Skip to content

Maak Siri veilig in gebruik met deze eenvoudige oplossing voor beveiligingsinstellingen

8 de januari de 2023
Siri Security 56a6a5455f9b58b7d0e42031

Als je een iPhone of iPad hebt, is de kans groot dat je met de virtuele assistent van Siri hebt gespeeld. Je hebt het waarschijnlijk allerlei belangrijke vragen gesteld, zoals: “Wat is de zin van het leven?” of “Vertel me een grap.” Maar Siri zou je geheimen prijs kunnen geven vanwege een beveiligingslek dat gemakkelijk te verhelpen is.

Potentiële beveiligingskloof

Apple geeft de voorkeur aan snelle toegang boven apparaatbeveiliging voor Siri, daarom kunnen de standaardinstellingen van iOS het omzeilen van de toegangscodevergrendeling. Als Siri de toegangscodevergrendeling kan omzeilen, kan een dief of hacker echter bellen, sms’en, e-mailen en toegang krijgen tot andere persoonlijke informatie zonder eerst de beveiligingscode in te voeren. Er moet altijd een evenwicht worden gevonden tussen veiligheid en bruikbaarheid. Gebruikers en softwareontwikkelaars moeten kiezen hoeveel ervaren beveiligingsfunctiegerelateerd ongemak ze willen verdragen om hun apparaten veilig te houden versus hoe snel en gemakkelijk ze ze willen kunnen gebruiken.

Siri-beveiliging aanscherpen

Om te voorkomen dat Siri de toegangscodevergrendeling omzeilt:

 1. Kraan Instellingen.

 2. Kraan Gezichts-ID en toegangscode. Of tik op Tik op ID en toegangscode op apparaten die Face ID niet ondersteunen.

 3. Voer uw toegangscode in.

 4. Zorg ervoor dat de toegangscodevergrendelingsoptie is ingeschakeld.

 5. Set Toegangscode vereist tot direct.

  Face ID & toegangscode-instellingen in iOS met Toegangscode vereisen ingesteld op 'Onmiddellijk'.

 6. In de Sta toegang toe wanneer vergrendeld sectie, schakelt u de Siri tuimelschakelaar.

  Een iPad-gebruiker schakelt de mogelijkheid uit om Siri op het vergrendelingsscherm te gebruiken

 7. Sluit de Instellingen.

Praktische overwegingen

Of je liever directe toegang tot Siri hebt zonder naar het scherm te hoeven kijken om een ​​toegangscode in te voeren, is helemaal aan jou. Terwijl u bijvoorbeeld in de auto zit, is veilig rijden belangrijker dan gegevensbeveiliging. Dus als u uw iPhone in handsfree modus gebruikt, behoudt u de standaardoptie, waardoor de Siri-toegangscode wordt omzeild. Naarmate de Siri-functie verder geavanceerd wordt en het aantal gegevensbronnen toeneemt, kan het gegevensbeveiligingsrisico voor het omzeilen van schermvergrendeling ook toenemen. Als ontwikkelaars in de toekomst bijvoorbeeld Siri aan hun apps koppelen, kan het een hacker financiële informatie verschaffen als een bank-app actief is en is ingelogd met inloggegevens in de cache en een hacker Siri de juiste vragen stelt. Apple blijft de beveiligingsproblemen met betrekking tot Siri in de gaten houden en heeft voorkomen dat sommige functies worden uitgevoerd terwijl een telefoon is vergrendeld. Een voorbeeld is dat als u een HomeKit-deurslot (Siri-compatibel) hebt, iemand Siri niet kan vragen om uw deur te ontgrendelen als het vergrendelingsscherm van de telefoon actief is.