Skip to content

Hoe en wanneer Twitter-gebruikers niet meer te volgen

18 de juli de 2021
twitter 5b30fe0b119fa8003695f19c f3ec947651c04c208605769044146fe3

De beste reden om Twitter-gebruikers niet meer te volgen, is dat je niet langer graag ziet wat ze in je feed plaatsen. Ze zijn vervelend, ze posten spam, of ze laten je boze gedachten denken als je ziet dat ze je feed vertroebelen. Een slechte reden om iemand te ontvolgen op Twitter is dat ze je niet terugvolgen, ook al is dat de reden waarom veel mensen anderen op Twitter ontvolgen. In de begindagen van Twitter was dit vrij gebruikelijk. Als je iemand volgde, werd verwacht dat de ander je terug zou volgen. Nu niet zo veel. Het gebruik van Twitter is exponentieel gegroeid en het is onredelijk om te verwachten dat iedereen die je volgt je terugvolgt, vooral beroemdheden. Spammers en bots zijn er nu in overvloed, dus mensen hebben meldingen uitgeschakeld wanneer mensen ze volgen. Dus als je denkt dat iemand je niet uit wrok volgt, is dat misschien gewoon omdat ze geen idee hebben wie je bent en dat je ze volgt.

Dat gezegd hebbende, niemand is verplicht om je terug te volgen op Twitter, en het is onrealistisch om dat te verwachten. Het is een goede gewoonte om zo nu en dan je nieuwste volgers te controleren en iedereen terug te volgen van wie je meer wilt horen. Als vervolg op alle van hen zou echter onproductief zijn; je feed zou worden overspoeld met irrelevante tweets. Dit is dezelfde situatie waarmee alle mensen die je volgt ook worden geconfronteerd. In ieder geval kun je Twitter-gebruikers op verschillende manieren ontvolgen. Houd er rekening mee dat uw account kan worden gemarkeerd en opgeschort als u meer dan 100 mensen per dag niet meer volgt; dit komt omdat spambots dit vaak doen, dus het is een grote rode vlag.

Ontvolg ze op de traditionele manier

Ga naar het gebruikersprofiel en klik op de grote blauwe Als vervolg op knop; het zou rood moeten worden en zeggen: Niet meer volgen. U kunt zien of deze gebruiker u terugvolgt omdat het profiel “volgt u” naast de gebruikersnaam vermeldt.

Gebruik tools om efficiënt te ontvolgen

Er zijn veel tools beschikbaar om Twitter-gebruikers te helpen hun volgers en feed te beheren. Hier zijn er een paar die je kunnen helpen:

  • BeheerFlittr—Met deze bekende tool kun je 100 mensen ontladen die je niet elke dag volgen; er is een vergoeding om meer te ontvolgen. Dat wordt echter over het algemeen niet aanbevolen, omdat dit uw account kan markeren voor opschorting om de eerder genoemde redenen.
  • Gewoon niet meer volgen—Dit is een soort mashup van Quittr en BeheerFlittr. U kunt zien wie u niet volgt en hen vervolgens ontvolgen, en u kunt meldingen ontvangen en automatische tweets verzenden over hoeveel mensen u hebben gevolgd en ontvolgd.

Veel andere tools laten je weten wie je niet meer volgt. Voor een gemakkelijke manier om nieuwe volgers te krijgen, probeer Twitter-chats.

Algemene richtlijnen

Hier zijn een paar regels die je voor jezelf moet maken met betrekking tot Twitter en volgers:

  • Maak je niet druk of mensen je terugvolgen.
  • Stop met het volgen van mensen in de verwachting dat ze jou terug zullen volgen.
  • Geef alleen om wat er op je Twitter-feed staat en wat je wilt zien.
  • Maak je niet druk of je in de feeds van anderen verschijnt.
  • Vraag mensen niet om je te volgen op Twitter. Je zult er gek uitzien.
  • Blijf proberen de aandacht van je favoriete beroemdheden te trekken; soms schrijven ze terug!

Als je iemand wilt ontvolgen, doe dat dan gewoon. En blokkeer ze niet, want het is niet hetzelfde. Als je een tool nodig hebt om het te doen, dan heb je waarschijnlijk veel fouten gemaakt en mensen om de verkeerde redenen gevolgd. Dat is ok! Je weet niet altijd wanneer iemand de moeite waard is om meteen te volgen; Als u echter mensen massaal moet ontvolgen, is het waarschijnlijk de moeite waard om uw volgende strategie opnieuw te beoordelen. Hier is een goede algemene gewoonte: wanneer iemand voortdurend in uw feed verschijnt en iets plaatst dat u vervelend, negatief, onaangenaam of beledigend vindt, ontvolg hem dan gewoon. Blijf dat gewoon doen zoals het zich voordoet. Je hebt een schonere, interessantere feed, zodat je echt kunt genieten van de uitwisseling van ideeën die Twitter kan bieden.