Skip to content

Heb ik echt GPS-navigatie nodig?

31 de juli de 2021
119701976 56a1043e3df78cafdaa7dd10 4ec991ce647d421998018bae2ab8180d

In de loop van het afgelopen decennium is navigatie in de auto langzaam uitgegroeid van een dure (en vaak onnauwkeurige) nieuwigheid tot een onmisbaar hulpmiddel dat elke dag meer en meer alomtegenwoordig wordt. Navigatie in de auto is nog nooit zo toegankelijk geweest en toegang ertoe hoeft u eigenlijk geen arm en een been te kosten. In feite is het niet alleen beschikbaar via dure head-units, maar je kunt ook zelfstandige apparaten vinden die zeer redelijk geprijsd zijn, en er zijn een handvol mobiele telefoon-apps die de klus kunnen klaren voor een fractie van de kosten.

Wie heeft GPS-navigatie nodig?

De belangrijkste vraag hier komt eigenlijk neer op: “wie heeft een GPS-navigatiesysteem in zijn auto nodig?” Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom u graag toegang heeft tot satellietnavigatie in uw auto:

  1. Je houdt er niet van om te verdwalen.
  2. Vast komen te zitten in het verkeer is vervelend.
  3. Tijd is geld (en benzine ook), dus het vinden van de snelste route is belangrijk.

Zeg nooit meer “Ik ben verdwaald”

Als je je woonplaats (en directe omgeving) zo goed kent dat je nooit een adres hoeft op te zoeken, dan is verdwalen waarschijnlijk geen probleem. Er zijn ook talloze bronnen voor kaarten en routeplanning beschikbaar op internet, zodat u altijd een lastig of verwarrend adres kunt opzoeken voordat u op pad gaat. Een goed, bijgewerkt GPS-navigatieapparaat betekent echter dat u nooit meer hoeft te zeggen: “Ik ben verdwaald”, en dat is behoorlijk waardevol.

Wie heeft verkeer op de tientallen nodig?

Verkeersgegevens zijn geen standaardfunctie die in elk afzonderlijk GPS-navigatieapparaat wordt aangetroffen, maar het is is een functie die uw woon-werkverkeer een stuk minder frustrerend kan maken. Het overlapt in wezen realtime verkeersgegevens op het GPS-display, waardoor u files kunt vermijden voordat u er ooit in vast komt te zitten. Sommige GPS-apparaten kunnen automatisch slecht verkeer vermijden via intelligente routeplanning die is ontworpen om de kortste reistijd te vinden in plaats van de kortste fysieke route.

Het belang van efficiëntie en tijd

Afhankelijk van uw prioriteiten, kunt u efficiëntie meer waarderen dan tijd, of andersom, maar GPS-navigatie kan u in beide gevallen helpen. Het belangrijkste probleem is dat er doorgaans een aantal verschillende manieren zijn om van punt A naar punt B te komen, en elke route heeft zijn eigen unieke kenmerken. Een ding dat elk Het GPS-systeem kan het kortste pad vinden, wat u in totaal veel tijd kan besparen (vooral in combinatie met geïntegreerde verkeersgegevens). Sommige GPS-navigatiesystemen bieden echter andere opties. Systemen zoals Ford’s Eco-Route kunnen bijvoorbeeld rekening houden met factoren als verkeer, terrein en zelfs stopborden en verkeerslichten bij het plannen van een route. In plaats van de kortste of snelste manier te vinden om vanaf punt A naar punt B te komen, vinden deze systemen de meeste efficiënt pad. Volgens Ford is het mogelijk om een ​​toename van 15 procent in efficiëntie (dwz benzineverbruik) te zien bij het gebruik van Eco-Route op de lange termijn.

GPS-navigatie-opties

Als u geïnteresseerd bent in een satellietnavigatiesysteem, maar het hoge prijskaartje u afschrikt, dan is het belangrijk op te merken dat er drie manieren zijn om GPS-navigatie in elke auto te krijgen:

  • Navigatie head-units
  • Standalone GPS-apparaten
  • Mobiele apps

Navigatie head-units zijn over het algemeen behoorlijk duur. Dus hoewel dat een optie is als je toch van plan bent om te upgraden, en je vindt er een die je leuk vindt, is het verre van de enige optie. Op zichzelf staande GPS-apparaten zijn in de loop van het afgelopen decennium sterk in prijs gedaald en ze zijn op het punt gekomen dat u in het eerste jaar zelfs genoeg geld kunt besparen op gas om te betalen voor een middelmatig geprijsde eenheid. Ze zijn niet zo schoon of geïntegreerd als nav-radio’s (of OEM-infotainmentsystemen), maar ze hebben het extra voordeel van draagbaarheid, wat betekent dat je ze van de ene auto naar de andere kunt verplaatsen – of ze zelfs helemaal buiten een auto kunt gebruiken . De goedkoopste en gemakkelijkste manier om satellietnavigatie in een auto te krijgen, is waarschijnlijk altijd een app voor mobiele telefoons. Als je een moderne iPhone, Android, Windows Phone of Blackberry hebt, is de kans groot dat deze een ingebouwde GPS-radio heeft, wat betekent dat je alle hardware die je nodig hebt al bij je hebt. Het enige dat u hoeft te doen, is een goedkope GPS-app voor mobiele telefoons toevoegen die van die hardware kan profiteren, en u bent klaar om te gaan.