Skip to content

Autoveiligheid 101: antiblokkeerremmen

24 de juni de 2021
car safety 101 anti lock brakes 534800 296c3100d7584887b2d734b618932d90

Als je ooit een lichte trilling in je rempedaal hebt opgemerkt op een regenachtige dag, heb je misschien het antiblokkeersysteem in werking gevoeld. De pulsatie wordt veroorzaakt door een ABS-actuator die de remmen snel activeert, wat kan voorkomen dat een voertuig gaat slippen. Door u te helpen slippen te voorkomen, stelt ABS u effectief in staat om een ​​betere controle over uw voertuig te behouden. Volgens een onderzoek van de Australische Monash University is de kans dat voertuigen met ABS 35 procent minder betrokken bij bepaalde soorten ongevallen dan voertuigen zonder ABS.

Hoe werken antiblokkeerremmen?

Antiblokkeerremmen werken door de beweging van elk wiel te voelen. Als u uw rempedaal indrukt en de wielsensoren een slip detecteren, komt het ABS in actie. Je hebt waarschijnlijk geleerd om je rempedaal te pompen in een paniekstopsituatie, en dat is in wezen waar ABS-actuatoren voor zijn ontworpen. Deze actuatoren zijn in staat om honderden keren per seconde te remmen, wat veel sneller is dan een rempedaal handmatig kan worden gepompt.

Wat is het nut van antiblokkeerremmen?

Het belangrijkste punt van ABS is om u te helpen de controle over uw voertuig te behouden tijdens paniekstops en andere ongunstige rijomstandigheden. Door de remmen snel te laten pulseren, voorkomt een antiblokkeersysteem in wezen dat de wielen op hun plaats blokkeren. Hierdoor kunnen de banden grip behouden, wat kan voorkomen dat een voertuig in een slip raakt. Een slip is wat er gebeurt wanneer een voertuig grip verliest omdat de geblokkeerde wielen vrij over het wegdek kunnen glijden. Onder die omstandigheden kan het buitengewoon moeilijk zijn om de controle over een voertuig te behouden. In het ergste geval kan een slippende auto van de weg raken of een ander voertuig raken. Antiblokkeerremmen zijn soms ook in staat om de remweg van een voertuig te verkorten, maar dat is niet het hoofddoel van ABS. Als een wegdek nat of ijzig is, zal een functioneel antiblokkeersysteem doorgaans resulteren in een kortere remweg. Deze systemen kunnen resulteren in een iets langere remweg als het wegdek droog is, en de remweg kan drastisch worden vergroot op losse wegdekken. Dat is te wijten aan het feit dat slippende wielen ervoor kunnen zorgen dat een wig sneeuw, grind of zand zich ophoopt en een voertuig van momentum berooft.

Hoe haal ik het beste uit antiblokkeerremmen?

De beste manier om gebruik te maken van antiblokkeerremmen is door simpelweg uw rempedaal stevig in te trappen wanneer u moet stoppen. Als u zich in een paniekstopsituatie bevindt, moet u mogelijk ook om obstakels heen sturen. Aangezien ABS bedoeld is om slippen te voorkomen, moet u de controle over het voertuig kunnen behouden. Het is ook essentieel om op de hoogte te zijn van de wegomstandigheden. Aangezien antiblokkeerremsystemen een langere remafstand op losse wegen kunnen veroorzaken, moet u mogelijk meer afstand nemen om te stoppen.

Wat gebeurt er als antiblokkeerremmen niet werken?

De meeste antiblokkeerremsystemen zijn ontworpen om uit te schakelen als een van de componenten defect raakt. Er zijn zeldzame gevallen waarin een klep open blijft staan, maar de remmen blijven normaal gesproken gewoon werken. Als het pedaal niet vervaagt of zinkt, betekent dit meestal dat het voertuig veilig is om te rijden. U zult moeten remmen als u zich in een paniekstopsituatie bevindt, dus het is van cruciaal belang om waakzaam te blijven als uw ABS niet meer werkt. Dit is wat u moet doen als uw ABS-lampje gaat branden.

Hoe zijn antiblokkeerremsystemen in de loop der jaren veranderd?

Antiblokkeerremsystemen zijn voortdurend geëvolueerd sinds ze voor het eerst werden geïntroduceerd in de jaren 70. Het basisconcept is hetzelfde gebleven, maar ze zijn aanzienlijk efficiënter geworden. Veel antiblokkeerremsystemen zijn in staat om de remmen op afzonderlijke wielen te pulseren, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van elektronische stabiliteitscontrole- en tractiecontrolesystemen. Deze systemen maken gebruik van ABS-apparatuur om de remkracht tussen verschillende wielen te verplaatsen, waardoor u in ongunstige rijomstandigheden meer controle over uw voertuig kunt behouden.