Skip to content

Dash Camera-alternatieven

16 de juli de 2021
list of Information to collect for an accident report form if you have a car accident 5758ca1f3df78c9b4634c98e

Met een speciale dashcam kunt u de weg vastleggen elke keer dat u een ritje maakt, een gewoonte die bij een verkeersongeval van onschatbare waarde kan zijn voor verzekeringsdoeleinden. Maar sommige mensen willen misschien geen geld uitgeven aan een nieuwe dashcam. Hier behandelen we drie alternatieven.

Dash Camera-alternatieven

Hoewel geen enkel apparaat in elk opzicht een hoogwaardige, speciale dash-camera kan verslaan, zijn er een handvol alternatieven die de slag kunnen slaan:

 • Smartphone-apps
 • Digitale fototoestellen
 • Bewakingsapparatuur

De eerste twee alternatieven zullen het beste werken als naar voren gerichte nokken die de weg opnemen terwijl je rijdt, terwijl de laatste bedoeld is voor het opnemen van het interieur of exterieur van een geparkeerd voertuig.

Smartphone-apps als dashcams

Wat we leuk vinden?

 • Veel goedkoper dan speciale dashcams.
 • Integratie met mobiele besturingssystemen, waaronder iOS en Android.

Wat we niet leuk vinden

 • Makkelijk te vergeten.
 • Moet op dash gemonteerd worden.
 • De opname moet vóór elke rit worden ingesteld.

Dashcamera-apps zijn beschikbaar op alle belangrijke besturingssystemen. Functies variëren van app tot app, maar ze bootsen allemaal de functionaliteit van een speciale dashcam na voor een fractie van de kosten. Veel dashcamera-apps kunnen in verschillende resoluties opnemen en van GPS afgeleide gegevens over elkaar leggen, zoals de locatie van het voertuig en de snelheid waarmee het rijdt. Deze apps zijn meestal ook ingesteld om automatisch oude videobestanden te overschrijven zodra de toegewezen opslagruimte vol raakt, zodat ze het geheugen van je telefoon niet volledig volstoppen met nutteloze gegevens. Het belangrijkste nadeel van het gebruik van een app in plaats van een dashcam is dat je eraan moet denken om de app elke keer dat je rijdt te starten. Je moet ook een houder kopen om je telefoon aan je dashboard te bevestigen.

Digitale camera’s als dashcams

Wat we leuk vinden?

 • Beschikbaar.
 • Kan op het dashboard blijven.

Wat we niet leuk vinden

 • Het geheugen loopt snel vol zonder looping-functie.

Vrijwel elk draagbaar opnameapparaat, inclusief elke digitale camera, kan als dashcam worden gebruikt. Er zijn echter een aantal nadelen aan het gebruik van een van deze apparaten in de context van een dashcam. Het belangrijkste probleem is de opslag. Zelfs als je een enorme SD-kaart hebt en je digitale camera instelt op een relatief lage opnameresolutie, zal het geheugen snel vol raken. Omdat digitale camera’s geen looping-functie hebben die oude gegevens overschrijft wanneer nieuwe gegevens worden opgenomen, moet u de opslag handmatig beheren. Waar dashcams een reeks relatief korte bestanden creëren, creëren digitale camera’s continue videobestanden die de duur van een opname overspannen. Dit maakt het moeilijk om precieze momenten te lokaliseren in een lange opname. Het betekent ook dat je relatief grote videobestanden moet vasthouden of moet rommelen met een video-editor om clips te maken van het beeldmateriaal dat je wilt bewaren.

Bewakingsapparaten als dashcams

Wat we leuk vinden?

 • Goed voor het bewaken van geparkeerde voertuigen.
 • Looped recording bespaart opslagruimte.

Wat we niet leuk vinden

 • Geparkeerde voertuigen kunnen niet onbeperkt stroom leveren.
 • Geen garantie dat het beelden van gebeurtenissen vastlegt.

Hoewel dashcams in de eerste plaats zijn ontworpen om tijdens het rijden de weg voor uw auto te filmen, kunnen ze ook worden gebruikt voor bewaking wanneer u geparkeerd staat. Als dat de functionaliteit is waarin u geïnteresseerd bent, dan kunt u een bewakingsapparaat overwegen dat: is niet op de markt gebracht als dashcam. Deze apparaten werken veel als dashcams, in die zin dat ze opnamen “loopen” en veel kleine bestanden maken in plaats van één grote, maar er zijn een handvol zorgen. Het belangrijkste probleem is macht. Deze apparaten zijn ontworpen om op 120V AC of op batterijen te werken. In het geval van bewakingsapparaten die op 120 V AC werken, hebt u de mogelijkheid om een ​​auto-omvormer te bedraden of een sigarettenaanstekeromvormer te gebruiken – als het stroomverbruik laag genoeg is. In sommige gevallen kan het apparaat uw batterij leegmaken. Als u een bewakingsapparaat gaat aansluiten op het elektrische systeem van uw auto, of u nu een omvormer gebruikt of niet, kunt u overwegen een apparaat te gebruiken met een ingebouwde bewegingsdetector. Zo schakelt de camera alleen in en neemt hij op als er daadwerkelijk iets gebeurt. Er zal echter nog steeds een minimale hoeveelheid stroomverbruik zijn en er is nog steeds een kans dat de camera niet snel genoeg wordt ingeschakeld om een ​​evenement als een vluchtmisdrijf vast te leggen.