Skip to content

Wat u moet weten voordat u een webcam koopt

19 de juni de 2021
webcam on computer monitor 634468385 5ad9082e8e1b6e0037dc8e42

Hoewel veel laptops worden geleverd met webcams, zijn er nog steeds genoeg redenen om een ​​externe te kopen. Of je het nu nodig hebt voor zakelijke bijeenkomsten, trainingswebinars, videopodcasts of chatten met je gezin, de juiste webcam van hoge kwaliteit is belangrijk. Houd rekening met deze belangrijke factoren en functies om de beste voor uw behoeften te vinden.

Webcam Essentials waarnaar u moet zoeken

Hier zijn enkele basisfuncties waar u op moet letten bij het kopen van een nieuwe webcam:

Resolutie

Een webcam met een hoge resolutie is een must. Hoe lager de resolutie, hoe korreliger het beeld er op het scherm uitziet. De meeste moderne webcams ondersteunen alleen high-definition video-opname. Zoek naar een video-opnameresolutie van minimaal 720p of hoger. Een 1080p-webcam is beter, en deze worden steeds gebruikelijker en betaalbaarder.

Frame rate

Ook een hoge framerate is belangrijk. Webcams zonder hoge framerates produceren beelden die haperen en af ​​en toe bevriezen op het scherm. Framesnelheid wordt gemeten in frames per seconde, dus zoek naar fps op de webcamverpakking. Er is minimaal 15 fps nodig om video te streamen.

Een framesnelheid van 30 fps of hoger wordt aanbevolen. Een framerate van 60 fps is ideaal, maar komt niet zo vaak voor in lagere prijsklassen.

Lens

Het type lens van de webcam is van invloed op de prestaties. Sommige instapmodellen hebben plastic lenzen. Het is echter verstandig om bij een glazen lens te blijven, wat de prestaties verbetert zonder de prijs aanzienlijk te verhogen.

Logitech HD-webcam C525

Stilstaande beelden

Zoek naar een webcam die foto’s van ten minste twee megapixels maakt. De meeste huidige modellen maken veel hogere foto’s en opnamen van 15 megapixels zijn gebruikelijk.

Microfoon

Een ingebouwde microfoon is een andere standaardfunctie. Het is niet moeilijk om een ​​webcam te vinden met twee of meer ingebouwde webcams. De kwaliteit van de microfoon is in de loop der jaren verbeterd. Omnidirectionele, die vanuit elke richting rond de camera opnemen, zijn te vinden in de meeste mid-range en high-end webcams.

Andere webcamtoeters en bellen

De volgende functies zijn niet essentieel, maar dit zijn leuke functies om te hebben.

Bewegingszin

Bewegingsdetectie kan van een webcam een ​​beveiligingssysteem maken en bij sommige modellen is deze functie ingebouwd in het apparaat. Als de jouwe dat niet doet, kun je er misschien software voor downloaden. Kijk voor de zekerheid op de website van de fabrikant.

Venster Logitech HD Webcam Eigenschappen

Autofocus

Autofocus is een andere functie om naar te zoeken. De meeste mensen zitten niet perfect stil tijdens het filmen. Een webcam zou zich, in ieder geval een beetje, opnieuw moeten focussen op waar je zit in relatie tot hem.

Speciale effecten

Afhankelijk van het type videochat dat je doet, wil je misschien speciale effecten toevoegen. Veel webcams worden geleverd met deze mogelijkheden. Als degene die u zoekt dat niet doet, kan de website van de fabrikant speciale effectensoftware bieden om te downloaden.

Overwegingen bij High-Def vs. Ultra HD

De meeste webcams leggen high-definition video’s vast. Als je van plan bent clips op sociale netwerksites te plaatsen, kunnen video’s van lage kwaliteit negatieve gevolgen hebben voor kijkers. Het is niet moeilijk om voor een redelijke prijs een kwaliteitswebcam te vinden die met 720p opneemt. Dus, zelfs als je er een wilt voor af en toe videochatten, koop dan een HD-camera. Voor professioneler werk, zoals het uploaden van video’s naar YouTube of streamen op Twitch, investeer je wat meer voor een Full HD 1080p-camera. Deze komen vrij vaak voor en de prijs zal de bank niet breken. Als je absoluut de beste kwaliteit nodig hebt, onderzoek dan webcams die opnemen met resoluties boven 1080p, tot 4k Ultra HD. Alleen mensen met monitoren die deze resoluties ondersteunen, profiteren van de verhoogde beeldhelderheid. Deze camera’s moeten worden gereserveerd voor speciale gevallen of als u de kost verdient met het maken van online inhoud. De meeste webcams zijn betaalbaar, maar u betaalt meestal voor wat u krijgt, dus zorg ervoor dat u uw behoeften aan functies en budget zorgvuldig afweegt.

Systeemvereisten webcam

Niet elke webcam werkt met elke computer of elk besturingssysteem. Noteer uw computer en besturingssysteem en controleer vervolgens de vereisten voor de webcam die uw aandacht trok. Mac- en Linux-gebruikers moeten hier extra voorzichtig zijn. De meeste webcamfabrikanten zorgen ervoor dat hun camera’s werken op alle huidige Windows-versies. Het kan echter een uitdaging zijn om een ​​camera voor Mac of Linux (inclusief Chromebooks) te vinden. De meeste webcams hebben minimale vereisten voor processorsnelheid, geheugen en harde schijf. Als uw computer nieuw is, moet deze hieraan voldoen of deze overtreffen. Als u van plan bent om met high-definition video op een ouder systeem te werken, kunt u compatibiliteitsproblemen tegenkomen.