Skip to content

Amazon Echo versus Apple HomePod

9 de juli de 2021
Apple Homepod vs Amazon Echo 51126985f95e4a03961ddbdebe126aef

De Amazon Echo is een van de bekendste slimme luidsprekers, terwijl de in 2018 uitgebrachte Apple HomePod een kleinere speler is. Bij het vergelijken van Amazon Echo versus Apple HomePod, hangt het uitzoeken welk apparaat het beste voor u is, af van verschillende dingen, waaronder de functies die voor u het belangrijkst zijn en de andere apparaten en services die u wilt gebruiken. We hebben deze producten beoordeeld om u te helpen bij het nemen van uw beslissing.

Algemene bevindingen

Amazon Echo

 • Compatibel met niet-Apple-producten en veel Apple-producten.
 • Ondersteunt meer apparaten en technologieën dan HomePod.

Apple HomePod

 • Compatibel met Apple-producten.
 • Beste geluidskwaliteit beschikbaar.

Beide apparaten doen hetzelfde soort dingen – muziek afspelen, smarthome-apparaten bedienen, reageren op spraakopdrachten en berichten verzenden – maar ze doen ze niet op dezelfde manier of even goed. Uw beslissing kan gedeeltelijk afhangen van de technologie die u al bezit en gebruikt.

Intelligente assistent: Echo is de meest vaardige

Amazon Echo

 • Alexa is nauwkeuriger bij het beantwoorden van vragen.
 • Wordt geleverd met veel vaardigheden van derden.

Apple HomePod

 • Siri is diep geïntegreerd in het Apple-ecosysteem.
 • Beperkte vaardigheden van derden.

Wat een slimme luidspreker slim maakt, is de spraakgestuurde assistent die erin is ingebouwd. Voor HomePod is dat Siri. Voor Echo is het Alexa. Om het meeste uit deze tools te halen, wilt u er een die het meeste kan. Dat is Alexa. Hoewel Siri goed is, is Alexa beter. Alexa kan meer dingen doen dankzij vaardigheden die zijn gemaakt door externe ontwikkelaars. HomePod ondersteunt slechts enkele vaardigheden van derden. Verder hebben tests aangetoond dat Alexa nauwkeuriger is in het beantwoorden van vragen en het reageren op opdrachten dan Siri.

Muziek streamen: het is een gelijkspel

Amazon Echo

 • Ingebouwde ondersteuning voor Spotify, Pandora en andere behalve Apple Music.
 • Speelt Apple Music af via Bluetooth.

Apple HomePod

 • Ingebouwde ondersteuning voor Apple Music.
 • Speelt andere diensten af ​​via AirPlay.

Zowel de Echo als HomePod ondersteunen een heleboel streaming muziekdiensten, dus welke luidspreker je voorkeur heeft, hangt waarschijnlijk af van je favoriete muziekprovider. Echo biedt ondersteuning voor alle grote namen, waaronder Spotify en Pandora, behalve voor Apple Music. U kunt Apple Music echter via een Bluetooth-verbinding op de Echo afspelen. HomePod heeft alleen ingebouwde ondersteuning voor Apple Music, maar speelt alle andere services af met AirPlay. Als je een zware Apple Music-gebruiker bent, levert HomePod een betere ervaring omdat het Siri-spraakopdrachten ondersteunt en een betere geluidskwaliteit levert, maar Spotify-fans geven misschien de voorkeur aan de Echo.

Geluidskwaliteit: HomePod is de duidelijke winnaar

Amazon Echo

 • Fatsoenlijke geluidskwaliteit.

Apple HomePod

 • Best klinkende slimme luidspreker op de markt.

Zonder twijfel is de HomePod de best klinkende slimme luidspreker op de markt. Apple is geobsedeerd door het leveren van geweldige audiokwaliteit en heeft de HomePod ontworpen om voornamelijk als muziekaccessoire te dienen. Het benadrukte audio boven de slimme functies. Als audiokwaliteit het belangrijkst voor je is, koop dan de HomePod, maar de luidspreker van de Echo is behoorlijk, en de andere mogelijkheden van het apparaat kunnen de wat mindere audiokwaliteit compenseren.

Smart Home: Echo ondersteunt meer apparaten

Amazon Echo

 • Ondersteunt de meeste standaarden voor slimme apparaten voor thuisgebruik, behalve HomeKit.

