Skip to content

10 geweldige bumpertechnologieën

17 de augustus de 2021
80602393 56a104563df78cafdaa7df8c

Het is moeilijk om het exacte moment in de geschiedenis aan te wijzen waarop bumperkleven werd geboren, maar het is waarschijnlijk veilig om te zeggen dat het al veel langer in een of andere vorm bestaat dan beide achterklepjes of voetbal – de sport waarmee het zo sterk wordt geassocieerd. Hoewel modern bumperkleven begon als een pre-game-activiteit waarbij voetbalfans samenkwamen op parkeerplaatsen buiten stadions, is de activiteit eigenlijk slechts een onderdeel van een sociaal tapijt dat alles omvat, van ouderwetse blokfeesten tot potlucks en alles daartussenin. Tegenwoordig hoef je geen voetbalfan te zijn – of zelfs maar te wachten op het voetbalseizoen – om achterklep te gebruiken. Of je er nu voor kiest om vooraf te spelen bij je niet-voetbalsport naar keuze, of gewoon samenkomt met je vrienden in een park, op het strand of ergens anders, bumperkleven is het perfecte excuus om naar buiten te gaan, lekker eten te grillen, misschien een drankje of twee, en geniet ervan. Maar wat neem je mee naar een bumperklevende partij? Welnu, gedurende vele jaren omvatte de basis dingen als een draagbare grill, koeler, voor verschillende soorten vlees en plengoffers, en natuurlijk een achterklep. Als je verder wilt gaan dan de basis, dan zijn hier onze top 10 bumperklevende gadgets en technologieën:

Omvormer:

Een reis van duizend mijl begint misschien met een enkele stap, maar een goed geëlektrificeerd bumperkleven begint met een stevige stroomomvormer. Dit is het essentiële onderdeel waarmee u vrijwel elk elektronisch apparaat kunt aansluiten dat u maar wilt, dus het is absoluut essentieel om hier te beginnen. Natuurlijk zijn niet alle omvormers gelijk gemaakt, en dinky kleine sigarettenaanstekeromvormers zijn waarschijnlijk de minst gelijk van allemaal. Tenzij u als een holbewoner in het donker wilt blijven zitten, moet u ervoor zorgen dat u een omvormer aanschaft die aan al uw elektriciteitsbehoeften kan voldoen. Als je er zeker van wilt zijn dat je niet zonder stroom komt te zitten, bekijk dan zeker onze volledige gids voor het inschatten van de uitgangsvereisten van de omvormer. Wat we leuk vinden?

 • Stroom voor al je andere gadgets.
 • Sommige hebben zowel USB- als standaard stopcontacten.

Wat we niet leuk vinden

 • Je accu gaat dood als je de motor niet laat draaien.

Extra batterij

Een extra accu voor bumperkleven.

Als u niet bekend bent met hoe stroomomvormers werken of hoe het elektrische systeem van uw voertuig werkt, volstaat het om te zeggen dat een lange dag bumperkleven in feite een recept is voor een lege batterij. U kunt dat helpen verminderen door uw motor te starten en te laten draaien, waardoor de batterij opgeladen blijft, maar wie wil er in een wolk van uitlaatgassen zitten? Als je een extra deep-cycle-batterij krijgt om al je elektronica te gebruiken, hoef je nooit meer te maken te hebben met de gevreesde lege batterij-klik wanneer het tijd is om naar huis te gaan. Wat we leuk vinden?

 • Perfecte koppeling voor een omvormer, die stroom levert zonder uw motor te laten draaien.

Wat we niet leuk vinden

 • Niet alle voertuigen zijn ingesteld op een extra accu.

Draagbaar Power Pack

Een jumpbox-powerpack.

Hoewel een extra batterij en een goede omvormer een lange weg gaan, is een draagbare power pack een geweldige manier om je kleinere gadgets zoals je telefoon, tablet en draagbare gamesystemen op peil te houden. De meeste draagbare powerbacks zijn alleen geschikt voor kleine elektronica, maar grotere springboxen die voornamelijk zijn ontworpen om auto’s snel te starten, kunnen veel meer sap leveren. Sommige hebben zelfs ingebouwde omvormers. Wat we leuk vinden?

