Skip to content

Amazon Echo (4e generatie) recensie

2 de mei de 2022
hero SQ Amazon Echo 4th Generation 1 1b18067ca6954a8f95a1e8a3647acbb4
Wat we leuk vinden?

 • Nieuw rond ontwerp
 • Verbeterd geluid
 • Inclusief Zigbee Hub
 • Ingebouwde temperatuursensor
 • Snellere verwerking

Wat we niet leuk vinden

 • Een microfoon minder
 • Neemt meer bureauruimte in beslag

De nieuwe Echo (4e generatie) is een krachtige slimme luidspreker die veel waarde biedt voor zijn prijskaartje van $ 100.

4.4

Amazon Echo (4e generatie)

Amazon Echo 4e generatie

in dit artikel

Intro

Amazon heeft een 4e generatie versie van zijn Echo-luidspreker uitgebracht en heeft een geheel nieuwe look. Het is ook een heel andere slimme speaker onder de motorkap. Wat is er nieuw en anders aan de Echo? Hoe presteert het? Ik heb de nieuwste generatie getest om erachter te komen.

Ontwerp: Geen cilinders meer

In de loop der jaren, toen Amazon nieuwere generaties van de Echo-luidspreker uitbracht, begon het merk weg te sturen van de lange cilindervorm ten gunste van een kortere en bredere Echo. Met de nieuwe Echo 4th Gen heeft Amazon de cilinder helemaal verlaten en heeft de gloednieuwe Echo de vorm van een bol. Het ronde apparaat is gemaakt van milieubewuste materialen, waardoor het een “Climate Pledge Friendly” -tag op Amazon heeft gekregen, en het is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: houtskool, gletsjerwit of schemerblauw. Ik heb het gletsjerwitte model getest.

Amazon Echo 4e generatie

De Echo (4e generatie) is 5,2 inch lang en heeft een diameter van 5,7 inch. Naast de bolvorm heeft de nieuwe Echo ook stof die het bovenste gedeelte van de luidspreker bedekt, dus het mist een hard plastic bovenpaneel voor knopbedieningen. Een stoffen rooster bedekt het grootste deel van de Echo en de vier hoofdknoppen bevinden zich direct boven op de luidspreker. Amazon heeft de Echo ontworpen voor gebruik in elke verlichting, met licht verhoogde knoppen zodat je in het donker kunt voelen welke dat is. De microfoon-uit-knop bevindt zich in het midden voor gemakkelijke toegang, en de lichtring bevindt zich nu aan de onderkant van de luidspreker, zodat deze verlicht wordt op welk oppervlak hij ook staat wanneer de Echo in het donker of bij weinig licht staat. De speaker heeft een strak en modern design. Het ziet eruit als een duur en high-tech apparaat, en het past in de meeste interieurinrichtingen. Hij neemt wel wat ruimte in beslag op een bureau of tafel, dus hij is niet zo makkelijk weg te werken in een hoekje als zijn voorganger. Dit is een apparaat dat gezien moet worden: een gespreksstarter.

Installatieproces: Supereenvoudig

Het instellen van de Echo is uiterst eenvoudig en het duurt maar enkele ogenblikken als je de Alexa-app al hebt gedownload. Voor de best mogelijke ervaring is het echter een goed idee om ervoor te zorgen dat de Alexa-app is bijgewerkt. In de Alexa-app onder het apparatenmenu selecteer je op de “+” om een ​​apparaat toe te voegen. Volg daarna de aanwijzingen om de Echo 4th Gen-luidspreker aan uw huis toe te voegen.

Amazon Echo 4e generatie

Geluidskwaliteit: betere muziek dan ooit tevoren

De Echo (4e generatie) heeft aanzienlijke geluidsupgrades. De Echo heeft een 3-inch neonadium woofer en dubbele 0,8-inch tweeters, wat betekent dat hij een extra tweeter heeft in vergelijking met zijn voorganger. De extra tweeter is echter niet het enige waardoor de nieuwe Echo beter klinkt. De Dolby-aangedreven luidsprekers zijn strategisch in de Echo geplaatst voor optimaal geluid, en het nieuwe ronde ontwerp zorgt voor een betere geluidsweergave. Het nieuwe model kan het geluid zelfs aanpassen op basis van de akoestiek van de kamer om de best mogelijke muziekkwaliteit te bieden – een functie die is opgenomen in de duurdere Echo Studio. Bij het testen van luidsprekers luister ik vaak naar nummers met een reeks lage, midden- en hoge tonen, zoals het nummer Titanium van David Guetta met Sia. Ik luister ook naar nummers met verschillende soorten bas, zoals Chains van Nick Jonas en Comedown van Bush. De Echo (4e generatie) is een verrassend krachtige luidspreker met een helder geluid en een pittige bas. Muziek klinkt fenomenaal op de Echo, en het wordt luid genoeg om door een heel huis te spelen.

De Echo (4e generatie) is een verrassend krachtige luidspreker met een helder geluid en een pittige bas. De Echo behoudt de 3,5 mm-uitgang, zodat u een externe luidspreker kunt aansluiten via de 3,5 mm-aansluiting of via een Bluetooth-verbinding. U kunt ook profiteren van muziek in meerdere kamers en muziek afspelen op meer dan één Echo-apparaat tegelijk. Maar er is niet echt veel nodig. De Echo is luid genoeg en ondersteunt zelfs Amazon Music HD.

