Skip to content

Wat is het verschil tussen internet en internet?

17 de juli de 2021
interweb 5c8fafb6c9e77c0001eb1c5e

De voorwaarde interweb is een combinatie van de woorden “internet” en “web”. Het woord wordt meestal voor de grap of sarcastisch gebruikt door iemand die technisch onderlegd is vanuit het perspectief van iemand die niet bekend is met internet of technologie in het algemeen. Bijvoorbeeld, “Hoe cyber mijn e-mail naar het interweb?“Gezien zijn humoristische connotatie, wordt interweb vaak aangetroffen in memes.

Voorbeelden van internetgebruik

Hieronder volgen enkele voorbeelden waarbij interweb kan worden gebruikt.

  • Kijk me aan! Ik sta op het interweb!
  • Zoek het maar eens op op de interwebs.
  • Ik ben verdwaald in de interwebs!
  • Denk je dat de interwebs me kunnen helpen dat recept te vinden?
  • Kan iemand me helpen mijn instabook op de interwebs te facegrammen?

Interweb wordt soms gespeld als interwebs, interwebz of intarwebs om de onwetendheid van sommige mensen over technologische concepten te benadrukken. Mogelijk ziet u het woord ook gebruikt in een zin als “het internet,” waar “de” expres verkeerd is gespeld om de persoon die wordt besproken verder te bespotten.

Wanneer interweb versus internet gebruiken?

Interweb mag alleen worden gebruikt in een informele context onder vrienden. Je zult waarschijnlijk moeten grinniken als je het opneemt in een sms, e-mail, meme of post op sociale media als je grapjes maakt met mensen waarvan je weet dat ze de verwijzing begrijpen. Gebruik interweb echter niet als internet in professionele omgevingen. Het kan verleidelijk zijn om iemand voor de gek te houden door de term in een van zijn spellingen te gebruiken, maar als je te maken hebt met werknemers, bazen, collega’s, klanten of andere professionele medewerkers, kun je het beste je aan gewone woordenboekwoorden houden.