Skip to content

7 manieren om internet in uw auto te gebruiken

2 de augustus de 2021
GettyImages 826166176 3274a397c89f404799b1c5645ad35f47

Als u nog geen internet in uw auto gebruikt, loopt u waarschijnlijk iets mis. Als je al internet in je auto gebruikt, gefeliciteerd, je rijdt de bocht ver voor. Zorg ervoor dat u uw ogen op de weg houdt, tenzij u achter het stuur van een autonome auto van niveau vier of vijf zit. In dat geval is deze lijst nog relevanter. Hoe dan ook, het zal je misschien verbazen te horen dat internet niet alleen meer voor grappige kattenmemes is. Sluit uw auto aan op internet en de opties voor entertainment en opbouw zijn bijna eindeloos. In feite houden we het bij slechts zeven van de geweldige manieren om internet in uw auto te gebruiken, gewoon om te proberen de zaken onder controle te houden. En hier zijn ze:

Sloot ouderwetse radio

Het streamen van oneindige muziek vanuit de cloud is slechts het topje van de ijsberg als het gaat om het gebruik van internet in uw auto.

Wat we leuk vinden?

 • Eindeloze luistermogelijkheden

Wat we niet leuk vinden

 • Draadloze gegevens kunnen duur worden bij het streamen van internetradio

Luister je nog steeds naar FM-radio? Misschien, maar waarschijnlijk niet. Hoe zit het met AM-radio? Weet iemand nog wat dat is? De radio-industrie had haar hoop gevestigd op HD-radio en klampt zich vast aan OEM-head-units, maar inmiddels ben je waarschijnlijk overgestapt op het gebruik van je telefoon als muziekspeler in de auto of heb je je zelfs aangemeld voor een satellietradio abonnement. En dat is allemaal prima, als je geen probleem hebt met een beperkte selectie muziek, of betaalt voor iets dat je waarschijnlijk alleen in je auto gebruikt. Als je dat niet bent, nou, dan komt internet je te hulp. Internetradio is eigenlijk helemaal geen radio, vooral omdat het een vage term is die een enorm spectrum aan manieren omvat om via internet naar muziek te luisteren. Sommige terrestrische radiostations hebben internet-simulcasts, waarmee u kunt luisteren naar een station dat zich halverwege het land bevindt, of zelfs halverwege de wereld, via de magie van een draadloze internetverbinding. Of, als u wilt, kunt u kiezen voor een gratis of betaalde internetradioservice die ofwel aangepaste “stations” biedt in de vorm van afspeellijsten die zijn afgestemd op uw persoonlijke smaak, of on-demand toegang tot vrijwel elk nummer dat u interesseert horen. Sommige head-units hebben ingebouwde ondersteuning voor internetradio, en sommige auto’s hebben zelfs ingebouwde internettoegang (en fungeren zelfs als wifi-hotspots), waardoor al deze opties en meer binnen handbereik zijn. In andere gevallen moet u de internetverbinding van uw telefoon via Bluetooth-tethering naar uw head-unit leiden, of gewoon uw telefoon gebruiken om een ​​internetradio-app uit te voeren en deze via uw favoriete manier met uw head-unit verbinden.

Nooit meer verdwalen

verloren in auto

Kan een kaart uw locatie bepalen en de snelste route naar daar voorstellen? Ik dacht het niet!.

Wat we leuk vinden?

 • Biedt een gratis alternatief voor dure GPS-apparaten.

Wat we niet leuk vinden

 • Sommige op internet gebaseerde kaarttoepassingen werken niet meer correct als u de verbinding verliest, wat waarschijnlijk uiteindelijk zal gebeuren.
 • Als u op internetgebaseerde kaarttoepassingen vertrouwt, kunt u in de problemen komen, dus zorg ervoor dat u altijd uw gezond verstand gebruikt bij het volgen van aanwijzingen.

Heeft uw auto een ingebouwde navigatieoptie? Super goed! Maar hoe zit het als die ingebouwde navigatieoptie een paar jaar oud is en nieuwe wegenaanleg hem min of meer nutteloos heeft gemaakt? Je kunt altijd betalen voor een dure upgrade, of gewoon naar internet gaan, waar gratis kaarten en routeplanningsservices bijna nooit verouderd zijn. Bekijk onze lijst met de beste gratis turn-by-turn navigatie-apps om te zien wat er is.

Vermijd files

verkeersopstopping vermijden

Waarschijnlijk had het een andere weg moeten gaan, hè.

Wat we leuk vinden?

 • U kunt uw telefoon gebruiken om het verkeer te vermijden.

Wat we niet leuk vinden

 • Gratis verkeersgegevens zijn niet altijd nauwkeurig.
 • Apps zoals Waze werken alleen als veel mensen in de buurt ze gebruiken.