 • Meer draagbaar alternatief voor een omvormer en een extra batterij.
 • Sommige hiervan fungeren ook als jumpstarter als u niet aan het bumperkleven bent.

Wat we niet leuk vinden

 • De goede zijn duur.
 • De stroomcapaciteit is niet altijd de beste in vergelijking met een echte batterij.

Tv en mobiele video

Mannen kijken naar mobiele video tijdens bumperkleven.

Zolang uw batterij en omvormer het aankunnen, zijn er talloze geweldige entertainmentopties voor bumperkleven beschikbaar. Zelfs als je je focus beperkt tot alleen mobiele video, kun je genoegen nemen met tablets die zijn verbonden met je mobiele wifi, een draagbare 12-volt televisie meenemen die rechtstreeks op je batterij werkt, of zelfs een gewone tv inpakken en aansluiten in uw omvormer. Als je avontuurlijk bent ingesteld, of zelfs helemaal los wilt gaan met een ingebouwd mobiel videosysteem met meerdere videomonitoren, meerdere videobronnen en misschien zelfs een projector als je avontuurlijk bent ingesteld. Voor meer informatie waarmee je alle andere games kunt bijhouden terwijl je aan het bumperkleven bent, bekijk je onze gids voor tv-kijken in je auto. Wat we leuk vinden?

 • Geweldig alternatief voor het luisteren naar de radio.
 • Blijf op de hoogte, of blijf vermaakt, terwijl u wacht op de game.

Wat we niet leuk vinden

 • Voor lokale televisie moet je een soort antenne-opstelling bedenken.
 • Voor mobiele video heb je een snelle internetverbinding nodig.

Satelliet-, HD- of internetradio

Mensen dansen op een bumperklevende partij.

Satellietradio en HD-radio zijn totaal verschillende technologieën die beide geweldig zijn om te hebben als je aan het bumperkleven bent. Natuurlijk kun je genoegen nemen met gewone oude AM / FM-radio, maar waarom zou je? HD-radio is een gratis optie waarmee je in de meeste grote steden naar veel extra inhoud kunt luisteren, en satelliet is een abonnementsservice die voor elk wat wils heeft. Internetradio is een andere geweldige optie als je een soort mobiel internet beschikbaar hebt. Veel nieuwere head-units hebben apps voor services zoals Spotify en Pandora ingebouwd. Als je op de ouderwetse manier aan het bumperkleven bent, is satellietradio ook een geweldige manier om alle andere voetbalgames die je speelt bij te houden. ben momenteel niet bij. Als je dat niet bent, dan is het een stuk eenvoudiger dan een hoop mixtape-cd’s rond te sjouwen. Als je twijfelt over wat voor soort radio je moet kopen, bekijk dan onze gids om te kiezen tussen HD- en satellietradio. Wat we leuk vinden?

 • De perfecte oplossing als uw lokale radio- of televisie-opties niet in orde zijn.

Wat we niet leuk vinden

 • Niet goedkoop.

Mobiel internet

Een draagbaar Wi-Fi-apparaat voor bumperkleven.

Op dezelfde manier waarop een omvormer en deep cycle-batterij de hoeksteen vormen van uw hele elektriciteitssituatie wanneer u aan het bumperkleven bent, kan een mobiele hotspot zowel connectiviteit als toegang tot een schat aan andere entertainmentopties bieden. Als je niet zeker weet wat de beste manier is om internettoegang te delen tijdens je volgende bumperkleven, bekijk dan onze gids om wifi in je auto te krijgen. Wat we leuk vinden?

 • Absoluut noodzakelijk als u live streaming video op uw mobiele apparaten wilt bekijken.
 • Veel verschillende toepassingen.

Wat we niet leuk vinden

 • Mobiele data is niet goedkoop.

Blikjeskoeler/koelkast

draagbare koeler

Gebruik een draagbare koelbox om uw drankjes koel te houden tijdens uw volgende bumperkleven.

