Skip to content

Experts zeggen dat het streamen van filmreleases theaters niet zal doden

25 de juni de 2021
GettyImages 1184268878 4df0dc080fa440d8af66fe0ea4bd5266

Belangrijkste leerpunten

  • Warner Bros. kondigde aan dat het volgend jaar zijn filmreeks voor 2021 zowel in de bioscoop als op HBO Max zou uitbrengen.
  • Filmstudio’s moesten tijdens de pandemie creatief zijn om inhoud vrij te geven, en de markt voor streamingdiensten is het meest logisch.
  • Experts zeggen dat bioscopen niet dood zijn en na de pandemie terug zullen komen.
Filmgigant Warner Bros. kondigde vorige week aan dat het zijn 2021-films zowel in de bioscoop als op HBO Max zou uitbrengen. Experts zeggen dat hoewel de aankondiging een groot probleem is voor zowel de film- als de streamingindustrie, het beide sectoren niet fundamenteel zal veranderen. De filmstudio zei dat het in 2021 in totaal 17 films zou uitbrengen, zowel in de bioscoop (waar mogelijk) als op HBO Max, waar ze in totaal 30 dagen na de eerste release beschikbaar zullen zijn. “Het nieuws van Warner Bros. is interessant omdat we het eenmalige hebben gezien met Mulan op Disney Plus en een paar anderen, maar dit is op een heel nieuw niveau omdat je het hebt over een gecombineerde miljard dollar aan inhoud”, vertelde Dan Rayburn, een digitale media-analist bij adviesbureau Frost & Sullivan, reddingsdraad via de telefoon.

Een nieuwe manier om films te kijken?

Warner Bros. noemt het een “consumentgericht distributiemodel” en een “hybride plan” dat slechts een jaar zal duren. Enkele van de films die de studio op HBO Max zal uitbrengen, zijn onder meer: Space Jam: A New Legacy, The Suicide Squad, Tom & Jerry, Godzilla vs. Kong, Mortal Kombat, en Matrix 4, onder andere. “Onze inhoud is buitengewoon waardevol, tenzij het op een plank ligt die door niemand wordt gezien”, zegt Jason Kilar, de CEO van WarnerMedia, in een officieel persbericht. “Wij geloven dat deze aanpak onze fans dient, exposanten en filmmakers ondersteunt en de HBO Max-ervaring verbetert, waardoor waarde wordt gecreëerd voor iedereen.” Rayburn zei dat het interessant zal zijn om te zien hoe filmkijkers reageren op het nieuws en hoeveel er daadwerkelijk zullen afstemmen op HBO Max. “Het is te vroeg om de impact te kennen en te zien wat de consumptie is en hoe dit de vraag en het aantal kijkers stimuleert”, zei hij. HBO Max is slechts een van de vele streamingdiensten die beschikbaar zijn in de zeer competitieve streamingmarkt. Volgens No Film School regeert Netflix nog steeds met 183 miljoen wereldwijde abonnees (vanaf maart 2020), gevolgd door Amazon Prime Video met 150 miljoen wereldwijde abonnees en Hulu met 30,4 miljoen.

Iemand met een tv-afstandsbediening op de voorgrond, video-on-demand-scherm op de wazige achtergrond.

HBO-eigenaar AT&T’s winstrapport over het derde kwartaal onthulde dat HBO Max 12,7 miljoen actieve abonnees heeft, hoewel 28,7 miljoen klanten in aanmerking kwamen voor HBO Max, dus het heeft nog veel in te halen om de “Netflix” -status te bereiken. Het is niet ongebruikelijk dat deze platforms hun eigen films uitbrengen, en Netflix doet het al jaren. Veel van de films die Netflix heeft geproduceerd:De Ier, Huwelijksverhaal, De twee pausen, enz. – zijn succesvol geworden en hebben zelfs prijzen gewonnen. Disney Plus – dat rechtstreeks verbonden is met Disney Studios – heeft besloten om zijn live-action versie uit te brengen Mulan terug in september vanwege de pandemie, en de filmversie van Hamilton sloeg theaters over en werd in plaats daarvan in de zomer rechtstreeks op het platform uitgezonden.

Hoe zit het met bioscopen?

Omdat wanhopige tijden om wanhopige maatregelen vragen, moesten filmstudio’s creatief worden met het uitbrengen van films tijdens een pandemie. Niet iedereen vindt de overstap naar in de studio geproduceerde films op streamingdiensten echter een goede zaak, vooral de bioscoopindustrie. “Het is duidelijk dat WarnerMedia van plan is een aanzienlijk deel van de winstgevendheid van zijn filmstudio-divisie – en die van zijn productiepartners en filmmakers – op te offeren om zijn HBO Max-start-up te subsidiëren”, zegt Adam Aron, CEO van AMC Entertainment, in een verklaring. naar Termijn. “Wat AMC betreft, we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Warner dit niet op onze kosten doet.”

Een achteraanzicht van mensen die in een bioscoop zitten.

Rayburn zei echter dat het kijken naar films in een theater niet zal ophouden te bestaan ​​en dat deze streamingtrend hoogstwaarschijnlijk tijdelijk is. “Ik denk niet dat dit de nieuwe norm zal worden, want bioscopen zullen terugkomen”, zei hij. “Misschien overleeft niet iedereen de neergang, maar mensen zullen altijd terug willen naar de film, omdat er iets te zeggen valt over die unieke ervaring.” Rayburn voegde eraan toe dat hoewel de pandemie moeilijk is geweest voor bioscopen, aan de andere kant van het spectrum, filmstudio’s ook zwaar zijn getroffen en ook moeten doen wat het beste is in hun belang. “De theaters gaan niet snel open, dus wat zijn? [the studios] zou moeten doen?” vroeg hij. “Hoewel dit enige inkomsten wegneemt van theaters, zijn theaters niet open.” Dus terwijl u misschien naar de Matrix 4 volgend jaar op je bank, zullen we uiteindelijk allemaal weer de bioscoop in gaan om films te ervaren zoals ze bedoeld waren om bekeken te worden.