Skip to content

Hoe Alexa en Cortana samen te gebruiken

29 de juli de 2021
Hero AlexaandCortana 5bb11ef0c9e77c00269b7405

Microsoft zou graag willen dat je “Alexa, open Cortana” zegt tegen je Echo-apparaat. En Amazon wil dat je zegt: “Hé Cortana, open Alexa”, tegen de stemassistent van Cortana. Elk bedrijf geeft u toegang tot de spraakassistent van het andere bedrijf. Dat betekent dat je Amazon-bestellingen kunt controleren, lijsten kunt maken en slimme apparaten voor thuisgebruik kunt beheren met Alexa van Cortana op een Windows 10-computer. En omgekeerd kunt u uw Outlook-agenda openen, een herinnering instellen of een e-mail verzenden met Cortana vanaf apparaten met Alexa. Maar u moet eerst de systemen aansluiten. De volgende stappen laten zien hoe u de Cortana-vaardigheid aan Alexa kunt toevoegen en hoe u “Alexa openen” met Cortana kunt inschakelen.

Hoe de Cortana-vaardigheid aan Alexa toe te voegen

Je moet de Alexa-app op Android, iOS of internet gebruiken om de Cortana-vaardigheid toe te voegen. De onderstaande reeks toont u de stappen om Cortana aan Alexa toe te voegen met de Android-app. De volgorde is vergelijkbaar voor de iOS- of Alexa-webapp.

 1. Open de Alexa-app, tik op Menu (de drie horizontale lijnen), en selecteer Vaardigheden.

 2. Typ “Cortana” en tik op het vergrootglas om te zoeken.

  Alexa Android-app zoeken naar Cortana-vaardigheid

 3. Kraan Cortana om de vaardigheid te selecteren.

  Screenshot van Cortana gevonden in zoekresultaten van Alexa Android-app.

 4. Kraan Inschakelen om de Cortana-vaardigheid te activeren.

  Schermafbeelding van de knop Inschakelen weergegeven voor Cortana-vaardigheid in de Android Alexa-app

 5. Bekijk de gevraagde apparaatrechten en tik vervolgens op Rechten opslaan als u akkoord gaat.

  Cortana-vaardigheidsrechten gevraagd screenshot in Alexa Android-app

 6. Bekijk de gevraagde Cortana-machtigingen en tik vervolgens op Ik ben het eens, als u akkoord gaat.

  Cortana-machtigingen aangevraagd per apparaat in de Android Alexa-app.

 7. Meld u vervolgens aan bij uw Microsoft-account. Je hebt je Microsoft-accountnaam, wachtwoord en eventuele aanvullende verificatiemethoden (zoals je telefoon of een authenticatie-app) nodig die je hebt geconfigureerd voor je Microsoft-account.

  Schermafbeelding van het aanmeldingsscherm van Microsoft-account in de Alexa Android-app tijdens de installatie van Cortana-vaardigheden.

 8. Bekijk de machtigingen die door Microsoft zijn gevraagd om Cortana op Alexa te gebruiken. Kraan Ja, als u akkoord gaat.

  Screenshot van Cortana op goedkeuringsverzoek voor Alexa-machtigingen in de Alexa Android-app.

 9. U zou een bericht moeten zien met de tekst ‘Cortana is succesvol gekoppeld’.

  Screenshot waaruit blijkt dat Cortana met succes is gekoppeld aan Alexa op Android.

 10. Je zou nu moeten kunnen zeggen: “Alexa, open Cortana” om met Cortana te spreken vanaf uw Alexa-apparaat.

Hoe Alexa toe te voegen aan Cortana

Om Alexa aan Cortana toe te voegen, heb je een laptop of desktopcomputer met Windows 10 nodig waarop Cortana is ingeschakeld.

 1. Selecteer de microfoon in het Cortana-zoekvak en zeg “Alexa openen” of druk op de Windows-toets + S typ vervolgens ‘Alexa openen’.

  Windows-screenshot met het eerste Cortana-aanmeldingsscherm

 2. Als u nog niet bent aangemeld bij Cortana, selecteert u Inloggen. Je hebt je Microsoft-accountnaam, wachtwoord en eventuele aanvullende verificatiemethoden (zoals je telefoon of een authenticatie-app) nodig die je hebt geconfigureerd voor je Microsoft-account. Nadat u het aanmeldingsproces voor uw Microsoft-account hebt voltooid, ziet u een bericht met de melding ‘U bent helemaal klaar. Als je nu met Alexa wilt praten, zeg je gewoon Open Alexa.’ U heeft echter nog extra werk te doen.

  Microsoft-account aanmelden bij Cortana op Windows

 3. Nadat u bent aangemeld met uw Microsoft-account en u typt of zegt “Open Alexa” tegen Cortana, moet u zich aanmelden met uw Amazon-account. Je hebt je Amazon-accountnaam, wachtwoord en eventuele aanvullende authenticatiemethoden (zoals je telefoon of een authenticatie-app) nodig die je hebt geconfigureerd voor je Amazon-account.

  Screenshot van het Amazon-aanmeldingsscherm in Cortana

 4. Bekijk vervolgens de door de Alexa Voice Service gevraagde machtigingen en selecteer Toestaan als u akkoord gaat.

  Windows-screenshot toont Alexa Voice Service-machtigingen die zijn aangevraagd.

 5. Het systeem zal u dan vragen of u wilt dat Windows uw aanmeldingsnaam en wachtwoord onthoudt, zodat u zich niet opnieuw hoeft aan te melden en om het te laten synchroniseren met andere pc’s. Selecteer Ja als u akkoord gaat.

  Windows-screenshot dat goedkeuring vraagt ​​om aanmelding te onthouden en instellingen te synchroniseren met andere systemen.

 6. Bekijk de machtigingen die zijn aangevraagd door Microsoft toe te staan ​​informatie te delen met Amazon Alexa. Selecteer Ja als u akkoord gaat.

  Windows-screenshot dat toestemming vraagt ​​aan Microsoft om informatie te delen met Amazon Alexa.

 7. U zou een bericht moeten zien met de tekst ‘Hallo! Het is Alexa.”

  Windows-screenshot dat laat zien "Hallo! Het is Alexa" bevestigend dat Cortana en Alexa nu verbonden zijn.

 8. Je zou nu moeten kunnen zeggen “Hey Cortana, Open Alexa” om met Alexa te praten vanaf uw Windows 10-computer.

Hoe Alexa en Cortana samen te gebruiken

Niet elke opdracht werkt op de twee platforms. Als u bijvoorbeeld Alexa op Cortana opent op een Windows 10-systeem, kunt u nog geen muziek afspelen of Alexa-timers en herinneringen instellen, hoewel u wel smart home-opdrachten kunt verzenden en Amazon-bestellingen kunt afhandelen. Bezoek de sites van elke leverancier om de nieuwste beschikbare opdrachten te leren. Amazon biedt zowel een Aan de slag met Alexa-pagina als een lijst met opdrachten om te proberen. Microsoft biedt naast de hoofdsite van Cortana ook een pagina Aan de slag met Cortana. En Amazon en Microsoft hebben elk aangekondigd dat er in de toekomst extra mogelijkheden zullen worden toegevoegd.