Skip to content

Hoe Netflix’ snelle lach alles kan veranderen

4 de juli de 2021
GettyImages 1009966638 9e4ee195312e4ef1b110bf68cbec7485

Belangrijkste leerpunten

  • Netflix heeft een nieuwe functie uitgebracht genaamd Fast Laughs.
  • De functie is momenteel alleen beschikbaar op iOS in bepaalde regio’s, maar zou in de toekomst overal beschikbaar moeten zijn.
  • Experts zeggen dat de nieuwe functie een goede manier kan zijn voor gebruikers om nieuwe shows te vinden om te streamen.

Experts zeggen dat de nieuwe Fast Laughs-functie van Netflix gebruikers zou kunnen helpen meer uit de streamingdienst te halen. Eerste indrukken kunnen alles zijn, en dat is het punt achter Fast Laughs, een nieuwe functie van Netflix met snelle clips van shows en comedyspecials. Het is momenteel alleen beschikbaar in specifieke regio’s op iOS. Maar experts zeggen dat de functie kan helpen veranderen hoe we nieuwe shows vinden om naar te kijken, vooral als Netflix zich uitbreidt naar andere genres. “Netflix die de Fast Laughs-functie introduceert, zou geen verrassing moeten zijn vanwege de explosieve uitbreiding en marktpenetratie van TikTok”, vertelde Jamil Aziz, een marketingteamleider bij PureVPN, via e-mail aan Lifewire. “Gebruikers hebben er gemakkelijk toegang toe met hun iPhones en kunnen zich bezighouden met inhoud door reactieknoppen te gebruiken en deze te delen op hun favoriete sociale-mediasites. Als dit succesvol wordt, kunnen we soortgelijke dingen zien voor andere genres, van horror tot suspense en actie.”

Snel naar je lijst

Uit een recent rapport van Oberlo bleek dat gebruikers gemiddeld 52 minuten per dag op TikTok doorbrengen. Met de meeste Netflix-shows die variëren van 60 tot 120 minuten, is het logisch om een ​​manier te vinden om gebruikers aan te trekken met kortere inhoudsstukken, legt Angela Watson, de marketingmanager van het YouTube-kanaal Ownage Pranks, uit. “Een functie als Fast Laughs is eigenlijk heel belangrijk omdat het de kijkuren van een gebruiker zou kunnen verhogen”, schreef Watson via e-mail. “De echte uitdaging is om dit formaat succesvol te maken…” “De gebruiker zal één video bekijken en andere soortgelijke korte clips worden aanbevolen om te bekijken, waardoor ze vastgehouden kunnen worden aan de app en ook het aantal kijkers voor de show kunnen vergroten.” Het doel van Netflix met Fast Laughs is echter niet alleen om je nieuwe shows aan je lijst toe te voegen. Hoewel je met een druk op de knop nieuwe shows aan je achterstand kunt toevoegen, is het de bedoeling om je enkele van de beste momenten uit de comedyspecials van het platform te brengen zonder dat je een uur lang het hele stuk hoeft te kijken.

Jezelf laten opvallen

Hoewel het geen nieuwe app lanceert, zeggen experts dat Netflix voor een aantal uitdagingen kan komen te staan ​​als het erom gaat Fast Laughs te laten opvallen. Dit is al duidelijk, aangezien velen op Twitter de functie al hebben afgeschreven, in plaats daarvan vertrouwend op apps zoals TikTok, die ze al maanden gebruiken. “Netflix heeft een Netflix Tiktok toegevoegd aan Netflix. Whaaat-” een Twitter-gebruiker schreef. “Het is raar om door Netflix te scrollen om willekeurige scènes uit films te bekijken. Daar hebben we tiktok voor.”

Volgens Aziz zal Netflix moeten uitvinden wat werkt en zich er vervolgens op moeten concentreren. Anders zou de functie op dezelfde manier kunnen worstelen als anderen in het verleden. “De echte uitdaging is om dit format succesvol te maken, aangezien een ander bedrijf genaamd Quibi een vergelijkbare formule volgde met 10 minuten durende films van hoge kwaliteit met eersteklas cast”, schreef Aziz. “We weten allemaal hoe dat ging.” De inhoudsbibliotheek van Quibi lag eerder dit jaar voor het grijpen, terwijl Roku in gesprek was om alles op te halen. Natuurlijk heeft Netflix meer te bieden dan Quibi, dankzij jarenlange abonnementen en het bouwen van de inhoud met bekende en geliefde shows zoals Umbrella Academy, Dark en zijn eigen originele films.

Ideeën uitbreiden

Op dit moment lijkt Fast Laughs vooral gericht te zijn op komische clips van verschillende shows op Netflix. Er zijn enkele gevallen geweest van kleine clips van shows zoals Umbrella Academy die op de lijst verschenen, maar de meeste zijn afkomstig van verschillende stand-uproutines en andere komische specials.

Hoewel de focus met Fast Laughs niet alleen lijkt te zijn om nieuwe kijkers naar shows te leiden, maar eerder om te concurreren met inhoud die populair is geworden op TikTok en andere vergelijkbare scroll-gebaseerde apps, zou het daar een goed hulpmiddel voor kunnen worden. Elke clip is als een kleine advertentie voor de show, en als Netflix de beste clips van shows kan aanscherpen, zou het zelfs meer verkeer naar de verschillende shows en films kunnen genereren. Bovendien zou het bedrijf het kunnen uitbreiden om ook andere genres te stimuleren. “Fast Laughs is specifiek voor comedyclips, dus het helpt niet om andere genres op Netflix onder de aandacht te brengen”, vertelde Watson ons. “Als dezelfde functie echter ook voor andere genres wordt gelanceerd, of als een meer genre-generieke functie wordt ingeschakeld, kan dat helpen om ook andere categorieën in de schijnwerpers te zetten.”