Skip to content

Wat is een Home Theatre-in-a-Box-systeem?

16 de juli de 2021
ONKYO 3910 FRONT REAR 1620 alt b82f2df18303458eac7fa57f79ef7597

Je gaat graag naar de bioscoop, maar hebt niet altijd de tijd om het gezin te verzamelen en naar de plaatselijke bioscoop te trekken. Of misschien kun je het geld niet uitgeven om de kaartjes en de popcorn te betalen. Daarom kijk je vaak naar films op tv. Maar dat schiet gewoon niet helemaal op. Het beeld van streaming, dvd of Blu-ray Disc ziet er misschien goed uit (vooral Blu-ray), maar het geluid van die tv-luidsprekers is verschrikkelijk. Je buurman heeft een enorme tv, Blu-ray/dvd-speler, thuisbioscoopontvanger, luidsprekers en een subwoofer die je kunt ‘voelen’ als je probeert te slapen. Je kinderen smeken je om een ​​thuisbioscoopsysteem samen te stellen, maar je partner zegt “geen manier” om de woonkamer te verbouwen om “al die rotzooi” te huisvesten. Dus hoe kun je:

  • Uw filmkosten laag houden?
  • Uw tv-kijkervaring verbeteren?
  • Alsjeblieft, de kinderen?
  • Uw partner tevreden stellen?

De Home-Theater-In-A-Box-oplossing

Een oplossing om je tv-geluid te verbeteren is met een soundbar. Soundbars zijn erg populair, ze bevatten luidsprekers, versterkers en aansluitingen in een barachtige kast die onder of boven een tv kan worden geplaatst. Ze zijn ook zeer eenvoudig op te zetten. Ze kunnen het tv-geluid verbeteren, maar ze leveren niet altijd de kamervullende surround sound-ervaring die u wellicht wenst. Een betere, stapsgewijze, maar nog steeds eenvoudige oplossing zou een Home-Theater-in-a-Box-systeem kunnen zijn. Hoewel op hetzelfde niveau als de over-the-top setup van je buurman, is een home-cinema-in-a-box-systeem een ​​geweldige manier om te beginnen, om die kloof tussen een soundbar en een meer geavanceerde optie te overbruggen. In Europa en sommige andere regio’s worden deze systemen vaak Home Cinema Kits genoemd. Sommigen noemen ze ook wel Home Theater “Starter Kits”, hoewel dat geen gestandaardiseerd label is dat fabrikanten of retailers gebruiken.

Onze bevindingen

Wat we leuk vinden?

  • Voorverpakt systeem dat alles biedt wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.
  • Redelijk geprijsd.
  • Een stap hoger in geluidskwaliteit van de meeste soundbars.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet de beste luidsprekers.
  • Niet zo goed voor alleen muziek luisteren.
  • Vermogensclassificaties kunnen bedrieglijk zijn.

Voordelen van een Home-Theater-In-A-Box-systeem

Hier is een overzicht van wat u kunt verwachten in een home-theater-in-a-box-pakket:

wat zit er in: Home-theater-in-a-box-systemen bevatten de meeste (of alle) componenten die nodig zijn, inclusief alle luidsprekers, een surround sound-ontvanger en, in sommige gevallen, een Blu-ray/DVD/CD-speler. Sommige kunnen ook muziek- en videostreamingmogelijkheden bevatten.

Compact: Home-theater-in-a-box-systemen zijn compact. Ze zijn ontworpen om een ​​kamer niet te overweldigen. De centrale ontvangers zijn soms niet veel groter dan een dvd-speler, hoewel sommige systemen wel aparte Blu-ray/dvd-speler/ontvangercomponenten hebben.

Sprekers: In de meeste gevallen zijn de meegeleverde speakers erg compact. Er kunnen vijf of zeven surround-sound-satellietluidsprekers worden geleverd, maar deze zijn klein genoeg om onopvallend in de hoeken of planken van de kamer te worden gemonteerd, maar er zijn er ook met vloerstaande luidsprekers met een dun profiel, ook wel ‘Tall Boy’-luidsprekers genoemd. Sommige systemen bieden mogelijk ook verticaal gerichte luidsprekers voor Dolby Atmos.

Surround-geluid: Decodering en verwerking van surroundgeluid is beschikbaar voor verschillende formaten, sommige systemen bevatten zelfs Dolby Atmos en/of DTS:X.

