Skip to content

Hoe verander ik het Amazon-account op mijn Alexa?

4 de januari de 2023
how do i change the amazon account on my alexa 5185497 1789f5296e964760a1ceb07c5a62fc64

Wat te weten

 • Wijzig of verwijder uw account door de Alexa-app > Meer > Instellingen > Apparaatinstellingen > Apparaatnaam > Afmelden.
 • Het is ook mogelijk om dit te doen via de Alexa-site op Amazon.com.
 • Stel meerdere Amazon-accounts in door u aan te melden bij Amazon Household en te zeggen “Accounts wisselen“naar Alexa.

Dit artikel leert je hoe je het Amazon-account op je Alexa smart speaker kunt wijzigen en andere dingen die je moet weten over het proces, inclusief het gebruik van twee Amazon-accounts op Alexa.

Hoe verander ik mijn Amazon-account in de Alexa-app?

Als je het Amazon-account waaraan je Alexa is gekoppeld moet wijzigen, omdat je het apparaat verkoopt of omdat het van eigenaar verandert, is het proces vrij eenvoudig, op voorwaarde dat je weet waar je moet zoeken. Dit is wat u moet doen met uw smartphone en de Alexa-app.

 1. Open de Alexa-app op je telefoon.

 2. Kraan Meer.

 3. Kraan Instellingen.

 4. Kraan Apparaat instellingen.

 5. Kies het apparaat waarvan u de accounts wilt wijzigen.

 6. Scrol omlaag naar Geregistreerd bij en tik op Uitschrijven om de rekening te verwijderen.

  Stappen vereist om het apparaat af te melden bij Alexa

 7. Je kunt je Amazon Alexa-apparaat nu opnieuw instellen met een nieuw account.

Hoe verander ik mijn Alexa naar een ander account?

Als je je Alexa-instellingen liever via de website van Amazon wijzigt, is dat ook mogelijk. Hier leest u hoe u uw Alexa via uw webbrowser naar een ander account kunt wijzigen.

 1. Ga naar de Alexa-site op Amazon.com. Mogelijk moet u zich aanmelden.

 2. Klik Instellingen.

  Alexa-website met Instellingen gemarkeerd

 3. Klik op je Alexa-apparaat dat je wilt wijzigen.

  Alexa-website met Alexa-apparaat gemarkeerd

 4. Scroll naar beneden en klik Uitschrijven naast de accountnaam.

  Alexa-website met uitgeschreven gemarkeerd naast apparaat

 5. Klik Uitschrijven.

  Alexa-website met Afmelden van uw apparaat gemarkeerd

 6. U kunt uw Amazon Alexa-apparaat nu opnieuw instellen.

Kun je 2 Amazon-accounts op Alexa hebben?

Het is mogelijk om tussen verschillende Alexa-profielen te schakelen met behulp van Amazon Household om dit te doen. Beide gebruikers hebben hiervoor hun eigen Amazon-accounts nodig. Hier is hoe het te doen.

 1. Ga naar Amazon Household in uw webbrowser.

 2. Klik Volwassene toevoegen.

 3. Voer de naam en het e-mailadres in van de volwassene die u wilt toevoegen.

 4. Laat ze de uitnodiging accepteren.

 5. Zeg “Alexa, switch accounts” wanneer je tussen accounts wilt schakelen. Je kunt ook “Alexa, account identificeren” zeggen om te identificeren bij wiens account je momenteel bent ingelogd.

Wat moet ik nog meer weten over het wijzigen van accounts op Amazon Alexa?

Als je je afvraagt ​​waarom je misschien van account op je Alexa moet veranderen of wat de beperkingen zijn, lees dan verder terwijl we de belangrijkste dingen opsommen.

 • Een Amazon-huishouden kan uit meer dan twee personen bestaan. Een Amazon-huishouden kan bestaan ​​uit maximaal twee volwassenen, vier tieners en vier kinderen. Het is mogelijk om Alexa in te stellen om tussen al deze mensen te schakelen als je dat wilt.
 • Het is handig om accounts te verwijderen voordat je een item verkoopt of cadeau doet. Als u van plan bent de Alexa aan iemand te geven of te verkopen, moet u uw Amazon-account vooraf verwijderen, zodat de nieuwe eigenaar zijn eigen account kan toevoegen.
 • Stel stemprofielen in voor betere herkenning. Ga naar Alexa > Instellingen > Accountinstellingen > Herkende stemmen om een ​​nieuw stemprofiel te maken, zodat Alexa leden van uw huishouden beter kan herkennen.

FAQ

 • Kan ik de naam van Alexa veranderen?

  Nee. Hoewel je de naam van Alexa niet kunt wijzigen, kun je Alexa’s wake-word wijzigen in “Ziggy”, “Amazon”, “Computer” of “Echo”.

 • Kan ik de stem van Alexa veranderen?

  Ja, maar uw mogelijkheden zijn beperkt. Er is een mannelijke stemoptie beschikbaar en je kunt de taal en het accent van Alexa wijzigen (bijvoorbeeld van Amerikaans Engels naar Australisch Engels). Er is een vaardigheid waarmee je de stem van Alexa kunt veranderen in Samuel L. Jackson.

 • Hoe verander ik mijn primaire Alexa-apparaat?

  Om je favoriete speaker of speakergroep te wijzigen, tik je op je Alexa-apparaat of groepsnaam in de Alexa-app en tik je vervolgens op Bewerk voorkeursspreker.