Skip to content

Wat u moet weten voordat u een contract voor mobiele telefoons ondertekent

17 de augustus de 2021
GettyImages 452237595 58e5cb4a3df78c516260f23b1 678db7b7ea564debb496627149fb4d19

Het ondertekenen van een servicecontract met een mobiele telefoonmaatschappij is vaak nodig om de mobiele service en de mobiele telefoon te krijgen die u wilt. Maar een contract van twee jaar aangaan kan intimiderend zijn, zelfs als je geen verbintenis-foob bent. Neem de verbintenis niet licht op. U stemt er tenslotte mee in om de komende 24 of meer maanden elke maand een grote som geld aan dit bedrijf te betalen. Na verloop van tijd kunt u honderden of duizenden dollars uitgeven aan mobiele telefoonservice. Als je eenmaal op de stippellijn hebt getekend, kan het te laat zijn om terug te gaan. Dus voordat je die stap zet, doe je onderzoek en zoek je uit welk abonnement voor je mobiele telefoon het beste bij je past. Om u te helpen, hebben we een lijst gemaakt van wat u moet weten voordat u zich aanmeldt voor een mobiele service.

Annuleringsopties

Voordat u zich aanmeldt, moet u weten hoe u het contract kunt beëindigen, mocht dat nodig zijn. De meeste bedrijven zullen een boete in rekening brengen als u besluit het contract voortijdig te beëindigen en die boetes kunnen oplopen tot enkele honderden dollars. Ontdek precies hoeveel u verschuldigd bent als u op borgtocht moet betalen en ontdek of de boete na verloop van tijd daalt. U kunt bijvoorbeeld een boete van $ 360 krijgen als u binnen het eerste jaar opzegt, maar die vergoeding kan daarna elke maand lager worden.

Proefperiode

Sommige mobiele providers bieden een beperkte proefperiode aan waarin u uw contract opzegt zonder de boete te betalen. Zoek uit of uw provider deze proefperiode aanbiedt, die in dat geval waarschijnlijk niet langer is dan 30 dagen. Als je een proefperiode krijgt, gebruik de tijd dan verstandig. Gebruik uw telefoon op zoveel verschillende locaties als u kunt, zoals thuis, op kantoor, op uw gebruikelijke woon-werkroutes en op alle plaatsen die u vaak bezoekt, zodat u weet of uw service werkt waar u hem wilt gebruiken. Als dit niet het geval is, moet u mogelijk van provider wisselen – iets dat later heel moeilijk kan zijn.

Wat u daadwerkelijk betaalt

U meldt zich aan voor een service die $ 39,99 per maand kost, maar wanneer uw rekening binnenkomt, is het totaal dat u verschuldigd bent dichter bij $ 50 dan $ 40. Waarom is dat? Een van de redenen zijn de belastingen en toeslagen die niet kunnen worden vermeden. Vraag voordat u uw contract ondertekent uw koerier om een ​​schatting van uw werkelijke factuur, inclusief belastingen en toeslagen, zodat u een beter idee heeft van hoeveel u werkelijk elke maand betaalt.

Verborgen kosten

Niet alle “kosten” op uw mobiele telefoonrekening zijn verplicht, en u moet op uw hoede zijn voor diensten waarvoor u geen toestemming heeft gegeven. Het kan zijn dat er kosten in rekening worden gebracht voor een mobiele telefoonverzekering of een muziekservice die u niet nodig heeft. Als je ze niet nodig hebt, wil je er zeker niet voor betalen. Vraag vooraf naar een van deze aanvullende services en autoriseer alleen de services die u wilt gebruiken.

Overschrijdingskosten

Een van de beste manieren om geld te besparen op een mobiel abonnement, is door slechts zoveel minuten te betalen als je nodig hebt. Als u geen frequente beller bent, hoeft u misschien niet te kiezen voor het abonnement voor onbeperkt bellen. Maar u moet ervoor zorgen dat u elke maand minstens zoveel minuten betaalt als u van plan bent te gebruiken, omdat het overschrijden van uw toewijzing u veel kan kosten. Er wordt een tarief per minuut in rekening gebracht, dat torenhoog kan zijn, voor elke extra minuut die u gebruikt. Zoek uit wat dat tarief is en doe je best om het niet te betalen. Het kan voordeliger zijn om uw plan naar een hoger niveau te tillen.

Gegevens- en berichtenservices

Als u uw telefoon gebruikt om berichten te verzenden of op internet te surfen, moet u ook een geschikt abonnement voor berichten en data aanschaffen. Als je bijvoorbeeld vaak sms’t, wil je zeker weten dat je berichtenplan je dekt; anders zou u per bericht in rekening kunnen worden gebracht, wat snel kan oplopen. Onthoud dat er kosten in rekening kunnen worden gebracht voor inkomende sms’jes, verzonden door goedbedoelende vrienden en collega’s als je geen sms-abonnement hebt. Zorg dus dat je gedekt bent. U moet er ook voor zorgen dat het data-abonnement dat u kiest aan uw behoeften voldoet; als u uw gegevenstoewijzing overschrijdt, kunt u uiteindelijk een aardige cent betalen voor elke megabyte aan gegevens die u uploadt of downloadt.

Wat voor soort minuten zijn het?

Als u niet kiest voor een abonnement voor onbeperkt bellen, kan uw provider u op bepaalde tijden van de dag of week onbeperkt bellen. Hoewel het tegenwoordig minder vaak voorkomt, bieden sommige providers bijvoorbeeld gratis nachtelijk bellen aan, terwijl andere gratis weekenden aanbieden. Voordat je je vrienden gaat bellen, moet je ervoor zorgen dat je weet wanneer die avonden en weekenden beginnen. Sommige vervoerders beschouwen alles na 19.00 uur ’s avonds, terwijl anderen de meters pas om 21.00 uur uitzetten.

Roamingkosten

Roamingkosten, die worden gemaakt wanneer u zich buiten het reguliere servicegebied van uw provider begeeft, worden tegenwoordig minder waarschijnlijk, aangezien steeds meer mensen kiezen voor nationale belplannen. Maar als u kiest voor een goedkoper regionaal belabonnement, kunt u hoge roamingkosten krijgen als u met uw telefoon reist. Ontdek wat uw belgebied is en wat u in rekening wordt gebracht als u zich daarbuiten waagt. Internationaal reizen met je telefoon kan een dure aangelegenheid zijn, maar dat is alleen als je telefoon in het buitenland werkt. Niet alle vervoerders bieden service die compatibel is met de technologieën die in andere landen worden gebruikt. En zelfs als ze dat doen, zult u waarschijnlijk merken dat alle oproepen die u in het buitenland plaatst of ontvangt, zeer, zeer prijzig zijn. Als u veel vliegt, vraag dan naar uw internationale belopties.

Upgrade-opties

Hoewel je op dit moment misschien tevreden bent met je glimmende nieuwe mobiele telefoon, onthoud dat je je niet altijd zo zult voelen. Het kan zijn aantrekkingskracht verliezen voordat uw servicecontract is afgelopen, of het kan verloren gaan of kapot gaan. Ontdek welke opties u heeft om uw telefoon te upgraden of te vervangen en welke kosten u in die situaties in rekening wordt gebracht.

Sim vrij (ontgrendeld)

Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een in de fabriek ontgrendelde smartphone, maar daarvoor moet je het volledige bedrag van de handset betalen en moet je apart een mobiel abonnement kopen. U kunt Amazon, Best Buy of de website van de smartphonefabrikant raadplegen om er een te kopen.