Draadloze opties: Sommige home-cinema-in-a-box-systemen kunnen draadloze luidsprekers (of draadloze surround-luidsprekers) bevatten. Een subwoofer is ook inbegrepen, maar is meestal compact en kan gemakkelijk in een hoek of naast een stoel of tafel worden geplaatst zonder de aandacht te trekken, behalve het diepe basgeluid dat het genereert.

Eenvoudige installatie: Een home theater-in-box is eenvoudig in te stellen en te gebruiken; bijna alle aansluitkabels zijn aanwezig. Het enige wat je nodig hebt is een TV met AV-ingangen en audio-uitgangen, een HiFi-videorecorder (als je die nog hebt!), of Blu-ray/DVD-speler (als die niet is meegeleverd). Er zijn geen speciale vaardigheden vereist om het systeem aan te sluiten en in te stellen, alleen de mogelijkheid om eenvoudige instructies en diagrammen te lezen. De meeste systemen worden geleverd met een afstandsbediening die helpt bij het instellen en verder gebruiken.

Prijs: Home-theater-in-a-box-systemen zijn redelijk geprijsd. Ze beginnen zo laag als $ 200, maar kunnen oplopen tot $ 2.000. U vindt deze systemen bij de meeste consumentenelektronicawinkels en grote winkels zoals Best Buy, Costco en Walmart, en natuurlijk bij online verkooppunten zoals Amazon.

Waarschuwingen voor Home-Theater-In-A-Box-systeem

Home Theater-in-a-Box-systemen hebben veel voordelen, maar er zijn enkele dingen waar u voorzichtig mee moet zijn.

Niet high-end: Home-theater-in-a-box-systemen zijn over het algemeen niet high-end. Ze hebben de neiging om de luidsprekerconstructie en geluidskwaliteit te bezuinigen in vergelijking met hun neven en nichten met afzonderlijke units. Met de vooruitgang in de luidspreker- en subwoofertechnologie klinken sommige van deze ‘budget’-systemen echter beter dan u zou denken.

Films versus muziek: Home-theater-in-a-box-systemen zijn ontworpen om het geluid voor films en tv meer te optimaliseren dan voor het luisteren naar muziek. Als je een serieuze luisteraar bent van muziek van cd of vinyl, ben je misschien niet blij met de prestaties van de meeste van deze systemen.

Vermogen: Veel home-cinema-in-a-box-systemen leveren niet de “schone” kracht die u misschien nodig heeft voor een grotere kamer. De vermogensspecificaties kunnen wijzen op een hoog uitgangsvermogen, maar u moet ook overwegen welke vervormingsniveaus aanwezig zijn bij het nominale uitgangsvermogen van het systeem. Sommige dure home-cinema-in-box-systemen leveren mogelijk een beter geluid, ook al hebben ze een lager uitgangsvermogen dan een “goedkoper” systeem.

Waar moet je nog meer naar zoeken?

Als je andere apparaten hebt, zoals een videorecorder, dvd-/Blu-ray Disc-speler, videogameconsole, digitale kabel/satelliet of een mediastreamer, zorg er dan voor dat het systeem dat je krijgt voldoende aux-ingangen heeft (analoog, digitaal en HDMI). ) om alles in te pluggen. De meeste systemen bieden de mogelijkheid om minimaal één of twee extra audio/video-apparaten aan te sluiten. Een andere functie die u op een home-cinema-in-a-box-systeem kunt vinden, is internetstreaming, hetzij van muziekdiensten, of, als het systeem een ​​Blu-ray Disc-speler bevat, van videostreamingdiensten, zoals Netflix. Om internetstreamingfuncties te ondersteunen, zullen dergelijke systemen Ethernet- of WiFi-verbindingsopties bevatten, zodat uw systeem internet kan bereiken.

Het definitieve oordeel

Ondanks enkele nadelen, is er voor een prijsbereik van $ 200 tot $ 2.000 een home-theater-in-a-box-systeem beschikbaar dat voldoet aan de basisbehoeften voor thuisbioscoop en casual muziek luisteren voor een appartement, vergaderruimte of middelgrote woonkamer. Ons advies is om eerst bij een lokale dealer te kijken hoe het systeem klinkt voordat u een beslissing neemt. Zorg er ook voor dat u het systeem binnen een redelijke tijd kunt retourneren als het niet aan uw luisterbehoeften voldoet zodra u het thuis heeft uitgeprobeerd.