Skip to content

Directe iPod-bediening in uw auto gebruiken

16 de juli de 2021
ipod osaMu 56a103d23df78cafdaa7d1af

Apple zorgde voor een revolutie in digitale muziek met de introductie van iTunes en de iPod, waarvan de laatste meer dan tien jaar een indrukwekkende greep op de muziekmarkt wist te houden. Apple’s iPod touch blijft dezelfde mogelijkheden bieden voor het luisteren naar muziek, maar dan met apps, media en internettoegang. De enorme populariteit van de iPod, iPhone en iPad heeft geleid tot een enorme infrastructuur van apparaten van derden die Apple-producten ondersteunen. Directe iPod-bediening is slechts één voorbeeld van het soort functies waarvan u kunt profiteren als u een van deze apparaten bezit, maar hoe werkt het precies?

Directe iPod-bediening

Sommige head-units zijn speciaal ontworpen voor gebruik met iPods, iPads en iPhones, maar de exacte implementatie verschilt van apparaat tot apparaat. Directe iPod-bediening is het meest geïntegreerde voorbeeld en is verkrijgbaar bij sommige fabrikanten en bij aftermarket-producten. Directe iPod-bediening werkt door een dockconnectorkabel te gebruiken om in de head-unit te haken. Sommige head-units gebruiken hetzelfde type Lightning-naar-USB-kabel die u gebruikt om uw iOS-apparaat op uw computer aan te sluiten, en andere gebruiken eigen kabels. In gevallen waarin de head-unit een USB-aansluiting heeft, zal de fabrikant soms toch proberen een kabel te verkopen, ondanks het feit dat elke oude USB-dockconnectorkabel prima zal werken. Wanneer u een iPod aansluit op een head-unit die directe iPod-bediening ondersteunt, zal uw iPod een bidirectionele verbinding met uw auto-audiosysteem tot stand brengen. Dat betekent dat de iPod muziek- en songgegevens naar de head-unit kan sturen, maar de head-unit kan ook gegevens terugsturen naar de iPod. Dat is waar de “bediening” in “directe iPod-bediening” van pas komt. In plaats van nummers op de iPod te veranderen zoals elke andere MP3-speler, kunt u met deze functionaliteit dit rechtstreeks op de hoofdeenheid doen.

Dat alles en ook video

Naast directe controle over uw muziekcollectie, ondersteunen sommige head-units ook het afspelen van video via dezelfde interface. Dat maakt uw iPod een geweldige videobron voor een multimedia auto-entertainmentsysteem, naast zijn normale functie als muziekjukebox. Directe iPod-videobediening werkt op dezelfde manier als gewone directe iPod-bediening, maar niet alle head-units ondersteunen deze functionaliteit.

Andere directe iPod-verbindingen

Sommige fabrikanten van head-units verkopen iPod-kabels voor head-units die geen directe bediening ondersteunen. Dit is nog steeds handiger dan andere methoden om een ​​MP3-speler in een auto te gebruiken, maar je krijgt niet het extra voordeel dat je van nummer kunt veranderen via de bedieningselementen van de hoofdeenheid. Als u op zoek bent naar directe bediening, is dit een goede reden om ervoor te zorgen dat een bepaalde head-unit die functionaliteit ondersteunt voordat u geld laat vallen op een ontvanger en een kabel. Gepatenteerde kabels haken soms uw iPod in een head-unit in plaats van een cd-wisselaar, en andere gebruiken een aux-audio-ingang of een gepatenteerde verbinding die specifiek is voor die head-unit of fabrikant.

Geen directe iPod-bediening??

Directe iPod-bediening is niet het soort functionaliteit dat kan worden toegevoegd in plaats van een nieuwe head-unit te kopen, wat niet bepaald goedkoop of eenvoudig is. Er zijn echter een aantal geschikte alternatieven als u bij uw bestaande head-unit wilt blijven. Er zijn veel verschillende manieren om uw iPod in uw auto te gebruiken zonder directe bediening. Enkele van de beste opties zijn:

  • FM-zender
  • Cassettebandadapter
  • Hulpingang

Met geen van deze opties kun je de iPod bedienen met je head-unit, wat betekent dat je echt naar het scherm moet kijken om van nummer te veranderen of het afspelen te stoppen. U kunt echter een draadloze stuurafstandsbediening toevoegen als u de iPod wilt kunnen bedienen zonder uw handen van het stuur te halen. Dit handige accessoire bestaat uit een op het stuur gemonteerde afstandsbediening en een RF-ontvanger die op de dockconnector van uw iOS-apparaat wordt aangesloten. Hoewel de combinatie van een FM-zender en een afstandsbediening op het stuur niet zo elegant of geïntegreerd is als directe iPod-bediening, is het een stuk goedkoper dan het kopen van een nieuwe head-unit, en het is ook 100 procent draadloos.