Skip to content

Xbox Live’s ‘Minecraft’-tips en -trucs

21 de juni de 2021
Minecraft Xbox 56aa40433df78cf772aebf61

Nu Minecraft op XBLA staat, ervaren veel mensen de game voor het eerst. We hebben enkele tips en trucs voor veelvoorkomende vragen en problemen die nieuwe spelers zullen tegenkomen.

Gebruik World Generator Seeds

Wanneer je een nieuw spel start, wordt je gevraagd of je een seed wilt gebruiken. Seeds verwijzen in deze context naar het laden van specifieke werelden door het spel in plaats van er willekeurig een voor je te laten genereren. Hierdoor kunnen andere mensen allemaal in dezelfde wereld beginnen. Zelfs als iedereen in dezelfde wereld begint, zal het niet hetzelfde zijn als iedereen klaar is. Enkele voorbeelden van zaden zijn (gevoelig voor doppen):

 • gargamel
 • Zwartste gat
 • Inkeping
 • Oranje frisdrank
 • Elfen Lied
 • v
 • 404

Je kunt letterlijk alle woorden, woordgroepen of getallen in de generator gebruiken – onthoud gewoon wat je hebt gebruikt, zodat je het later met je vrienden kunt delen als je een goede vindt.

Een doel stellen

Er zijn maar weinig andere games waarmee je de wereld in kunt trekken en je eigen ding kunt doen. Eigenlijk alleen Skyrim, Fallout 3 en Dead Rising op de Xbox 360. Voor veel spelers zijn games in de open wereld een droom die uitkomt, omdat ze je alles laten doen. Voor sommige gamers geldt echter dat het ontbreken van duidelijke doelen hen uit het spel haalt en ze vinden het moeilijk om ervan te genieten. Ons advies met Minecraft is specifiek om doelen voor jezelf te stellen. Met willekeurig ronddwalen en graven kom je nergens. Kies in plaats daarvan een site en begin met het maken van een echte mijn. Kies een site en begin met het bouwen van iets geweldigs. Kies een hulpbron die je nodig hebt – wol, suikerriet, bloemen voor kleurstoffen, enz. – en ga op zoek naar het. Als je jezelf specifieke doelen geeft, is het veel gemakkelijker om in de flow van het spel te komen in plaats van rond te dwalen zonder structuur.

Gebruik Crouch!

Je weet wanneer je ronddwaalt en een klimplant uit het niets springt en je in paniek raakt en per ongeluk op de rechter joystick klikt. Die kleine “lean” is de hurkzit, en het is een van de belangrijkste dingen die je gaat gebruiken als je dingen gaat bouwen. Door te hurken kun je in principe van kliffen hangen zonder je zorgen te maken dat je valt. Het is onmogelijk om te vallen als je gehurkt zit. Het heeft ook het voordeel dat je bijna in de open lucht kunt stappen, waardoor je de juiste hoek hebt om blokken te plaatsen wanneer je horizontaal wilt beginnen met bouwen terwijl je ver in de lucht bent of je kont aan de zijkant hangt Een ravijn.

Zoek diamanten

Het vinden van diamanten maakt al het andere dat je in het spel doet veel gemakkelijker, omdat je de beste wapens en bepantsering kunt bouwen. Diamantgereedschappen gaan honderden blokken mee voordat ze breken en ontginnen ook sneller dan enig ander gereedschap. Als je eenmaal diamantgereedschap hebt gekregen, wil je nooit meer iets anders. Het vinden van diamanten is echter het moeilijkste. Ze verschijnen alleen in de diepten van de wereld tussen niveau 1 en 15 boven het gesteente (wat betekent zo ver als je onder de grond kunt gaan). Een goede vuistregel is dat wanneer je gesteente in je mijn raakt, je 3 tot 4 lagen terug omhoog gaat en dan horizontale tunnels van 4 tot 5 blokken hoog begint te graven. Je zult uiteindelijk diamanten raken. Pas op dat je je tunnels niet met water of lava vult, dus houd blokken om die gaten op te vullen bij de hand voordat het te veel schade aanricht.

Voorkom dat monsters in uw huis spawnen

Je keert terug naar huis na een lange dag mijnen en gaat slapen om kort daarna gewekt te worden door een zombie of skelet in je zogenaamd veilige huis! Om te voorkomen dat dit gebeurt, moet u een paar dingen doen:

 • Zet je bed niet op vuil/gras.
 • Leg altijd een fundering en vloer onder je huis van een paar lagen dik (dit beschermt je in het geval dat je bovenop een grot of zoiets hebt gebouwd).
 • Zorg voor voldoende licht in huis. Een fakkel in elke hoek en meerdere fakkels langs langere muren houden de monsters buiten.
 • Zet je bed niet naast een muur. Zet het in plaats daarvan in het midden van de kamer.

