Skip to content

WhatsApp beperkt doorgestuurde berichten tot langzame verspreiding van verkeerde informatie

16 de juli de 2021
GettyImages 1149091004 b6b49fda1d1c4c03a8c48182bc9426af

Het stoppen van de verspreiding van verkeerde informatie is van het allergrootste belang aangezien de COVID-19-pandemie onze gemeenschappen blijft treffen.

Het populaire Facebook-eigendom WhatsApp heeft strengere limieten ingevoerd voor berichten die meer dan vijf keer worden doorgestuurd. Sinds vorig jaar zijn deze berichten al gelabeld met een dubbele pijl om gebruikers te laten weten dat ze minder persoonlijk zijn en niet afkomstig zijn van een nauw contact. Nu kunnen ze slechts naar één chat tegelijk worden doorgestuurd.

Waarom? De Het WhatsApp-team zegt dat het “een aanzienlijke toename heeft gezien in de hoeveelheid doorstuurberichten waarvan gebruikers ons hebben verteld dat ze overweldigend kunnen zijn en kunnen bijdragen aan de verspreiding van verkeerde informatie.” Het is belangrijk voor het bedrijf om het verzenden van dergelijke valse berichten te vertragen en hopelijk te stoppen.

Door de cijfers

Vanaf november 2019 had WhatsApp:

  • 1,5 miljard actieve gebruikers in 180 landen
  • 500 miljoen gebruikers per dag
  • Meer dan 65 miljoen berichten die elke dag worden verzonden
  • 400 miljoen gebruikers in India
  • 2 miljoen gebruikers in China

Het bewijzen: WhatsApp heeft in het verleden het aantal doorgestuurde berichten beperkt en zag een daling van 25 procent in het aantal doorgestuurde berichten wereldwijd. Dit is een andere poging om hetzelfde te doen.

Waar het op neerkomt:: Als er niets anders is, zal het doorsturen van het soort vervelende berichten van het chatnetwerk de ervaring persoonlijker maken voor degenen onder ons die op WhatsApp vertrouwen om in contact te blijven met goede vrienden en familie. Het kan zelfs helpen voorkomen dat mogelijk levensbedreigende verkeerde informatie zich verspreidt.

Via: Engadget

Meer informatie over WhatsApp