Skip to content

Wat is flipboard? Alles over de app voor sociaal nieuws

21 de juli de 2021
GettyImages 459017671 5b6b5270c9e77c005049b312

Flipboard is een app voor sociaal nieuws waarmee u eenvoudig op de hoogte blijft van de onderwerpen die voor u het belangrijkst zijn. Je kunt Flipboard zien als een slim tijdschrift. In tegenstelling tot traditionele gedrukte tijdschriften, personaliseert Flipboard uw inhoud op basis van uw interesses en geeft vervolgens relevante artikelen weer in een lay-out in tijdschriftstijl die gemakkelijk is om mee te werken en een lust voor het oog is. Naast artikelen zie je andere soorten inhoud, waaronder video’s, podcasts, tweets en meer. Mensen kunnen Flipboard gebruiken om digitale tijdschriften te maken om te delen met andere gebruikers; terwijl je de inhoud op Flipboard doorleest, kun je ze gemakkelijk toevoegen aan een nieuw of bestaand tijdschrift onder je profiel. Met Flipboard kun je ook tijdschriften samenstellen op basis van een passie van je, voor specifieke bronnen, om te delen met een groep of om een ​​collectie te creëren.

Hoe de Flipboard-app werkt

Flipboard werkt door je letterlijk door verhalen te laten bladeren. Het heeft een unieke op gebaren gebaseerde flip-functie die de pagina omslaat wanneer u omhoog/omlaag of links/rechts op het scherm veegt, net zoals het omslaan van de pagina van een echt tijdschrift.

Verhalen verschijnen in je homefeed met een afbeelding, een kop, de bronnaam en hoe recent deze is gepubliceerd. Het enige dat u hoeft te doen, is op een verhaal tikken om het uit te vouwen om het volledig te lezen. Elk verhaal bevat ook een menuknop die wordt weergegeven door drie stippen in de rechterbenedenhoek, zodat je met het verhaal kunt communiceren. Als je besluit er een te ‘leuk’ vinden of ervoor kiest om ‘Minder zoals dit’ te zien, zal Flipboard de inhoud voor je samenstellen op basis van je selectie. Je kunt het verhaal ook omdraaien in een tijdschrift of delen via sociale media.

Aan de slag met Flipboard

Download de gratis Flipboard-app of meld je aan via een webbrowser op Flipboard.com. Flipboard zal u vragen wat uw interesses zijn door u te vragen een aantal onderwerpen te selecteren die u wilt volgen; je kunt deze altijd ontvolgen en later extra toevoegen. Flipboard vult dan je homefeed met verhalen op basis van de onderwerpen die je hebt gekozen. Vanaf hier kunt u de app gaan gebruiken. U kunt Flipboard eenvoudig verwijderen als het niet uw ding is.

Downloaden voor:

Flipboard gebruiken

In de mobiele app Flipboard zie je onderaan in het hoofdmenu vijf pictogrammen. Zo gebruik je ze.

Twee screenshots van de Flipboard-app

Thuis (het huispictogram): Hier vind je al je verhalen; blader erdoor of trek naar beneden om te vernieuwen.

Volgen (het rasterpictogram): hier kun je de onderwerpen, profielen en accounts zien die je volgt. Gebruik de zoekfunctie bovenaan om iets of iemand specifiek te vinden.

Zoeken (het vergrootglaspictogram): Dit is de plek om meer onderwerpen te ontdekken en toe te voegen aan je Flipboard. Tik op een suggestie en tik vervolgens op de rode Volgen om het te volgen, of gebruik de zoekfunctie bovenaan om een ​​specifiek onderwerp te vinden.

Meldingen (het tekstballonpictogram): Activiteiten zoals volgt, vind-ik-leuks en reacties op je verhalen en meer zullen hier verschijnen. Wil je deze niet zien? Je kunt Flipboard-meldingen in een paar stappen uitschakelen.

Uw profiel (het persoonspictogram): Hier kun je pronken; voeg een profielfoto, een gebruikersnaam en een korte bio toe. Net als bij Instagram verschijnen tijdschriften die je beheert in een rasterlay-out onder je profielinformatie.

Waarom u Flipboard zou moeten gebruiken

Mogelijk ontvangt u al een deel van uw nieuws van andere plaatsen online, zoals door nieuwsbronnen op sociale media te volgen, afzonderlijke sites te bezoeken of u te abonneren op blogs. Flipboard biedt echter meer voordelen dan deze andere manieren om uw nieuwsfix te krijgen.

  • Houd het leven van je vrienden gescheiden van het nieuws: Nieuwsberichten die op je Facebook- of Twitter-feed verschijnen, worden vermengd met de willekeurige berichten van je vrienden en volgers. Hoewel Flipboard ook een sociale app is, gaan de getoonde verhalen altijd over nieuws en bevatten ze geen vriendelijke sociale updates.
  • Krijg de look en feel van een echte krant of tijdschrift: Een van de grootste dingen die mensen naar Flipboard trekt, is de unieke lay-out en op gebaren gebaseerde flip-functionaliteit.
  • Haal uw nieuws uit betrouwbare bronnen: Vergeet zelf nieuwsbronnen te zoeken, want Flipboard doet het werk voor u. Wanneer u een onderwerp volgt, ziet u de nieuwste en populairste artikelen van toonaangevende bronnen over de hele wereld.
  • Personaliseer je nieuwservaring: volg alleen de onderwerpen waarin u geïnteresseerd bent, de gebruikers die geweldige verhalen samenstellen en de sociale accounts die u in uw nieuwservaring wilt integreren. Flipboard beheert ook storyboards die bestaan ​​uit 5-12 verhalen over belangrijke onderwerpen.
  • Word zelf nieuwscurator: u kunt slimme tijdschriften maken over uw favoriete onderwerpen die automatisch worden bijgewerkt met nieuwe inhoud.

Lifewire geeft tal van Flipboard-magazines uit. Heb je een favoriet technisch onderwerp? Volg ons op Flipboard: @lifewiretech