Skip to content

Waze gebruiken om Spotify te spelen

16 de augustus de 2021
GettyImages ThomasBarwick 5c78563a46e0fb0001a5efee

Het hebben van een navigatie-app als Waze is superhandig, net als het streamen van muziek via Spotify. In plaats van dat de twee apps tegen elkaar strijden om audiodominantie, kun je je Waze- en Spotify-accounts koppelen voor vereenvoudigde (en veilige) Spotify-besturing binnen de Waze-app.

Hoe Spotify en Waze-integratie in te stellen

Hier leest u hoe u Spotify (veilig) kunt bedienen vanuit de Waze-app.

 1. Gedownload en meld u aan bij de Waze- en Spotify-apps.

 2. Start Spotify en selecteer vervolgens Thuis in de linker benedenhoek.

 3. Druk op versnelling pictogram in de rechterbovenhoek om de instellingen van Spotify te openen.

 4. Selecteer sociaalen schakel vervolgens in Waze-navigatie.

  Schakel Spotify in om te linken met Waze

  Spotify binnen Waze is zo ontworpen dat je alleen door content kunt bladeren terwijl je voertuig stilstaat, of als je de app vertelt dat je een passagier bent. Je kunt dit omzeilen door direct naar de Spotify-app te gaan, maar het is beter om je ogen op de weg te houden.

 5. Er verschijnt een blauwe banner en u wordt gevraagd naar de Waze-app te gaan. Als je akkoord gaat, zal Waze starten en vragen of je Waze wilt verbinden met je Spotify-account. Selecteer Oke, en het zwevende Spotify-pictogram verschijnt op je Waze-kaart.

Waze en Spotify koppelen met de Waze-app

Je kunt Waze en Spotify ook koppelen vanuit de Waze-app. Hier is hoe:

 1. Open Waze en selecteer de Vergrootglas in de linkerbenedenhoek en selecteer vervolgens de tandwiel icoon links bovenaan om de instellingen van Waze te openen.

 2. Scroll naar beneden en selecteer Geluids speler.

 3. Hier kun je het zwevende kaartpictogram van de audiospeler in- of uitschakelen, beslissen of je meldingen over het volgende nummer wilt en verschillende audiospelers (inclusief Spotify) toegang geven tot Waze. Schakel Spotify naar Op en je zou nu een zwevend Spotify-pictogram (groene stip) op je Waze-kaart moeten zien.

  Spotify Waze-luisterbalk Waze-app-autorisatie

 4. Selecteer Spotify om een ​​vereenvoudigd Spotify-menu rechtstreeks in Waze te openen, zodat je snel je lijst met stations kunt zien en je huidige nummer kunt overslaan, terugspoelen of pauzeren.

  Spotify-menu in Waze eenvoudige navigatie nummers overslaan pauze