Skip to content

Hoe te Skypen met Alexa

23 de juni de 2021

Als je graag Skype gebruikt om te communiceren, zul je het geweldig vinden dat je je Alexa-apparaat kunt gebruiken om dit te doen. Zodra je Alexa met Skype hebt gekoppeld, kan Alexa het gebruiken om handsfree toegang te krijgen tot je Skype-contacten en spraak- of videogesprekken te voeren, afhankelijk van het type apparaat dat je hebt. De persoon die je belt via Skype hoeft geen Alexa-apparaat te hebben. De volgende Alexa-compatibele apparaten ondersteunen Skype:

 • Amazon Echo (1st en 2nd generatie)
 • Amazon Echo Plus (1 .)st en 2nd generatie)
 • Amazone-stip (2 .)nd en 3rd generatie)
 • Amazon-show (1st en 2nd generatie)
 • Amazon Echo Spot

Er zijn drie vereisten om dit proces te laten werken. Zorg er eerst voor dat u een Skype-account hebt en dat u uw inloggegevens kent. Geef Alexa vervolgens toegang tot uw Skype-account. Vertel Alexa ten slotte om te bellen met Skype. Wanneer je je Skype-account aan Alexa koppelt, krijg je twee maanden lang 100 gratis Skype-minuten per maand.

Een vrouw zit op een bank en kijkt naar een mobiele telefoon.

Hoe Alexa en Skype te koppelen

Om Skype met Alexa te gebruiken, moet u Alexa eerst toegang geven tot uw Skype-account. Dit moet je doen via de Alexa-app. Dit zijn de stappen:

 1. Houd uw Skype-inloggegevens bij de hand. Skype is eigendom van Microsoft, dus uw inloggegevens kunnen aan een Microsoft-account zijn gekoppeld.

 2. Open de Alexa-app. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie gebruikt.

 3. Tik in de rechterbenedenhoek op de Hamburger (menu) icoon.

 4. Selecteer in het menu Instellingen.

  De optie Instellingen in Amazon Alexa

 5. Scroll naar beneden en, onder Alexa-voorkeuren, selecteer Communicatie.

 6. Onder rekeningen, selecteer Skype.

 7. Tik in het volgende scherm op Log in.

  Communicatie, Skype, Aanmelden

 8. Volg het aanmeldingsproces, inclusief het verlenen van machtigingen. Je kunt later hetzelfde menupad gebruiken om Alexa te ontkoppelen van Skype als je wilt.

 9. Het volgende scherm toont u opdrachten die u met Alexa kunt gebruiken.

  Aanmelden, Ja, Commando's

Een Skype-oproep plaatsen of ontvangen met Alexa

Met Alexa gesynchroniseerd met Skype, is het eenvoudig om Skype-naar-Skype of Skype-naar-telefoon te bellen. Gebruik gewoon het juiste commando:

 • Alexa, bel mama op Skype
 • Alexa, bel mama’s mobiel op Skype
 • Alexa, bel 555-123-4567 op Skype

U kunt ook gebeld worden via Skype. Als je dat doet, hoor je de bekende Skype-beltoon en de melding wie er belt. Met Alexa-apparaten met schermen (zoals Echo Show) zie je ook de persoon die belt op het scherm als video is ingeschakeld. Zeg “Alexa, antwoord” om de oproep te beantwoorden; dan praat je op Skype zoals je normaal zou doen.