Skip to content

Wat u moet weten over het kopen van draagbare flashdrives

19 de juli de 2021
flash drive 58a36fe45f9b58819c41f0f6

Of u nu van plan bent een nieuwe USB-flashdrive aan te schaffen of gewoon wilt upgraden, een paar tips kunnen het koopproces een beetje eenvoudiger maken.

Ga groots met de Flash Drive

Wanneer u beslist welk formaat USB-flashdrive u wilt kopen, kunt u het beste groter gaan dan u denkt nodig te hebben. U zult er nooit spijt van krijgen dat u te veel ruimte heeft. Terwijl de prijs stijgt met de capaciteit, betaalt u minder om bijvoorbeeld van 8 GB naar 16 GB te springen dan wanneer u een tweede 8 GB-schijf moet kopen.

Vergeet de beveiliging niet

Veel schijven worden geleverd met gegevensbeveiliging, waaronder wachtwoordbeveiliging of het scannen van vingerafdrukken. Het beveiligingsniveau dat u nodig hebt, hangt af van wat u op het apparaat plaatst, maar u moet op zoek gaan naar een schijf die op zijn minst een wachtwoordbeveiliging heeft. Het kleine formaat van een flashstation kan handig zijn, maar het maakt ze notoir gemakkelijk te verliezen. Een andere nuttige beveiliging is een fabrieksgarantie, die meestal op de meeste USB-flashstations te vinden is. Fabrieksgaranties kunnen variëren van één jaar tot levenslang en beschermen tegen fabricagefouten van het product. (Alle garantievoorwaarden variëren, dus controleer de kleine lettertjes). Maar garanties voor flashdrives zijn alleen de moeite waard als ze al bij het apparaat zijn meegeleverd. Doe geen moeite om een ​​uitgebreid abonnement bij de winkelier te kopen – het is uw geld niet waard.

Koop stevig

Geen enkele hoeveelheid wachtwoordbeveiliging zal u helpen als uw flashdrive na een beetje slijtage uit elkaar valt. Zoek naar schijven die zijn gemaakt met een buitenbehuizing van geanodiseerd aluminium of een ander soort hard materiaal. Als je voor plastic gaat, zorg er dan in ieder geval voor dat alle doppen een ketting hebben. Waterdicht maken kan geen kwaad, zeker niet als je van plan bent om het aan je sleutelbos te bevestigen.

Wacht even

Normaal gesproken is sneller beter, en USB 3.0 is sneller dan USB 2.0, maar als het op USB-flashstations aankomt, is betalen voor de extra snelheid misschien niet nodig. Het heeft weinig zin om extra te betalen voor snelheid voor een schijf die alleen 32 GB aan gegevens overdraagt ​​en vervoert. De snelheidssprong is verwaarloosbaar bij die grootte, tenzij je een tijdgevoelige taak hebt waarbij je de schijf meerdere keren per dag gebruikt. Als uw flashstation nu 1 TB aan gegevens bevat, overweeg dan USB 3.0. Zorg er in dat geval voor dat uw computer ook USB 3.0-compatibel is voordat u een schijf met dezelfde technologie koopt.