Skip to content

Wat is Pandora?

5 de augustus de 2021
Getty images couple listening to music 539237388 fa411f219cce4ba5890efd1a697bbdc3

Met ongeveer 80 miljoen actieve luisteraars, lijkt het erop dat de meeste mensen op zijn minst van Pandora hebben gehoord. Toch weet je misschien niet waarom je Pandora zou moeten gebruiken om online naar muziek te luisteren. Laten we eens kijken naar de basis.

Wat is Pandora?

Pandora is een muziekstreamingservice waar je naar kunt luisteren op een aantal apparaten, zoals een pc of laptop, een mediastreamer, een smart-tv, slimme luidsprekers, bepaalde autoradiosystemen, een Blu-ray-speler, een AV-ontvanger, en meer. Pandora is een dochteronderneming van Sirius/XM Holdings. Met Pandora kun je gepersonaliseerde radiostations maken op basis van een artiest of nummer dat je leuk vindt. Zodra je een seed-nummer of artiest hebt geselecteerd, verzamelt Pandora nummers met vergelijkbare kwaliteiten om af te spelen. Deze vergelijkbare kwaliteiten worden door Pandora muziekgenoom genoemd en kunnen volkse, vrouwelijke vocalen, sterke drums of andere herkenbare aspecten van de muziek omvatten die het met vergelijkbare deuntjes verbinden.

Maak je eigen Pandora-radiostation

Elke keer dat je de zender kiest die je hebt gemaakt, hoor je een reeks vergelijkbare nummers, maar het kan zijn dat je niet dezelfde nummers hoort. Je kunt er niet voor kiezen om alleen naar specifieke artiesten te luisteren, en je kunt er ook niet voor kiezen om een ​​nummer op een bepaald tijdstip te horen.

De iPhone Pandora-muziekapp

Elk station heeft een naam op basis van zijn kenmerken toen u het selecteerde. Voorbeelden hiervan zijn pophits uit de jaren 80, Elton John Radio, Holiday Radio en Italian Cooking Music Radio. Bij zenders die de naam van een artiest dragen, hoor je muziek van andere artiesten die een gelijkaardige stijl hebben of een tijdgenoot van de artiest zijn. Het is als een radiostation, je kiest het soort muziek dat je wilt horen. Toch kun je niet kiezen wanneer je een bepaald nummer hoort, en je kunt een nummer niet opnieuw afspelen. Je mag elke dag een beperkt aantal nummers overslaan. U kunt de muziek op het station naar wens aanpassen door de opties voor duim omhoog, duim omlaag of nooit afspelen te kiezen. Dit is een effectieve manier om uw stations te verfijnen. U kunt maximaal 100 zenders maken.

Zes redenen om van Pandora te houden

Het gebruik van Pandora is gemakkelijk en plezierig. Hier zijn verschillende redenen waarom.

 • Je hoeft niet door tonnen albums, artiesten en nummers te waden om naar muziek te luisteren die je leuk vindt. Besteed zoveel tijd als je wilt aan het personaliseren van je zenders of duim omlaag voor nummers die je niet wilt horen. Leg nummers op de plank waarvan u moe wordt van het horen.
 • Voor elke stemming kun je een zender maken. Zoek een goed dansnummer, dinermuziek of oldies en maak voor elk een station. Deel uw favoriete zenders door ze cadeau te doen aan vrienden of laat ze u hun zenders cadeau doen.
 • Ontdek nieuwe muziek die je misschien leuk vindt, omdat deze lijkt op het nummer of de artiest die je al leuk vindt.
 • Krijg toegang tot uw Pandora-account op veel apparaten, waaronder mediastreamers, smart-tv’s, Blu-ray Disc-spelers, thuisbioscoop- en stereo-ontvangers op het netwerk en smartphones. Pandora is toegankelijk in bepaalde autoradio’s of sluit uw smartphone aan als uw autoradio een compatibele verbinding heeft.
 • Je hebt informatie over het lied. Wanneer u op een computer luistert, klikt u op de songtekst om deze samen met de muziek te horen.
 • Pandora kan worden gebruikt in combinatie met Alexa op compatibele apparaten. Stel het in als de standaardmuziekservice van Alexa, zodat wanneer je Alexa vraagt ​​om muziek af te spelen, het eerst naar Pandora gaat om het te vinden.

