Skip to content

Kun je Google Maps voor iOS 6 krijgen?

9 de juli de 2021
GettyImages 158329781 57c24a133df78cc16ebc33bb

Toen mensen hun iOS-apparaten opwaardeerden naar iOS 6, of wanneer klanten nieuwe apparaten kochten waarop iOS 6 vooraf was geïnstalleerd, zoals de iPhone 5, werden ze begroet met een grote verandering. De oude Maps-app, die al vanaf het begin deel uitmaakte van iOS, was verdwenen. Die Maps-app was gebaseerd op Google Maps. Het was vervangen door een nieuwe Maps-app gemaakt door Apple, met behulp van gegevens uit verschillende niet-Google-bronnen. De nieuwe Apple Maps-app in iOS 6 kreeg veel kritiek omdat het onvolledig, onjuist en met fouten was. Door die gang van zaken vroegen veel mensen zich af of ze de oude Google Maps-app weer op hun iPhone konden krijgen. Kaarten was niet de enige wijziging in Google-apps die bij iOS 6 werden geleverd. Ontdek hier wat er met de originele iPhone YouTube-app is gebeurd.

Google Maps-app voor iPhone

Als je de voorkeur geeft aan Google Maps op je iPhone of andere iOS-apparaten, heb je geluk. De zelfstandige Google Maps-app is in december 2012 voor alle iPhone-gebruikers in de App Store beschikbaar gekomen om te downloaden. De gratis app kan hier bij iTunes worden gedownload.

Waarom Google Maps is verdwenen uit iOS 6

De redenen van Apple om ervoor te kiezen zijn eigen Maps-app te maken om Google Maps te vervangen, is niet helemaal duidelijk. Noch Apple noch Google hebben een openbare verklaring afgelegd over wat er is gebeurd tussen de bedrijven die tot de verandering hebben geleid. Er zijn twee theorieën die de beslissing verklaren. De eerste is het feit dat de bedrijven een contract hadden voor de opname van Google-services in Maps dat afliep en dat ze ervoor kozen om dat niet te doen, of het niet eens konden worden over de verlenging ervan. De andere is van mening dat het verwijderen van Google van de iPhone deel uitmaakte van Apple’s voortdurende gevecht met Google om dominantie van smartphones. Wat ook waar was, gebruikers die de gegevens van Google in hun standaard Maps-app wilden hebben, hadden pech met iOS 6.

Google Maps gebruiken met Safari op iOS 6

Naast de standalone app kunnen iOS-gebruikers Google Maps ook gebruiken via een andere app: Safari. Dat komt omdat Safari Google Maps kan laden en alle functies via de webbrowser kan bieden, net als wanneer u de site in elke andere browser of elk ander apparaat gebruikt. Om dat te doen, hoeft u alleen maar Safari naar maps.google.com te wijzen en u kunt adressen vinden en een routebeschrijving ernaartoe krijgen, net zoals u deed voor de upgrade naar iOS 6 of uw nieuwe apparaat. Om dit proces een beetje sneller te maken, wilt u misschien een WebClip voor Google Maps maken. WebClips zijn snelkoppelingen die op het startscherm van uw iOS-apparaat staan ​​en met één aanraking Safari openen en de gewenste webpagina laden. Lees hier hoe u een WebClip maakt. Het is niet zo goed als een app, maar het is een solide back-upplan. Het enige nadeel is dat andere apps die integreren met de Maps-app die van Apple moeten gebruiken; u kunt ze niet instellen om de Google Maps-website als standaard te laden voor alle kaarttaken.

Andere Maps-apps voor iOS 6

Apple’s Maps en Google Maps zijn niet de enige opties voor het verkrijgen van routebeschrijvingen en locatie-informatie op iOS. Zoals met praktisch alles wat je op iOS moet doen, is daar een app voor. Bekijk Lifewire’s verzameling geweldige GPS-apps voor de iPhone voor enkele suggesties.

Kun je upgraden naar iOS 6 zonder Google Maps te verliezen?

Of u nu uw bestaande apparaat upgradet naar iOS 6, of een nieuw apparaat aanschaft waarop iOS 6 vooraf is geïnstalleerd, er is geen manier om ervoor te zorgen dat Google gegevens blijft leveren aan de standaard Maps-app.

Kun je downgraden van iOS 6 om Google Maps terug te krijgen?

Het officiële antwoord van Apple is nee. Het echte antwoord is echter dat als je redelijk technisch onderlegd bent en een aantal stappen hebt ondernomen voordat je gaat upgraden, je dat kunt. Deze tip is alleen van toepassing op apparaten met iOS 5 en een upgrade naar iOS 6. Degenen waarop iOS 6 vooraf was geïnstalleerd, zoals de iPhone 5, of een latere versie van iOS, werken niet op deze manier. Het is technisch mogelijk om te downgraden naar eerdere versies van iOS – in dit geval terug naar iOS 5.1.1 – en de oude Maps-app terug te krijgen. Maar het is niet gemakkelijk. Om dit te doen, moet u het .ipsw-bestand (de volledige iOS-back-up) hebben voor de versie van de iOS waarnaar u wilt downgraden. Dat is niet zo moeilijk te vinden met een beetje Googlen. Het lastigere is echter dat je ook de zogenaamde “SHSH-blobs” nodig hebt voor de vorige versie van het besturingssysteem dat je wilt gebruiken. Als je je iOS-apparaat hebt gejailbreakt, heb je deze mogelijk voor de oudere versie van het gewenste iOS. Als je ze echter niet hebt, heb je pech en zul je ze niet online vinden. Omdat dit zo complex is, raad ik niemand aan, behalve de technisch gevorderden, en degenen die het risico willen lopen hun apparaten te beschadigen, dit te proberen.

Het komt neer op

Dus waar zorgt dat voor frustratie bij iOS 6-gebruikers over de Apple Maps-app? Met twee keuzes: leer van Apple’s Maps-app te houden of download de Google Maps-app.