Skip to content

Hoe ademhalingstherapeut Flo Tran een virale streamingsensatie werd

6 de april de 2022
ScreenShot2022 02 11at1.22.45PM 02505fa8dc964c87bedbbce2c59bfd32

Flo Tran begon haar reis naar het maken van inhoud in een opwelling. Met een decennium van scholing en een uitgestippeld carrièrepad, ontdekte ze iets dat ontbrak: zijzelf. Nu een TikTok-sensatie en Twitch-startup met meer dan 250.000 volgers (op sociale platforms) om haar te steunen, is deze maffe comedystreamer, toepasselijk genaamd Floskeee, toegewijd aan het verspreiden van een beetje luchtig plezier, trol voor trol.

“Ik denk niet dat ik tot voor kort zo gelukkig ben geweest. Mensen me zien accepteren zoals ik ben zonder dat ik hoef te doen alsof of iets anders te zijn omdat ik zag dat het voor andere mensen werkte”, zei ze in een telefonisch interview met reddingsdraad. Floskeee is in de eerste plaats komische opluchting in de meest letterlijke zin van het woord. Haar gemeenschap van “roosterende trollen” plaatst de grap boven alles. Een beetje oneerbiedigheid gaat hier een lange weg, maar zoals de meeste komedie, komt de aanstekelijke persoonlijkheid van deze levendige streamingster uit een rotsachtig begin.

Snelle feiten

  • Naam: Flo Tran
  • Leeftijd: 29
  • Gelegen: Austin, Texas
  • Willekeurig genot: Allemaal in de familie! Haar uiteindelijke game-obsessie had een onwaarschijnlijke invloed: haar vader! Vaak ontspannen met een spelletje Blizzard’s Sci-Fi-klassieker, Starcraftzouden de spelgewoonten van de anders traditionele oudere Tran afslijten op de digitale ster.
  • Citaat: “Voorbereiding ontmoet kans.”

Kunstzinnige ambities

Ze zeggen dat wat er in Vegas gebeurt, in Vegas blijft. Voor Tran was dat meer een mantra dan een grappige slogan. Opgegroeid in de woestijnheuvels van het zonnige Las Vegas, was haar opvoeding een silo van traditionele verwachtingen en slechte invloeden. Ze heeft een groot deel van haar leven thuisonderwijs gehad en herinnert zich dat ze haar huis zelden verliet; studeren was de hoogste prioriteit die haar ouders haar en haar oudere zus bijbrachten. In veel opzichten, geeft ze toe, verstikte het haar groei terwijl ze nog steeds worstelt met het maken van contacten in de echte wereld. Haar enige uitstel? Computerspellen. Videogames werden verbannen naar de buitenschoolse uren van de zomer, maar de technisch onderlegde Tran zou manieren vinden om kleine momenten van rebellie binnen te sluipen. “Ik rende altijd naar videogames als mijn virtual reality: een plek waar ik even afstand kon nemen van mijn echte leven”, zei ze. “[They] waren mijn enige sociale ontsnapping aangezien ik altijd thuis was. Ik deed vooral aan games… voor de vriendschappen.’ ‘Ik zou er niets van willen ruilen voor de wereld.’ Als ze geen games speelde, had ze haar neus in boeken in de hoop op medisch gebied te slagen. En dat deed ze. Tran werkte als fulltime ademhalingstherapeut tijdens de gezondheidscrisis van vorig jaar. Die ervaring deed haar nadenken over haar leven, passies en hoe ze wilde dat haar toekomst eruit zou zien. Haar hele leven, zei ze, werd het medische veld als de enige optie gezien. Tot op zekere hoogte hield ze zichzelf voor de gek door te laten geloven dat haar pad haar eigen weg was. Totdat het nijpend werd. “Ik stond in de frontlinie als ademhalingstherapeut voor [the global health crisis]…het was vooral moeilijk, want wat ik ook aan het doen was, het voelde als [it] was te sterk,” zei ze. “Het eiste een enorme mentale en emotionele tol van me. Sommige mensen kunnen dat soort stress aan, maar ik niet. Ik voelde fysieke pijn toen ik mensen zag overlijden.”

Toen het lichaam het canvas werd

In augustus 2021 besloot ze te stoppen met haar lucratieve carrièrepad, nam toen het geld dat ze verdiende en wijdde de volgende zes maanden aan het nastreven van haar passie voor het maken van inhoud. Een passie die tien jaar geleden werd geboren toen ze de YouTube-aspiraties van haar zus hielp floreren. Ooit legde ze de liefde die ze ontdekte opzij. Nu, door herontdekking, is ze gelukkiger dan ooit. “Het was riskant, maar het was een berekende beslissing. Ik kende het potentieel dat ik had en dat als ik ergens mijn zinnen op zet, ik hard werk [to achieve] het. Ik gebruikte dezelfde arbeidsethos en energie voor het maken en streamen van inhoud, en nu kan ik doorgaan. Alles ging gewoon omhoog.” Zoals tegenwoordig vaak het geval is, was TikTok de katalysator voor haar groei. Een reeks virale video’s deed de ontluikende streamer in minder dan twee maanden exploderen van 30.000 volgers op het platform voor het delen van korte video’s naar bijna 250.000.

Flo Tran/Floskeee communiceert met haar chat tijdens het streamen op Twitch

Herkenbaarheid is de sleutel tot het ontgrendelen van TikTok-viraliteit. Met haar cultuur en humor op sleeptouw kon ze die markt met explosief succes aanboren. In dit nieuwe streamingtijdperk voelt het publiek zich aangetrokken tot persoonlijkheden en connecties in vergelijking met het verleden, waar vaardigheid de boventoon voerde. Toch is haar nieuwe carrièrepad na al dit succes allesbehalve een geheim voor haar ouders. Het is moeilijk om oude tradities te doorbreken, maar Tran is vastbesloten om het te proberen. Haar eigen weg voorwaarts uitstippelen en uitblinken in de digitale wereld door haar vindingrijkheid en authenticiteit is haar eigen beloning. “Ik hoop dat mijn ouders op een dag ook ondersteunend kunnen zijn. Ik denk dat dat het meest voor mij zal betekenen, maar het is fijn om een ​​gemeenschap te hebben die altijd achter je staat en je wil zien groeien en slagen,” zei ze. “Ik zou er niets van willen ruilen voor de wereld.”