestand. U kunt de gratis proefversie van Adobe Acrobat installeren om een ​​PDF met een wachtwoord te beveiligen, of u kunt natuurlijk de volledige versie gebruiken als u die heeft. Gebruik de het dossier > Eigendommen menu en dan de Veiligheid tabblad om de te vinden Beveiligingsmethode: keuze. Kiezen Wachtwoordbeveiliging en selecteer vervolgens de optie in het nieuwe venster genaamd Een wachtwoord vereisen om het document te openen. Voer een wachtwoord in dat tekstveld in om het wachtwoord voor het openen van het document voor het PDF-bestand te maken. Twee andere opties voor het toevoegen van een wachtwoord aan een PDF is om de Soda PDF- of Sejda-website te gebruiken. Ze zijn heel gemakkelijk te gebruiken: upload het PDF-bestand naar de website en voer vervolgens het wachtwoord in dat u wilt gebruiken. De Password Protect PDF-pagina op Smallpdf.com is een vergelijkbare website waar u kunt voorkomen dat een PDF wordt geopend, tenzij het wachtwoord van uw keuze is ingevoerd. U kunt twee pdf’s per dag op hun site gebruiken zonder te betalen.

Hoe een PDF-document te kraken of te verwijderen Open wachtwoord

Wachtwoorden voor het openen van documenten zijn niet gemakkelijk te hacken, maar er zijn een paar hulpprogramma’s voor het herstellen van PDF-wachtwoorden die dit kunnen doen via een brute-force-aanval, mits er voldoende tijd is. De website Smallpdf.com is daar een voorbeeld van. Nadat u heeft geprobeerd het wachtwoord voor u te verwijderen, wordt u gevraagd het wachtwoord zelf in te voeren als dit niet lukt. Hoe dan ook, het verwijdert het wachtwoord voor u, zodat u het vervolgens weer naar uw computer kunt downloaden en als een gewoon PDF-bestand kunt gebruiken. Zoals je hierboven hebt gelezen, kan Smallpdf.com slechts twee PDF’s per dag verwerken, voor gratis gebruikers. Dit betekent dat u een wachtwoord voor twee pdf’s kunt instellen, het gebruikerswachtwoord voor twee pdf’s kunt verwijderen of een combinatie van beide kunt doen, maar dat er slechts twee bestanden per dag zijn. Om het wachtwoord eenvoudig te verwijderen, kunt u het document openen in Adobe Acrobat. Het zal u natuurlijk het wachtwoord laten invoeren voordat u verder kunt gaan, waarna u dezelfde stappen kunt volgen als hierboven beschreven voor het instellen van het gebruikerswachtwoord, maar door te kiezen Geen beveiliging in plaats van Wachtwoordbeveiliging. Terwijl de hierboven genoemde Soda PDF-website wordt gebruikt voor het beveiligen van een PDF, kunt u op de Soda PDF Unlock PDF-pagina het wachtwoord verwijderen. In tegenstelling tot een PDF-wachtwoordkraker, moet u het wachtwoord weten. Deze website is handig als u alleen de wachtwoordbeveiliging wilt verwijderen. FAQ

  • Hoe veilig zijn PDF-wachtwoorden?

    PDF-wachtwoorden kunnen moeilijk te kraken zijn als u een sterk wachtwoord maakt dat moeilijk te raden is, of als u een tool gebruikt die het document versleutelt en vereist dat de gebruiker een privésleutel invoert. Adobe Acrobat Pro PC biedt deze extra privacylaag samen met extra beveiligingen zoals coderingscertificaten, afdrukbeperkingen en bewerkingsbeperkingen.

  • Kan ik gratis wachtwoordbeveiliging aan PDF’s toevoegen?

    Ja, u kunt pdf’s gratis beveiligen met een wachtwoord. Naast online programma’s zoals smallPDF.com, worden Microsoft Word en Preview geleverd met ingebouwde wachtwoordbeveiliging. Selecteer in een voorbeelddocument het dossier > Exporteren > Versleutelen en voer een wachtwoord in. Sla het document in Word op als a PDF > Opties > selecteer Versleutel het document met een wachtwoord, of Exporteren als PDF > Toon details op een Mac.