Skip to content

Hoe u uw kerstverlichting kunt synchroniseren met muziek

1 de augustus de 2021
GettyImages 895206714 5bc55fe346e0fb00513b83ec 8b0c7e470c0e401e8536ce575b6f60ac

Kerstmis is een seizoen van geven, gejuich en dankbaarheid, en ook om indruk te maken op gasten met je ongelooflijke lichtshow. Met behulp van slimme lampen zoals de Philips Hue Smart Bulbs of een kerstlichtcontroller til je je kerstverlichting naar een hoger niveau. Hier leest u hoe u een kerstverlichtingsdisplay maakt dat is gesynchroniseerd met muziek met Philips Hue Smart Bulbs of een kerstverlichtingscontroller. Het eerste deel van deze tutorial maakt gebruik van Philips Hue Smart Bulbs en een smartphone met de Philips Hue-app voor iOS- of Android-apparaten.

Synchroniseer kerstverlichting met muziek met slimme Philips-lampen

Voordat je muziek gaat afspelen, moet je een Entertainment area instellen via de Philips Hue app.

Een uitgaansgebied opzetten

Een entertainmentgedeelte vertelt de Hue Bridge hoeveel lampen je hebt en waar ze zich bevinden. Dit is ook de bron van informatie voor het synchroniseren van uw vakantieverlichting. Volg deze stappen om een ​​entertainmentruimte in te stellen:

 1. Zorg ervoor dat de Philips Hue Bridge is aangesloten en dat elke lamp is ingeschakeld.

 2. Open de Philips Hue app op je smartphone.

 3. Ga naar Instellingen.

  Een afbeelding van het instellingenmenu van de Philips Hue-app.

 4. Kraan uitgaansgebieden.

 5. Kraan Maak een amusementsgebied.

 6. Selecteer de kamer (of kamers) die je wilt opnemen in het entertainmentgedeelte en tik vervolgens op Doorgaan met.

 7. Kies de lichten die u wilt opnemen. Alleen kleurgeschikte Hue-lampen worden weergegeven.

 8. Volg de stappen op het scherm om de lichten te positioneren op basis van hun fysieke locatie in de kamer.

 9. Zodra je deze stap hebt voltooid, is het entertainmentgedeelte klaar voor gebruik.

Synchroniseer Philips Hue-lampen met muziek vanaf uw computer

Nadat uw entertainmentgebied is gemaakt, zijn er nog een paar stappen voordat de lichten correct worden gesynchroniseerd.

 1. Download de Tint synchronisatie app voor iOS of Android.

 2. Zorg ervoor dat je op hetzelfde wifi-netwerk zit als je Philips Hue Bridge.

 3. Start de Hue Sync-app en tik vervolgens op de uitgaansgebied bovenaan het scherm.

 4. Kraan Lichtsynchronisatie starten. Wanneer je dit doet, dimmen je Philips Hue lampen tot bijna niets.

  Een afbeelding van het Hue Sync-menu.

 5. Kraan Muziek.

 6. Selecteer het intensiteitsniveau dat u wilt dat de lichten volgen: Subtiel, Gematigd, Hoog, of Intens. Deze instelling regelt hoe snel de lichten veranderen met de beat.

 7. Selecteer het kleurenpalet dat u wilt gebruiken.

 8. Open je muziekprogramma naar keuze en speel een nummer af. De lichten pulseren op de maat van de melodie op basis van uw vorige instellingen. Philips heeft een reeks nieuwe verlichtingsopties voor de feestdagen geïntroduceerd, waaronder verlichting voor het diner voor de feestdagen, slimme buitenverlichting, feestelijke sfeerverlichting, dramatische kerstboomverlichting en meer. Een app van derden, Hue Christmas, voor iOS en Android, werkt als een geluids- en lichteffectbord dat wordt gesynchroniseerd met je slimme Hue-verlichting.

Synchroniseer lichten met muziek met een kerstlichtcontroller

Met een kerstlichtcontroller kun je uitgebreide, flitsende displays bouwen, maar het kan duur of ingewikkeld zijn, afhankelijk van je budget en technische knowhow. Een volledig ingebouwde lichtcontroller is de gemakkelijkste in te stellen, maar ook de duurste optie. Een controller kit is minder duur, maar vereist kleine elektrische werkzaamheden. Een doe-het-zelf-controller is de goedkoopste optie, maar laat de montage en installatie aan uw handen over. De stapsgewijze instructies voor elke controller en software variëren.

Software-opties voor lichtcontroller

Dit zijn enkele populaire software-opties voor kerstlichtcontrollers.

 • De controllersoftware van Light-O-Rama bevat tientallen nummers en vooraf gebouwde sequenties om uit te kiezen. Je lichten laten pulseren met de muziek is net zo eenvoudig als het indrukken van een paar knoppen op je computerscherm, maar deze opties zijn niet goedkoop.
 • Vixen is de verlichtingssoftware voor de doe-het-zelver. Hoewel de kosten verwaarloosbaar zijn, moet je de hele show zelf opzetten, inclusief de timingsequenties en nummerkeuzes. Vixen legt de basis voor je om in te werken, maar houdt je hand niet vast in het proces.
 • xLights is een gratis lichtsequencer. Als u zoveel mogelijk geld probeert te besparen, is dit de juiste keuze. De software heeft een actieve forumgemeenschap waar je vragen kunt stellen en talloze videozelfstudies om obstakels die je onderweg tegenkomt te overwinnen.

Er zijn “slimme kerstverlichting” van verkooppunten zoals Home Depot, maar de lichten zitten op relatief korte strengen en zijn duur. Investeren in een kerstlichtcontroller en het gebruik van traditionele lichtstrengen kan kosteneffectiever zijn.