Skip to content

Kun je de naam van Alexa veranderen?

6 de augustus de 2021
Alexa App Change Wake Word iPhone 5120885 a4458506bf7642b5bec84a4bd0470cd0
 • Stem: Roep Alexa op op je Amazon-speaker en vraag hem om het wake-word te wijzigen.
 • App: Open de Alexa-app op je mobiele apparaat, kies je speaker uit de Apparaten tabblad en tik op Wake Word om een ​​nieuwe te kiezen.
 • Je kunt de naam van Alexa niet wijzigen, maar je kunt het activeringswoord wel wijzigen in Ziggy, Amazon, Computer of Echo.

Dit artikel begeleidt je bij het veranderen van Alexa’s wake-word (wat je zegt om zijn aandacht te trekken) op de spreker zelf en het gebruik van de mobiele Amazon Alexa-app.

Wijzig het Alexa Wake Word op de luidspreker

Uw slimme Amazon-luidspreker, zoals Amazon Echo of Echo Dot, is slim genoeg om u te helpen het wake-woord te wijzigen.

 1. Maak je luidspreker wakker met: “Alexa, verander mijn wake-woord.” of iets dergelijks.

 2. Alexa zal reageren met: “Ik kan je helpen het activeringswoord voor dit apparaat te wijzigen. Moeten we dat nu doen?”

 3. Als u klaar bent om de wijziging aan te brengen, zegt u ‘Ja’.

 4. Alexa zal antwoorden: “Oké, je kunt kiezen uit Amazon, Computer, Echo of Ziggy. Welke van deze vind je leuk?” Alexa biedt alleen de alternatieve wake-woorden, niet degene die je momenteel gebruikt.

 5. Spreek een van de wake-word-opties uit. Zodra je de wijziging hebt aangebracht, heb je Alexa weer als optie, mocht je deze later wijzigen.

 6. Alexa laat je weten: “Oké, je kunt me bellen” [wake word] op dit apparaat in een paar seconden.”

Test uw nieuwe wake-word om er zeker van te zijn dat het voor u werkt. En u kunt het op dezelfde manier op uw luidspreker terug- of naar een andere optie wijzigen. Je hebt ook de mogelijkheid om Alexa’s stem te veranderen van de traditionele vrouwelijke naar een meer mannelijke stem. Om dit te doen, zeg “Alexa, verander je stem.”

Wijzig het Alexa Wake Word op uw mobiele apparaat

Als je de mobiele Amazon Alexa-app op Android of iPhone hebt, kun je daar ook het wekwerk wijzigen. Open de app en volg deze stappen.

 1. Druk op Apparaten tabblad onderaan en kies Echo & Alexa op de top.

 2. Selecteer uw apparaat.

 3. Kies in het gedeelte Algemeen Wake Word. U kunt onder de instelling zien wat het huidige activeringswoord is.

 4. Tik om het nieuwe activeringswoord te kiezen dat u wilt gebruiken. Je opties zijn Alexa, Amazon, Computer, Echo en Ziggy. U kunt momenteel geen aangepast activeringswoord instellen. We zullen het in ons voorbeeld veranderen van Alexa naar Echo.

 5. Wanneer je het pop-upvenster ziet dat je laat weten dat het bijwerken van het activeringswoord een paar minuten kan duren, tik je op OK.

 6. Nadat het proces is voltooid, ziet u uw nieuwe activeringswoord in de mobiele app.

  Stappen om het Alexa-wake-werk te wijzigen van Alexa naar Echo op de mobiele Alexa-app.

Ga je gang en roep Alexa op met het wake-woord dat je hebt gekozen om ervoor te zorgen dat je het leuk vindt. U kunt dezelfde stappen volgen om het activeringswoord op elk moment opnieuw te wijzigen. Als je het wekwoord van Alexa met je speaker wijzigt, wordt dit ook in de mobiele app bijgewerkt.