Skip to content

Bedien je Amazon Echo op afstand met je telefoon

10 de augustus de 2021
amazon echo iphone 5aa2b7dd1d640400378a7a8b

Het is gemakkelijk om apparaten met Amazon Alexa, zoals de Echo-productlijn, met je stem te bedienen. Als je buiten gehoorsafstand van Echo bent, leer dan hoe je Alexa vanaf je telefoon kunt bedienen. U kunt uw smartphone gebruiken als een Echo-afstandsbediening en opdrachten geven vanaf uw iOS- of Android-apparaat. Deze informatie is van toepassing op Echo-compatibele apparaten, waaronder de Echo Dot en Echo Show, die worden gebruikt met de Amazon Alexa-app voor iOS of de Amazon Alexa-app voor Android.

Hoe het gebruik van uw smartphone als afstandsbediening werkt

Als je buiten het bereik van je Echo-apparaat bent, gebruik dan de Amazon-app op een iPhone of Android-telefoon om je smarthome-apparaten te bedienen. In plaats van spraakopdrachten aan de Echo te geven, spreek je met Alexa op je telefoon om opdrachten naar de Echo te sturen of geef je opdrachten door op pictogrammen op het scherm te tikken.

Dit is een handige functie als je Alexa hebt geïntegreerd met je slimme huis en je verlichting wilt bedienen, muziek wilt afspelen, apparaten wilt bedienen of andere functies wilt gebruiken terwijl je in een andere kamer of een andere stad bent. Als je Alexa vanaf je telefoon bedient, is er geen wake-word nodig, omdat je Alexa wekt met de app. De termen Alexa en Echo worden vaak door elkaar gebruikt. Alexa is echter een stemassistent en de Echo is een fysiek apparaat. Alexa kan worden gebruikt met apparaten buiten het Echo-universum, inclusief slimme apparaten die niet door Amazon zijn gemaakt.

Hoe Alexa-opdrachten vanaf een smartphone te verzenden

Nadat je de Amazon Alexa-app voor iPhone of Android hebt gedownload en geïnstalleerd, kun je als volgt je Echo bedienen.

 1. Open de Alexa-app op je telefoon.

 2. Selecteer OK om Alexa Bluetooth te laten gebruiken.

 3. Log in op uw Amazon-account.

  Open de Alexa-app en log in

 4. Selecteer op het instellingenscherm uw naam, Ik ben iemand anders, of Ik ben kinderen.

 5. Kraan Toestaan om Amazon contact- en meldingsrechten te geven. Kraan Later om dit deel van het installatieproces over te slaan.

 6. Kraan Doorgaan met om Alexa je stem te leren.

  De Alexa-app instellen

 7. Kraan OK om Alexa toegang te geven tot de microfoon van het apparaat.

 8. Volg de aanwijzingen om Alexa je stem te leren.

 9. Op de Spraakprofiel gemaakt scherm, tik op Volgende.

  Alexa instellen in de mobiele app

 10. Van de Thuis scherm, tik op Apparaten.

 11. Druk op plusteken om een ​​nieuw Echo-apparaat toe te voegen.

 12. Kraan Voeg toestel toe en volg de aanwijzingen om de Echo in te stellen. Wanneer de Echo is ingesteld, ben je klaar om hem te bedienen met de Alexa-app.

  Een apparaat toevoegen aan de Alexa-app

 13. Als je met je stem opdrachten wilt geven, open je de Alexa-app en tik je op de Alexa icoon bovenaan het scherm. (Het zegt Tik om met Alexa te praten onder het pictogram.)

 14. Kraan Aanzetten om handsfree met Alexa te praten op uw apparaat. Als je Alexa nog niet eerder toegang hebt gegeven tot de microfoon van je apparaat, tik je op Toestaan.

 15. Kraan Toestaan ​​tijdens gebruik van app om handsfree spraakcommunicatie met Alexa mogelijk te maken.

  Zet Alexa aan in de app

 16. De Alexa-app is klaar om je spraakopdrachten te horen. Wanneer u op de drukt Alexa icoon, ziet u een donkerder scherm met een pulserende blauwe lijn. Spreek in uw smartphone alsof u tegen uw Echo praat en geef een commando.

 17. Als u de Amazon Alexa-app wilt gebruiken om door muziek of andere audio-inhoud te bladeren om op het Echo-apparaat af te spelen, tikt u op het startscherm van de Alexa-app op Toneelstuk aan de onderkant van het scherm.

 18. Tik op een nummer of album van een aangesloten muziekservice, zoals Amazon Music, of selecteer een audioboek of ander audiomateriaal. Wanneer de Afspelen op pop-upmenu verschijnt, selecteert u de Echo. De muziek zou moeten beginnen te spelen op het Echo-apparaat.

 19. Scroll naar beneden en tik op een nieuwe service om deze te koppelen aan de Alexa-app om deze in de toekomst te gebruiken.

  De knop Afspelen en Nieuwe services koppelen