Spraakherkenning: één microfoon minder

De Echo heeft nu zes microfoons in plaats van zeven. De eerste paar dagen dat ik de Echo gebruikte, had ik wat problemen om het apparaat me vanaf elke afstand te laten horen. Ik plaatste de Echo in mijn woonkamer op een hoektafel en ik heb een Echo Dot in mijn keuken, de kamer ernaast. Bij sommige gelegenheden hoorde de Dot mijn commando’s vanuit de woonkamer in plaats van de Echo. Dit duurde ongeveer twee dagen, en toen leek de Echo zijn zaakjes op orde te krijgen. Ik heb de Echo naar een meer centrale locatie in de kamer verplaatst, wat ook leek te helpen. Na die eerste hapering had ik geen enkel probleem om Alexa mijn commando’s te laten horen, zelfs niet in de aanwezigheid van achtergrondgeluiden zoals gesprekken of draaiende apparaten. De nieuwe Echo draait op Amazon’s eerste generatie AZ1 Neural Engine Processor – een siliciummodule die is gebouwd om machinaal leren en spraakherkenning te versnellen terwijl er minder geheugen wordt gebruikt.

Amazon Echo 4e generatie

Kenmerken: Een Zigbee Hub en temperatuursensor

De stemassistent op de nieuwe (4e generatie) Echo is dezelfde Alexa als altijd. Je kunt je smart home-apparaten bedienen, naar deuntjes luisteren, routines instellen en dezelfde Alexa-vaardigheden uitvoeren als voorheen. Alexa leert echter altijd nieuwe vaardigheden en Amazon heeft nieuwe functies aangekondigd (binnenkort beschikbaar) zoals Alexa Guard Plus, een op abonnementen gebaseerd model van Amazon’s Alexa Guard-functie waarmee je handsfree toegang hebt tot een noodhulplijn en beveiligingsfuncties en waarschuwingen voor uw huis. De nieuwe Echo heeft ook een paar andere trucs in petto. Met het vorige (3e generatie) model ontwierp Amazon de Echo en Echo Plus om er hetzelfde uit te zien en te klinken, met dezelfde afmetingen, luidsprekers en dezelfde stoffen surround, maar de Echo Plus had altijd de Hub waar de Echo dat niet deed. De nieuwe 4e generatie Echo elimineert de noodzaak van een aparte Echo Plus helemaal, door de twee apparaten in één luidspreker te combineren door de Echo een ingebouwde Zigbee Hub en temperatuursensor te geven. U kunt Zigbee-compatibele apparaten instellen en beheren, evenals Bluetooth Low Energy smart home-apparaten (denk aan slimme gloeilampen en sensoren). Met de temperatuursensor kun je dingen zeggen als: “Alexa, zet de ventilator aan wanneer deze 75 graden bereikt” als je een compatibele slimme ventilator of boxventilator hebt aangesloten op een slimme stekker.

Dit is een van de beste slimme luidsprekers die je voor deze prijs kunt kopen.

Prijs: een koopje voor $ 100

Met adaptieve audio en een ingebouwde hub nam Amazon enkele van zijn sterkere functies van zijn andere Echo-luidsprekers en nam die functies op in de $ 100 Echo, waardoor de Echo een uitstekende waarde had. Dit is een van de beste slimme luidsprekers die je voor deze prijs kunt kopen.

Amazon Echo (4e generatie) versus Nest Audio

Google heeft zijn spel verbeterd met de Nest Audio – nog een slimme luidspreker van $ 100 die veel op muziek en geluid is gericht. De Nest Audio is ook gemaakt van milieuvriendelijke materialen en heeft een woofer van 75 mm en een tweeter van 19 mm, evenals de mogelijkheid om het geluid aan te passen aan de kamer. De door Google Assistent aangedreven Nest Audio heeft geen ingebouwde Zigbee-hub, temperatuursensor of tweede tweeter. Als u een nieuwe koper bent of al een Echo-gebruiker bent, zult u waarschijnlijk blij zijn met de uitgebreide functies die u met de Echo krijgt. Maar als je al geïnvesteerd hebt in de Google Assistent, geef je waarschijnlijk de voorkeur aan de Nest Audio.


Eindoordeel

Een heel andere echo.Een waardevolle investering, de nieuwe Echo ziet er beter uit, klinkt beter en presteert beter in zowat elke categorie.

Specificaties:

 • productnaam

  Echo (4e generatie)


 • Productmerk:

  Amazone

 • Prijs

  $ 99,99

 • Publicatiedatum

  oktober 2020


 • Gewicht

  2,14 pond.

 • Productafmetingen

  5,7 x 5,7 x 5,2 inch.

 • Kleur

  Houtskool, schemerblauw, gletsjerwit


 • Garantie

  Een jaar beperkt

 • Functies

  Zigbee Hub, temperatuursensor, Dolby Audio

 • Compatibiliteit

  Alexa-app (iOS 11.0+, Android 6.0+ of Fire OS 5.3.3+)


 • Poorten

  3,5 mm uit

 • Connectiviteit

  Dual-band wifi ondersteunt 802.11a/b/g/n/ac (2,4 en 5 GHz) netwerken, Bluetooth

 • microfoons

  6


 • Sprekers

  3-inch neodymium-woofer en twee 0,8-inch tweeters

 • Wat is inbegrepen

  Echo, voedingsadapter (30 W) en snelstartgids