Skip to content

De 7 meest geheime Alexa-commando’s

9 de augustus de 2021
smart speaker on coffee table in living room with copy space t20 KvPXX1 f11c213a86a54515b2a3a9fccc53b752

De programmeurs bij Amazon bevatten tientallen geheime Alexa-commando’s voor de Amazon Echo en andere slimme apparaten. Sommige zijn grappige dingen die je Alexa kunt vragen, maar andere zijn nuttige Alexa-vaardigheden waar je misschien niets vanaf weet. De informatie in dit artikel is van toepassing op alle Amazon Alexa-compatibele apparaten, inclusief de Echo Dot, Echo Show en Fire TV.

Kies je eigen avontuur: “Alexa, speel Skyrim Very Special Edition”

Kun je geen genoeg krijgen van Skyrim? Je kunt een spin-off van Bethesda’s klassieke MMORPG spelen met Alexa. Skyrim: zeer speciale editie is een avontuurspel dat je zelf kunt kiezen en dat verrassend diep is. Alexa zet de scène op met levendige beschrijvingen en vraagt ​​​​je regelmatig wat je vervolgens wilt doen. Het verkennen van de wereld van Skyrim is een ontspannende manier om te ontspannen, aangezien je nooit lang hoeft te wachten op lange laadtijden.

Voor bordspelavond: “Alexa, Roll Dice”

"Roll Dice" Alexa-vaardigheid weergegeven op een Fire-tablet

Kunt u de dobbelstenen voor uw favoriete bordspel niet vinden? Alexa heeft je gedekt. Alexa gooit standaard een enkele zeszijdige dobbelsteen, maar je kunt haar vertellen zoveel te gooien als je wilt. Als je aan het spelen bent Kerkers en Draken of een andere tafel-RPG, je kunt zeggen “Älexa, gooi een 20-zijdige dobbelsteen.” Alexa’s dobbelstenen zijn ook geweldig voor het nemen van beslissingen en het oplossen van geschillen, zoals wie voorin mag rijden tijdens roadtrips.

Verwijder je Alexa-geschiedenis: “Alexa, verwijder alles wat ik vandaag heb gezegd”

Alexa vraagt ​​of je je spraakopnames in de Alexa-app wilt verwijderen

Alexa slaat opnames van je spraakopdrachten op om haar spraakherkenningsmogelijkheden te verbeteren en je persoonlijke voorkeuren te onthouden. Amazon heeft een menselijk kwaliteitscontroleteam in dienst dat gebruikersopnames beoordeelt om de nauwkeurigheid van Alexa te garanderen, dus als je niet wilt dat iemand anders naar je gesprekken met Alexa luistert, zorg er dan voor dat je regelmatig je zoekgeschiedenis wist. Het is ook mogelijk om Alexa-spraakopname helemaal uit te schakelen.

Alexa Noodcommando: “Alexa, bel 911”

Een scherm van een mobiele telefoon geeft 911 . weer

Alexa inschakelen om 911 te bellen kan levensreddend zijn, vooral voor senioren die alleen wonen. Om dit te doen, moet u uw Echo instellen om te bellen met de Alexa-app voor uw smartphone. Als alternatief kunt u de Echo Connect gebruiken om Alexa te koppelen aan een vaste lijn of VoIP-service. Als je kinderen in huis hebt, zorg er dan voor dat ze weten dat ze het commando nooit mogen geven, tenzij er een echt noodgeval is.

Activeer de Super Alexa-modus: “Alexa, Omhoog, Omhoog, Omlaag, Omlaag, Links, Rechts, Links, Rechts, B, A, Start”

Super Alexa-modus in de Alexa-app

Super Alexa Mode is een paasei voor fans van klassiek gamen. De aanwijzingen zijn een verwijzing naar de Konami-code, een beroemde cheat voor videogames die in verschillende titels wordt gebruikt, zoals: tegendeel voor de NS. De ontwikkelaars bij Amazon voorspelden correct dat gebruikers de code op Alexa zouden uitproberen, dus bereidden ze een slimme reactie voor. Helaas doet het activeren van “Super Alexa Mode” eigenlijk niets; het is gewoon een grap om gamers aan het lachen te krijgen.

Krijg Zen: “Alexa, open geleide meditatievaardigheid”

"Begeleide meditatie" Alexa Skill in de Alexa pp

Er zijn tientallen meditatievaardigheden voor Alexa en geleide meditatie is een goede plek om te beginnen. De meditaties richten zich op verschillende onderwerpen en je kunt naar de volgende gaan door te zeggen “Alexa, speel volgende”. Elke sessie duurt minder dan 10 minuten, maar als je weinig tijd hebt, zeg dan “Alexa, open One Minute Meditation” voor een verkorte versie.

Alexa de actrice: “Älexa, ik ben je vader”

Alexa reageert op "I Am Your Father" in de Alexa-app

Het blijkt dat Alexa een behoorlijk goede actrice en komiek is. De programmeurs van Alexa zijn duidelijk sci-fi-fans gezien het aantal Star Wars-thema-opdrachten die ze bevatten. Vraag haar bijvoorbeeld wie het eerst heeft geschoten, of vraag welke film haar favoriet is. Je kunt zelfs een Star Wars-grap aanvragen. Alexa is ook meertalig: ze kan zowel Klingon als Yoda spreken.