Pandora Gratis

De gratis Pandora-service wordt door advertenties ondersteund door pop-upwebadvertenties en audioadvertenties op uw streamingmedia-apparaten die elke drie of vier nummers worden herhaald. Als je graag met continue muziek op de achtergrond werkt, kan dit vervelend zijn. Je kunt de hele dag, elke dag naar zoveel nummers luisteren zonder abonnementskosten, zolang de advertenties je niet storen.

Pandora-interface met verschillende genres.

Als u echter zonder advertenties wilt luisteren en extra functies wilt krijgen, biedt Pandora drie betaalde abonnementsservices: Pandora Plus, Pandora Premium en Pandora Family. U kunt zich meteen aanmelden voor een van deze services of upgraden nadat u een tijdje naar de gratis versie hebt geluisterd.

Pandora Plus

Voor $ 4,99 per maand ($ 54,89 per jaar) kun je je gratis account upgraden naar Pandora Plus, dat Pandora’s voormalige abonnementsservice Pandora One verving. Dit zijn de voordelen:

 • Geen advertenties.
 • Sla zoveel nummers over als je wilt. Je hoeft een nummer niet op de plank te houden of een duim omlaag te geven. Sla gewoon een nummer over dat niet bij uw huidige stemming past. U kunt nummers ook opnieuw afspelen.
 • Luister offline naar maximaal vier stations naar keuze. Online luisteren is alleen beschikbaar op compatibele mobiele telefoons die de Pandora-app gebruiken.
 • Betere geluidskwaliteit. Pandora streamt nummers in een gecomprimeerd formaat zoals de meeste digitale muziekbestanden. Als je een vollere, rijkere ervaring wilt, kun je een hogere bitsnelheid streamen met Pandora Plus. Dit is vooral wenselijk bij het luisteren naar luidsprekers van hoge kwaliteit in uw thuisbioscoop.
 • Download een desktop-app voor je pc of Mac, zodat je Pandora kunt bedienen zonder een webbrowser te openen.

Je kunt Pandora Plus 30 dagen gratis proberen.

Pandora Premium

Pandora Plus biedt extra voordelen ten opzichte van de gratis Pandora-service. Als je echter meer wilt (vooral als je naar Pandora luistert op een mobiel apparaat), kijk dan wat Pandora Premium toevoegt voor een extra maandelijks bedrag. Het bevat alle Pandora Plus-functies plus:

 • Geen time-outs.
 • Volledig aanpasbare afspeellijsten.
 • Zoek en speel on-demand luisteren.
 • Download alle gewenste nummers (alleen mobiel).

De prijs voor Pandora Premium is $ 9,99 per maand ($ 109,89 per jaar). Je kunt Pandora Premium 60 dagen gratis proberen.

Pandora Premium-gezinsabonnement

Deze abonnementsoptie biedt de functies van Pandora Premium voor maximaal zes gebruikers in een huishouden. Aangezien er meerdere abonnees kunnen zijn, combineert een extra functie, onze soundtrack genoemd, de muzikale voorkeuren van elk gezinslid in één afspeellijst. De afspeellijst wordt toegevoegd aan de Mijn muziekcollectie van elke persoon. Het Pandora Premium Family-abonnement kost $ 14,99 per maand ($ 164,89 per jaar). Als je een huidige Pandora-abonnee bent en wilt upgraden naar het Premium Family Plan, zijn er enkele beperkingen. Jaarabonnementen, studenten- en militaire kortingen en het Pandora Premium Family-abonnement kunnen alleen worden gekocht via de Pandora-website. Pandora Premium is alleen verkrijgbaar bij bepaalde abonnementsaanbieders. FAQ

 • Is er een Pandora-desktopapp?

  Ja. De Pandora-app voor pc is alleen beschikbaar voor Pandora Plus- of Premium-abonnees.

 • Op welke apparaten wordt Pandora afgespeeld?

  Pandora is beschikbaar voor Windows, Mac, iOS, Fire OS, Android-apparaten en smart-tv’s zoals Amazon Fire TV en Android TV. U kunt Pandora vanaf uw computer of mobiele apparaat streamen naar mediaservers, autoradio’s of Bluetooth-luidsprekers. Je kunt zelfs naar Pandora luisteren op je Apple Watch.

 • Hoe schakel ik Pandora uit?

  Om Pandora uit te schakelen, sluit u de app of sluit u het browservenster. U moet de Pandora-app op uw telefoon sluiten wanneer deze niet in gebruik is, zodat uw batterij niet leegloopt.