Skip to content

Hoe Google Maps offline te downloaden

28 de december de 2022
PersonwithsmartphoneGettyImages 1130047063 c99eb243fbee4ebf9f86f2e1665f785c

Google Maps heeft reizen in onbekende gebieden een fluitje van een cent gemaakt met zijn gedetailleerde kaarten en stapsgewijze routebeschrijvingen, maar wat gebeurt er als u naar een gebied gaat zonder mobiele dekking of naar het buitenland reist waar uw smartphone geen verbinding kan maken? Gelukkig is het mogelijk om de kaarten die je nodig hebt op te slaan en ze later offline te openen. De onderstaande instructies zijn van toepassing op smartphones en tablets met Android 7 (Nougat) of hoger, ongeacht wie uw Android-apparaat heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz. Mogelijk moet u upgraden naar de nieuwste versie van Android om Google Maps offline te gebruiken.

Hoe offline Google Maps te downloaden

Om Google Maps voor offline gebruik te downloaden, maakt u verbinding met internet, logt u in op uw Google-account en volgt u deze aanwijzingen:

 1. Open Google Maps en zoek naar een plaats, zoals Denver, of de naam van een restaurant of andere locatie.

 2. U kunt knijpen, zoomen of scrollen om het gebied te selecteren dat u wilt opslaan en vervolgens selecteren Downloaden.

  Downloadknop in Google Maps

 3. Als je naar een specifieke plaats hebt gezocht, zoals een restaurant, in plaats van naar een stad of regio, tik je op de Meer menu (drie verticale stippen) > Offline kaart downloaden > Downloaden.

  Download offline kaartmenu-item in Google Maps

 4. De kaart wordt opgeslagen in de interne opslag van uw apparaat voor offline weergave.

Kunt u uw offline kaarten niet vinden op Android? Offline kaarten worden na 30 dagen automatisch verwijderd, tenzij u ze bijwerkt door verbinding te maken met wifi.

Hoe u uw offline Google Maps gebruikt

Schakel de internetverbinding van uw apparaat uit en probeer toegang te krijgen tot uw kaarten zonder wifi om ervoor te zorgen dat u kaarten offline kunt bekijken:

 1. Google Maps openen.

  Kaartpictogram op Android

 2. Tik op het hamburgerpictogram in de linkerbovenhoek van het scherm.

  "Hamburger"-pictogram linksboven in Google Maps op Android

 3. Selecteer Offline kaarten.

  Offline kaarten menu-item in Google Maps

 4. Tik op de gedownloade kaart.

  Onlangs gedownload "Map 1" op Google Maps

 5. Tik op het potloodpictogram in de rechterbovenhoek om de kaart een naam te geven.

  Potloodpictogram in de rechterbovenhoek van de kaart

 6. Kraan Verwijderen om de kaart van uw apparaat te verwijderen, of tik op Bijwerken om de kaart met nog eens 30 dagen te verlengen.

 7. Tik op de afbeelding van de kaart om deze te bekijken. U kunt net zo gedetailleerd inzoomen als online.

Wanneer u Google Maps offline gebruikt, kunt u een routebeschrijving opvragen en zoeken naar plaatsen in de gebieden die u heeft gedownload; u kunt echter geen routebeschrijving voor openbaar vervoer, fietsen of lopen krijgen. Tijdens het rijden kun je geen andere route kiezen om tolgelden of veerboten te vermijden, en je kunt ook geen verkeersinformatie krijgen. Als je van plan bent om op je bestemming te gaan wandelen of fietsen, vraag die routebeschrijving dan voordat je vertrekt en maak er een screenshot van. Als u met de bus wilt reizen, download dan een lokale OV-kaart.

Google Maps opslaan op uw SD-kaart

Standaard worden offline kaarten opgeslagen in de interne opslag van je telefoon. U kunt ervoor kiezen om ze op een SD-kaart op te slaan, als uw telefoon er een heeft.

 1. Plaats een SD-kaart op uw Android-telefoon of -tablet.

 2. Open de Google Maps-app.

 3. Kraan Menu > Offline kaarten.

  Google Maps-app op Android.

 4. Kraan Instellingen.

 5. Tik onder Opslagvoorkeuren op Apparaat > SD-kaart. Onder Downloadvoorkeuren kunt u selecteren Alleen via wifi als u gegevens en batterijduur wilt besparen tijdens het downloaden van kaarten.

  Google Maps-app op Android.

Andere manieren om kaarten offline te bekijken

Google Maps is niet de enige die offline toegang biedt. Concurrerende apps zoals HERE Maps en CoPilot GPS waren hen te slim af, hoewel voor dat laatste een betaald abonnement vereist is.