Ouderwetse koelers zijn prima, als je het niet erg vindt om met ijs te rommelen, maar als je al bent ingeschakeld, waarom zou je dan niet een stap verder gaan? Als uw batterij en omvormer het aankunnen, gooi dan een draagbare blikjeskoeler, of zelfs een minikoelkast, in de laadbak van uw vrachtwagen en sla ze tot in de puntjes op. We hebben het hier niet over je oude koelkast in een slaapzaal, want dat zou je batterij waarschijnlijk sneller leegmaken dan je zou willen, wat ons leidt naar het onderwerp van het bereiden van voedsel op de achterklep. Wat we leuk vinden?

 • Wie houdt er niet van een ijzig drankje op een warme dag?
 • Sommige van deze units werken op batterijen en bevatten geavanceerde functies waarmee ze met kop en schouders boven gewone koelers uitsteken.

Wat we niet leuk vinden

 • De goede zijn erg duur, en de minder goede zijn niet zo’n grote verbetering ten opzichte van traditionele koelers.
 • Gebruik veel stroom als u geen apparaat op batterijen hebt.

Draagbare fornuizen en grills

draagbare fornuizen achterklep

Pak een draagbaar fornuis of voedselverwarmer in om wat brats op te warmen die je thuis hebt gegrild, of een gelikte draagbare grill om de klus te klaren tijdens het spel.

Sommige koelers voor elektrische auto’s doen namelijk ook dienst als voedselverwarmers. Dus terwijl iedereen grilt met houtskool of propaan zoals holbewoners, kun jij je ijskoude blikjes tevoorschijn halen, je favoriete eten erin steken en ze laten zien hoe de 21e eeuw eruitziet. Natuurlijk houden uw opties voor draagbare autofornuizen daar niet op. En als we eerlijk zijn, kun je net zo goed een grill meenemen. Hoewel er een aantal behoorlijk geweldige hightech draagbare grills zijn, zal elke kleine houtskool- of gasgrill de klus prima klaren. Wat we leuk vinden?

 • Grillen en bumperkleven zijn twee klassiekers die perfect samengaan.

Wat we niet leuk vinden

 • Afhankelijk van de grill, moet je ofwel houtskool of propaan sjouwen, of je zorgen maken over het stroomverbruik van je batterijconfiguratie.

Moeraskoeler, vernevelingsventilator of draagbare airconditioning

Ventilatoren vernevelen om koel te blijven tijdens het bumperkleven.

Alleen omdat het zomer is en je toevallig buiten bent, wil nog niet zeggen dat je het ook warm en bezweet moet hebben. En zelfs als uw truck airconditioning heeft, gaat u niet in de cabine zitten terwijl iedereen buiten plezier heeft. Gelukkig is er weer wat ouderwetse technologie in de vorm van moeraskoelers, ook wel verdampingskoelers en vernevelingsventilatoren genoemd. Dit zijn enkele geweldige, goedkope manieren om koel te blijven als je in een relatief droge omgeving woont. Voor meer informatie over hoe moeraskoelers werken, bekijk onze gids voor goedkope alternatieven voor kapotte auto-airco’s. Wat we leuk vinden?

 • Perfecte manier om koel te blijven in droge klimaten.

Wat we niet leuk vinden

 • Werk niet in vochtige klimaten.

Smartphone- en autoradio-apps

Een vrouw gebruikt haar telefoon op een bumperklevend feestje.

Er zijn een heleboel geweldige smartphone-apps en radio-apps die op maat zijn gemaakt voor bumperkleven – zo veel dat ze waarschijnlijk een hele nieuwe lijst kunnen vullen. Als je er bijvoorbeeld zeker van wilt zijn dat je je vrienden daadwerkelijk kunt vinden in de zee van alle andere bumperklevers, pak dan een GPS-locator-app waarmee je precies dat kunt doen. Wat we leuk vinden?

 • Je hebt al een smartphone, dus waarom laad je niet op met handige apps?

Wat we niet leuk vinden

 • Als je de hele dag naar je telefoon staart, word je niet de populairste man op het feest.