Skip to content

Hoe Google Home te verbinden met Bluetooth-luidsprekers

2 de augustus de 2021
googlehome 5b01bdc13037130037125d7e

Je Google Home kan Bluetooth gebruiken om muziek af te spelen op een aparte speaker. Als je je Google Home-apparaat graag gebruikt voor het afspelen van media, maar het vult de kamer niet zoals je wilt, of je hebt een gloednieuwe Bluetooth-luidspreker die je echt wilt gebruiken, dan is het eenvoudig om de twee te koppelen. Wanneer je Google Home verbindt met Bluetooth-speakers, wordt alle muziek die je via Google Home bedient, afgespeeld op het Bluetooth-apparaat. Andere dingen, zoals Google Assistent-reacties, alarmen en timers, blijven echter spelen via de ingebouwde luidspreker van Google Home.

Instructies voor het instellen van Google Home Bluetooth

Ga als volgt te werk om Google Home aan te sluiten op enkele Bluetooth-luidsprekers:

  1. Schakel zowel Google Home als de Bluetooth-speaker in.

  2. Open de Google Home-app op je telefoon of tablet. Het is beschikbaar voor iPhone-, iPad- en Android-gebruikers.

  3. Selecteer op het tabblad Start het Google Home-apparaat om verbinding te maken met de Bluetooth-luidspreker.

  4. Selecteer de Instellingen knop (het tandwiel).

  5. Scroll naar beneden en selecteer Standaard muziekluidspreker.

  6. Zet uw Bluetooth-luidspreker in de koppelingsmodus. Het kan een knop hebben die u één keer moet indrukken of een paar seconden ingedrukt moet houden. Anderen zijn mogelijk verbonden met een app waar u de koppelingsmodus kunt inschakelen. Raadpleeg de documentatie van de spreker voor details.

  7. Keer terug naar de Google Home-app en selecteer Bluetooth-luidspreker koppelenen selecteer vervolgens de luidspreker wanneer u deze op het scherm ziet verschijnen.

    Google Home pair bluetooth-luidsprekerknop

Tips voor het oplossen van problemen

Als Google Home je speaker niet kan vinden, controleer dan of de speaker in de koppelingsmodus staat en, als er een fysieke schakelaar is om Bluetooth in te schakelen, of de schakelaar in de Aan positie. Als je het ziet “Er zijn geen apparaten gevonden” druk in de Google Home-app op Opnieuw scannen om opnieuw te proberen te zoeken. Het kan een paar pogingen kosten. Als je Google Home je niet goed kan horen nadat je de Bluetooth-speaker hebt gekoppeld, zorg er dan voor dat je met de Google Home zelf praat en niet met de nieuw gekoppelde Bluetooth-speaker. De microfoon bevindt zich op het Google Home-apparaat. Je kunt Google Home tegelijkertijd met meerdere Bluetooth-speakers verbinden. Voeg meerdere luidsprekers toe via de Google Home-app, zodat je kunt kiezen op welke je muziek wilt afspelen, of maak een luidsprekergroep om dezelfde muziek op meerdere luidsprekers tegelijk af te spelen. Er is geen reden om de Bluetooth-speaker elke keer dat je hem wilt gebruiken opnieuw te verbinden. Met de bovenstaande aanwijzingen kun je de luidspreker slechts één keer koppelen en verbinden met Google Home, zodat elke keer daarna muziek blijft spelen via de Bluetooth-luidspreker totdat je deze uitschakelt of de verbinding wordt verbroken.