Apple HomePod

 • Ondersteunt alleen HomeKit smart home-technologie.

Een van de grote beloften van slimme luidsprekers is dat ze in het midden van je slimme huis kunnen zitten en je stem kunnen gebruiken om je lampen, thermostaat en andere met internet verbonden apparaten te bedienen. Op dit front hangt de gewenste luidspreker vooral af van de andere smarthome-apparaten die je hebt. De HomePod ondersteunt de Apple HomeKit-standaard (die ook wordt gebruikt op iOS-apparaten zoals de iPhone). De Echo ondersteunt HomeKit niet, maar ondersteunt andere standaarden, en een groot aantal smart-home-apparaten heeft Echo-compatibele mogelijkheden.

Berichten en oproepen: het is een gelijkspel

Amazon Echo

 • Echo belt.
 • Verstuurt sms-berichten.

Apple HomePod

 • HomePod accepteert doorgeschakelde oproepen van iPhones.
 • Verstuurt sms-berichten en Apple beveiligde iMessages.

Zowel de Echo als de HomePod kunnen u helpen communiceren via telefoon of sms. Hoe ze dit precies doen, verschilt echter enigszins. De HomePod belt zelf niet. In plaats daarvan zet je een oproep van je iPhone naar de HomePod en gebruik je deze als speakerphone. De Echo kan vanaf het apparaat bellen en sommige modellen van de Echo ondersteunen videobellen. Voor sms-berichten bieden beide apparaten grotendeels dezelfde functies, behalve dat de Echo geen berichten verzendt via het beveiligde Apple iMessage-platform, wat de HomePod wel doet.

Vormfactor en thuisgebruik: Echo wint de prijs

Amazon Echo

 • Meerdere apparaatontwerpen.

Apple HomePod

 • Slechts één model.

De HomePod is een nieuw apparaat dat in één maat en in één vorm verkrijgbaar is. De Echo is gevarieerder en biedt verschillende modellen voor allerlei toepassingen. Er is de cilindrische Echo of Echo Plus, de Echo Dot ter grootte van een hockeypuck, de Echo Spot in wekkerstijl, de Echo Show met videogesprekken en een modegerichte tool genaamd de Echo Look. Al met al is de Echo veelzijdiger in zijn grootte, vorm en focus.

Meerdere gebruikers: Echo

Amazon Echo

 • Onderscheidt stemmen en reageert dienovereenkomstig.

Apple HomePod

 • Maakt geen onderscheid tussen meerdere gebruikers.
 • Mogelijk privacyprobleem.

Als je meer dan één persoon in huis hebt die de slimme luidspreker wil gebruiken, is de Echo de beste keuze. Dat komt omdat de Echo stemmen kan onderscheiden, kan leren van wie ze zijn en anders kan reageren op basis van die herkenning. HomePod kan dat niet. Dit is niet alleen een beperking, het kan ook een privacyrisico zijn. Omdat HomePod niet kan bepalen of je stem van jou is, kan iedereen je huis binnenlopen, Siri vragen je sms-berichten te lezen en ze te horen (zolang je iPhone in huis is). Verwacht dat HomePod uiteindelijk ondersteuning voor meerdere gebruikers en betere privacymaatregelen zal krijgen, maar voorlopig is de Echo verder op die gebieden.

Integratie van Apple-ecosysteem: HomePod is de beste keuze

Amazon Echo

 • Integreert niet met alle Apple-apparaten.

Apple HomePod

 • Uitstekende integratie met andere Apple producten.

Als je veel hebt geïnvesteerd in het Apple-ecosysteem (Macs, iPhones, iPads en HomeKit-beveiligingsapparaten), is HomePod de beste keuze. Dat zorgt voor een eenvoudige installatie, meer interoperabiliteit en soepeler functioneren. De Echo kan met een aantal van deze apparaten werken, maar niet allemaal, en je zult niet profiteren van de producten en diensten van Apple via de Echo.

Eindoordeel

Amazon Echo is duidelijk de beste keuze omdat het compatibel is met veel verschillende apparaten en beveiligingsprotocollen. Als je echter te maken hebt met Apple-producten en HomeKit-apparaten, kijk dan eens naar de Apple HomePod. Het is nauw geïntegreerd in het Apple-ecosysteem en werkt naadloos samen met die apparaten en Apple-services zoals iCloud.