Wees niet te trots om op vreedzame moeilijkheidsgraad te spelen

Gamers hebben een raar trots ding over het niet spelen op “Easy” moeilijkheidsgraden. In Minecraft kan zelfs “Easy” een behoorlijke uitdaging zijn en niets is meer klote dan uren en uren besteden aan het bouwen van iets geweldigs, alleen om een ​​klimplant te zien verschijnen en er een enorm stuk uit te blazen. Als je op Peaceful speelt, kun je alles bouwen wat je wilt zonder je ’s nachts te hoeven verstoppen, omdat de modus geen monsters heeft. Als/wanneer je materialen van de monsters nodig hebt (botten, touw, buskruit), kun je de volgende keer dat je speelt altijd de moeilijkheidsgraad verhogen. Als je de Minecraft survival-horrorervaring wilt, blijf dan vooral op hogere moeilijkheidsgraden spelen. Als je echter dingen wilt bouwen, is vreedzaam de juiste keuze.

Wolven temmen

Je kunt wolven die over de hele wereld zwerven temmen door ze botten te geven. Het spel maakt niet duidelijk dat er meestal meer dan één bot nodig is om een ​​wolf te temmen. Blijf een wolf botten geven totdat er hartjes boven komen en hij een rode halsband om heeft. Het zal je dan volgen en monsters voor je bevechten.

Wanneer varkens vliegen

Misschien wel de lastigste prestatie is om een ​​varken van een klif te laten springen terwijl je erop rijdt. Dit is een tweedelige uitdaging omdat je eerst een zadel moet vinden en dan een varken van een klif moet springen. Het eerste deel is moeilijk omdat je alleen zadels in kisten in kerkers kunt vinden. Als je eenmaal een zadel hebt, moet je een varken vinden. Zoek ergens een varken op de top van een klif, zet het zadel erop en rijd erop. Je zult het varken niet kunnen besturen, je bent gewoon mee voor de rit, maar wat je kunt doen is het varken slaan waardoor het een beetje springt. Sla hem terwijl je hem naast een klif rijdt, en het varken zal er hoogstwaarschijnlijk meteen vanaf springen, waardoor je de prestatie krijgt.

Zorg ervoor dat u dingen van tevoren plant

Dingen bouwen is geweldig, maar doe vooraf een beetje engineering. U wilt niet zomaar willekeurig een fundament leggen voor uw droomhuis, alleen om te ontdekken dat de afmetingen uren later allemaal slordig en ongelijk zijn. Een tip is om ervoor te zorgen dat uw afmetingen oneven getallen zijn. Dit maakt het gemakkelijker om ramen en deuren te centreren en ervoor te zorgen dat de daklijnen rechtop staan. Als je dingen van tevoren plant, wordt het ook gemakkelijker om gekke ontwerpfuncties te implementeren, zoals lava of watervallen eronder of fonteinen of iets anders dat je kunt bedenken. Wees niet bang om een ​​beetje terraforming te doen om de dingen er precies goed uit te laten zien. Met tijd en moeite kunnen zelfs de hoogste bergen worden platgewalst.

Bewaar vaak

Ken je dat kleine pictogram dat in de hoek van het scherm verschijnt alsof het spel automatisch wordt opgeslagen? Het bespaart eigenlijk niet zoals je zou verwachten. Het slaat op wat zich in je inventaris bevindt, maar het redt niet je echte spelwereld. Zorg ervoor dat je naar het menu gaat en regelmatig opslaat, anders verlies je mogelijk alles wat je hebt opgebouwd.

Schermafbeeldingen delen

Je kunt je screenshots van de game delen, maar je moet hiervoor wel een Facebook-account hebben. Het enige wat je hoeft te doen is het spel te pauzeren en op “Y” in het menu te drukken. De game laat je vervolgens delen waar je naar kijkt op Facebook. We raden aan om hiervoor een tweede Facebook-account aan te maken, zodat je niet al je vrienden en familie spamt met een miljoen Minecraft-schermen.

Gesplitst scherm werkt alleen op HDTV

Als je Minecraft XBLA koopt in de hoop multiplayer met gesplitst scherm te spelen, houd dan rekening met het volgende: het werkt alleen op HDTV’s. Als je nog steeds een SDTV hebt, kun je Minecraft met gesplitst scherm niet spelen. We weten niet waarom je tegenwoordig Xbox 360 op een SDTV zou spelen, terwijl HDTV’s behoorlijk goedkoop zijn, maar blijkbaar zijn er nog steeds mensen die vastzitten in de slechte oude 4:3 standaarddefinitiedagen.