Skip to content

Hoe A2W-bestanden te openen, bewerken en converteren

9 de augustus de 2021
a2w files 5a6742ca7a8ca2003796d021

Een bestand met de A2W-bestandsextensie is een Alice World-bestand dat wordt gebruikt met het educatieve programma Alice van de Carnegie Mellon University. Het bestand is een 3D-geanimeerde scène, een ‘wereld’ genaamd, die wordt gebruikt voor het aanleren van computerprogrammering. A2W-bestanden zijn slechts ZIP-archieven die dingen bevatten als a script.py bestand, enkele tekstdocumenten, afbeeldingen, talrijke mappen en XML-bestanden die de Alice-toepassing kan begrijpen. U ziet mogelijk ook Alice-objectbestanden, klassenbestanden en projectbestanden (A2C, A3C en A3P) samen met A2W-bestanden wanneer u de Alice-software gebruikt. Een A2W-bestand kan in plaats daarvan een Adlib Tracker II Instrument Bank (.A2B)-bestand zijn dat macro’s bevat. Dit bestandsformaat bevat instrumenten die de Adlib Tracker-software gebruikt om muziekcomposities te maken en die waarschijnlijk samen met Adlib Tracker Song-bestanden (.A2M) en individuele Instrument-bestanden (.A2I) worden gezien.

Hoe een A2W-bestand te openen

A2W-bestanden kunnen worden geopend met de gratis Alice-software op Windows, Mac en Linux via de Bestand > Open wereld… menu. Alice is draagbaar, wat betekent dat het niet geïnstalleerd hoeft te worden. U kunt een handvol voorbeeld A2W-bestanden vinden in de AliceVereistvoorbeeldWerelden map. Aangezien A2W-bestanden worden opgeslagen in een ZIP-archief, kunt u ze ook openen met 7-Zip of een van deze gratis bestandsextractors. Als u het A2W-bestand op deze manier opent, kunt u niet gebruik maken van het met Alice. Deze methode is alleen nuttig als u de afzonderlijke XML-bestanden, afbeeldingen, enz. waaruit het bestand bestaat, wilt zien of er toegang toe wilt krijgen. Het Adlib Tracker II-programma wordt gebruikt om Adlib Tracker II Instrumentenbank-bestanden met macro’s te openen. De software draait ook op Windows, ook al is het een DOS-programma. De .A2W-bestandsextensie lijkt qua uiterlijk sterk op het AZW-bestand (Amazon’s Kindle-formaat), evenals ARW- en ABW-bestanden, dus zorg ervoor dat u de extensie goed leest als uw A2W niet opent met Alice of Adlib Tracker . Als u merkt dat een toepassing op uw pc het A2W-bestand probeert te openen, maar de verkeerde toepassing is, of als u liever een ander geïnstalleerd programma A2W-bestanden laat openen, kunt u als volgt het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie in Windows wijzigen.

Hoe een A2W-bestand te converteren

U kunt de Bestand > Exporteren als webpagina… optie in de Alice-software om het A2W-bestand op te slaan in een map die een HTML- en JAR-bestand bevat. U kunt het HTML-bestand vervolgens openen in een webbrowser zoals Chrome of Firefox om de animatie te zien spelen zonder dat u Alice nodig heeft. We weten niet of er een manier is om een ​​Adlib Tracker II Instrument Bank-bestand (A2W of A2B) te converteren, maar het is mogelijk dat de Adlib Tracker-software de mogelijkheid heeft om dat te doen. De meeste bestandstypen (zoals MP3, PDF, JPG, etc.) kunnen dankzij de talloze gratis bestandsconversieprogramma’s met weinig moeite worden omgezet, maar dat is niet het geval voor Alice World-bestanden of Adlib Tracker-bestanden.