Skip to content

Wat is videobloggen? Hoe u uw eigen blog kunt maken

10 de juli de 2021
vlogger HeroImages Getty 5a529982b39d0300376c3826

Videoblogs – meestal ondergebracht op het YouTube-platform – dienen als op video gebaseerde dagboeken. Ze zijn een natuurlijke uitbreiding van de op tekst gebaseerde blogs van de vroege jaren 2000, met de uitzondering dat omdat ze op YouTube zijn gehuisvest, de vindbaarheid toeneemt en het delen van inhoud afneemt.

Beginnen

Maak een account aan op YouTube om je vlogreis te starten. Iedereen mag inhoud uploaden naar YouTube; je hebt geen speciaal makersaccount nodig om te uploaden. Hoewel je vrij bent om elk videoplatform te gebruiken dat je leuk vindt, gebruiken de meeste vloggers YouTube vanwege de enorme omvang en betrouwbaarheid van de site.

Inhoudstips

Effectieve vlogs zijn over het algemeen kort en persoonlijk. In de meeste gevallen mag een vlog-item niet minder dan twee minuten of langer dan zes minuten duren. Onderzoek suggereert dat te korte of te lange video’s kijkers afschrikken. Het doel is om regelmatig en authentiek te posten. Het is beter om een ​​half dozijn keer per week te posten met een webcam of je telefooncamera dan om twee keer per maand te posten, maar de glans van studiokwaliteit te benadrukken.

Beauty- en fashionvlogger die thuis een weggeefactie maakt.  Make-upproducten liggen voor haar, kleding op de achtergrond.

Omdat vlogs een meer persoonlijke vorm van inhoud zijn, is het over het algemeen onaangenaam om ze te produceren (met schermcrawls, te goede videokwaliteit, enz.). Dat gezegd hebbende, tenzij je al beroemd bent, zijn de meeste mensen niet zo geïnteresseerd in ongestructureerd wandelen. Dus maak een plan en haal zo nu en dan een speciale gast binnen. Houd het afwisselend. Maar onthoud dat frequentie belangrijker is dan polijsten.

Je vlog laten groeien

Vlogs groeien, maar hoe meer je ze promoot, hoe beter je wordt. Het promoten van uw inhoud op sociale-mediakanalen zoals Facebook, Twitter en Pinterest zal helpen, afhankelijk van het soort inhoud dat u deelt. Evenzo bevordert het koppelen van de URL van uw Vlog aan uw sociale profielen natuurlijke ontdekking.