Sommige GPS-navigatie-eenheden en GPS-enabled infotainmentsystemen worden geleverd met een optie voor live verkeersgegevens, gratis of als extra aankoop. Dit is een uitstekende functie als je woont en pendelt in een gebied met veel verkeersopstoppingen, omdat je hiermee slechte snauw kunt omzeilen voordat je hopeloos vast komt te zitten op de middelste rijstrook van een snelweg die plotseling in een parkeerplaats is veranderd. Als uw navigatiesysteem geen optie voor live verkeersinformatie heeft, of als u er niet voor wilt betalen, kunt u ook op internet terecht. Of je nu kiest voor een app, of je houdt aan de verkeersgegevens die gratis beschikbaar zijn bij de meeste kaart- en routeplanningsdiensten, en soms ook bij lokale gemeentelijke bronnen, er is geen zekerder manier om de woede op de weg te beteugelen dan gewoon te voorkomen dat je in slechte staat raakt. situaties in de eerste plaats. Apps zoals Waze crowdsourcen deze functie in wezen, zodat u kunt profiteren van de gecombineerde kennis en ervaring van honderden of zelfs duizenden chauffeurs in uw regio.

Werk bij (of speel gewoon Hookey)

werken op het strand

Wie heeft er een kantoor nodig als je internet in je auto hebt?

Wat we leuk vinden?

 • Wat is er niet leuk aan werken op het strand?

Wat we niet leuk vinden

 • Mobiele data is niet goedkoop, dus zorg ervoor dat uw laptop is ingesteld op een verbinding met datalimiet.

Een internetverbinding vanaf een mobiele hotspot, of zelfs een tetherable telefoon, plus een laptop en de juiste omvormer kunnen van elke auto een mobiel kantoor maken. Of je nu gewoon je e-mail wilt checken tijdens een lange reis of op reis, of Citrix wilt starten vanaf het strand en doen alsof je echt wat werk gedaan hebt, mobiel internet is waar het om draait.

Houd de kinderen bezig

kinderen op de achterbank

Mobiel internet betekent dat u nooit meer hoeft te horen “Zijn we er al?”.

Wat we leuk vinden?

 • Dit is veel handiger dan het rondslepen van fysieke schijven.
 • Je hoeft niet voor de honderdste keer naar dezelfde film of show te luisteren.

Wat we niet leuk vinden

 • Nogmaals, mobiele data is niet goedkoop. Controleer of er providers een abonnement aanbieden dat onbeperkte data biedt, of onbeperkte data bij gebruik van een specifieke streamingdienst.

Laten we eerlijk zijn. Het internet biedt een enorme rijkdom aan entertainmentopties, inclusief de eerder genoemde grappige kattenfoto’s, als je van dat soort dingen houdt, maar de meeste zijn niet echt op jou als bestuurder gericht. Als je hilarische YouTube-video’s wilt downloaden via de internetverbinding van je telefoon en ze naar het high-definition scherm van je head-unit wilt sturen terwijl je over de snelweg rijdt, is dat zeker jouw voorrecht, hoewel het misschien niet de veiligste beslissing is. De meeste entertainmentopties in de auto – van televisiekijken met een time-shift tot spelen met sociale media – zijn veel geschikter voor uw passagiers, of u nu carpoolt naar uw werk of probeert gezond te blijven tijdens een lange gezinsreis.

Vind het dichtstbijzijnde tankstation, de grootste bal van touw, de mysterieuze plek, enz…

nacht tankstation

Wordt het volgende tankstation goedkoper? Kun je zelfs het volgende tankstation bereiken? Vraag het maar aan internet!.

Wat we leuk vinden?

 • Er is hier bijna eindeloos nut, met de mogelijkheid om nabijgelegen bedrijven op te sporen en goedkoop gas te vinden.

Wat we niet leuk vinden

 • Er is niet echt een nadeel aan deze.

Sommige GPS-navigatiesystemen worden geleverd met ingebouwde POI-gegevens (point of interest), maar er gaat niets boven een ouderwetse Google-zoekopdracht. Sommige head-units hebben zelfs dit soort functionaliteit, waar je naar specifieke informatie kunt zoeken via een internetverbinding, maar waarom niet gewoon Yelp opstarten voor een goed restaurant op je route, of ga naar Gas Buddy om te zien waar het goedkoopste gas is ?

Ontgrendel het potentieel van telematica

telefoon auto telematica

Wilt u uw auto ontgrendelen of op afstand starten? Daar is een app voor!.

Wat we leuk vinden?

 • Telematica kan uw leven een stuk gemakkelijker maken en u zelfs uit de problemen helpen.

Wat we niet leuk vinden

 • Dit is een meer niche-optie, omdat niet alle voertuigen deze functionaliteit hebben.

Dit is een enorme categorie, en het is eigenlijk een beetje het einde van waarom je auto en internet twee geweldige dingen zijn die geweldig samengaan. Sommige auto’s hebben telematicasystemen met ingebouwde mobiele radio’s, die u kunt koppelen met een internetverbinding en een app op uw telefoon om alles te doen, van het ontgrendelen van uw deuren als u uw sleutels binnen laat, toetert als u de auto helemaal kwijt bent, of zelfs de motor afzetten als het voertuig werd gestolen. Andere ingebouwde telematica- en infotainmentsysteemfuncties zijn alleen beschikbaar als u uw eigen internetverbinding meeneemt, zoals de eerder genoemde ingebouwde internetradio-apps. Uiteindelijk is uw internetervaring in de auto wat u ervan maakt, en u kunt er behoorlijk wat van maken als u het probeert.