Skip to content

De verrassende dingen die je niet kunt doen met het Twitter-logo

12 de augustus de 2021

Zoals bij de meeste bedrijven zijn er op Twitter veel auteursrechten. Het socialmediakanaal heeft regels opgesteld over hoe anderen het bekende logo mogen gebruiken.

Merkrichtlijnen Over

Sommige bedrijven hebben interne stylesheets die weergeven hoe ze willen dat u over het bedrijf spreekt, hoe afbeeldingen worden weergegeven en zelfs hoe u naar een ander bedrijf of een andere persoon kunt verwijzen. Twitter heeft openbare regels. Zoals we allemaal weten, als je iets in het openbaar plaatst, zal op een bepaald niveau misbruik en misbruik plaatsvinden. Dit is de reden waarom Twitter een paar eigen regels heeft. Om te beginnen moet je de T in Tweet altijd met een hoofdletter schrijven. Als het echter om Larry gaat (ja, de Twitter-vogel heeft een officiële naam), wordt het nog serieuzer. Immers, “Twitter is de vogel, en de vogel is Twitter”, schreef Twitter op hun blog na hun… 2012 rebranding. Dus, hier zijn de regels, als je ooit dapper genoeg bent, doe dan iets met hun logo (wat je misschien niet bent nadat je deze lijst hebt doorgenomen).

Twitter’s regels en voorschriften voor het gebruik van pictogrammen

 • Blauw of wit: Denk er niet eens aan om het rood of groen te maken voor Kerstmis. Er kunnen enkele beperkingen gelden voor afdrukken in kleur. Met voorafgaande toestemming van Twitter mag het logo in het zwart worden weergegeven. Vul het nooit met patronen of meerdere kleuren.
 • Stoot de vogel nergens anders tegen aan: Twitter vereist dat u een vrije ruimte van ten minste 150 procent van de breedte van het logo aanhoudt.
 • Stel geen relatie voor: Tenzij u op enigerlei wijze gelieerd bent aan Twitter en hun toestemming hebt, mag u niet suggereren dat Twitter iets met u te maken heeft. Plaats uw logo’s niet bij elkaar en voeg ze niet toe aan wedstrijdpagina’s (dit kan erop wijzen dat Twitter het onderschrijft).
 • Houd de vogel rechtop: Twitter heeft eenvoudig te downloaden bestanden van het Twitter-logo die u kunt gebruiken. Maar roteer, verander of pas het niet aan. U kunt de richting ook niet scheeftrekken, roteren, uitrekken of wijzigen.
 • Nodig geen gevederde vrienden uit: Plaats de Twitter-vogel niet in een zwerm andere vogels of een ander wezen. Stapel niet meerdere logo’s op elkaar, vermenigvuldig ze ook niet en voeg ze ook niet in een vorm.
 • Animeer de vogel niet: Larry vliegt niet, dus probeer de man niet met zijn vleugels te laten klappen! Er wordt ook niet gepraat of getjilp. Pas geen contouren, slagschaduwen of gradaties toe. Voeg geen anatomie toe (zoals een andere vleugel of voeten) en voeg geen elementen toe, zoals tekstballonnen.
 • Gebruik geen voorouders: Twitter verzoekt u ook alle andere logo’s en vogels die eerder door Twitter zijn gebruikt te vergeten. Publiceer ze niet. Gebruik alleen de huidige versie van de Twitter-vogel.
 • Zet de vogel niet op de omslag van je boek: Ook al gaat het over Twitter, gebruik het logo niet. Dit geldt ook voor andere publicaties, zoals onderwijs-, instructiepublicaties, handleidingen en congrespublicaties. Het geldt ook voor alle koopwaar.
 • Benadruk het spel van Twitter niet in je promotie: Maak de vogel van Twitter niet groter dan je logo.
 • Gebruik de vogel niet als achtergrond: Ze weten dat je van Twitter houdt en zo, maar één vogel is genoeg, en het staat midden bovenaan je Twitter-homepage.
 • Maak geen eigen “Tweet”- en “Volg”-knoppen: Twitter zegt dat je, tenzij technisch noodzakelijk, de knoppen moet gebruiken die ze voor je hebben gemaakt. En als het moet, gebruik dan deze versie van de Twitter-vogel.

Het lijkt misschien micromanagement, maar als mensen oude versies van het Twitter-logo posten, raakt het internet in de war. Als mensen het Twitter-logo in hun logo’s gebruiken, krijgen Twitter-apps meer downloads dan Twitter’s eigen app. Kortom, ze beschermen gewoon hun merk. We weten niet of ze mensen echt opvolgen en uitschelden (behalve waarschijnlijk bedrijven die Twitter-apps maken), maar de regels zijn er niet voor niets.

Richtlijnen voor acceptabel gebruik

Aan de positieve kant wil Twitter dat je ze promoot, dus ze hebben een aantal “ja, dit is helemaal cool met ons” richtlijnen:

 • Gelijke maatvoering: In gedrukte vorm mag je het Twitter-vogeltje naast je @gebruikersnaam gebruiken of “volg ons/mij op Twitter” zeggen. Het logo moet echter dezelfde grootte hebben als uw #- of @-symbool.
 • Naamsvermelding: Als u een gedrukte Tweet wilt printen, formatteert u deze zodat deze eruitziet als een Tweet en plaatst u het kleine Twitter-vogellogo naast de @gebruikersnaam. De vogel moet even groot zijn als de tekst. Online, sluit de Tweet gewoon in.