Skip to content

Mensen houden zeker van streamen vanuit huis

3 de juli de 2021
GettyImages 539007472 bd2806bb109147e68964b7ba3b4a5fab

Belangrijkste leerpunten

  • Een Hollywood-expert denkt dat consumenten de voorkeur zullen blijven geven aan streaming vanwege de betaalbaarheid en het gemak.
  • Thuisbestellingen zorgden ervoor dat studio’s films onmiddellijk op streamingplatforms uitbrachten.
  • Uit een peiling van The Drum en YouGov blijkt dat mensen de komende maanden hun streaminggewoonten zullen blijven volgen.
Zelfs als meer Amerikanen worden gevaccineerd en de wereld buiten de bank beginnen te verkennen, lijkt het erop dat we nog niet klaar zijn om streaming tv en films te dumpen. Volgens een in maart uitgebracht rapport van de Motion Picture Association hebben online video-abonnementen in 2020 voor het eerst de grens van 1 miljard overschreden. Uit een JD Power-enquête blijkt dat Amerikaanse huishoudens in december gemiddeld vier verschillende streamingabonnementen hadden (tegen drie in april 2020) en gemiddeld $ 47 per maand uitgaven. Maar terwijl openbare ruimtes zoals bioscopen weer opengaan, denkt een Hollywood-expert dat consumenten na de pandemie liever films blijven streamen. “We staan ​​aan het begin van een ‘grote herbalancering'”, vertelde Gene Del Vecchio, adjunct-professor marketing aan de Marshall School of Business van de University of Southern California, in een e-mail aan Lifewire. “Klant[s] zal in eerste instantie naar theaters springen om de omgeving opnieuw te ervaren, maar kort daarna zullen het gemak, de kostenbesparingen en de lancering van alleen studiostreaming het overnemen, en [people] zullen minder vaak theaters bezoeken.”

Films op streamingplatforms plaatsen

Een van de meest opvallende veranderingen van het afgelopen jaar was de manier waarop studio’s films uitbrachten. Ongeveer 54,6% van de grootste 185 films van 2020 werd alleen op streamingplatforms uitgebracht – een belangrijke verandering – volgens het nieuwste Hollywood Diversity Report van de UCLA, dat in april werd uitgebracht. “De pandemie versnelde alleen maar de megatrends die al aan de gang waren”, zei Del Vecchio. “Het heeft de industrie waarschijnlijk met vijf jaar versneld. Studio’s zullen veel meer middelen, geld en mensen in hun streamingplatforms stoppen, want dat is de toekomst van het bedrijf.” “We staan ​​aan het begin van een ‘grote herbalancering’.” Vanwege de pandemie heeft Studios in 2020 een aantal films rechtstreeks op streamingplatforms uitgebracht. Disney+ heeft bijvoorbeeld zijn langverwachte Mulan-remake uitgebracht om op 4 september te streamen voor een prijs van $ 29,99. Trolls World Tour, de gezinsvriendelijke film van Universal Pictures, verdiende in drie weken tijd zelfs meer geld via streamingplatforms dan de originele Trolls-film toen hij vijf maanden in de bioscoop draaide, meldde Erich Schwartzel van de Wall Street Journal in april 2020. ” Studio’s hebben geleerd dat het bezit van een streamingplatform meer inkomsten kan genereren via abonnementen dan via de kassa van het theater”, aldus Del Vecchio.

Streaminggewoonten behouden Maintain

Er zijn aanwijzingen dat mensen van plan zijn om hun kijkgewoonten op het gebied van streaming tv aan te houden. In een peiling van 21 april onder 1.200 volwassenen, uitgevoerd door The Drum en YouGov, zei tweederde van de deelnemers dat ze hun tv-streamingniveaus de komende drie maanden stabiel zouden houden. Bovendien verwachtte 13% hun streaming te verhogen. De mate waarin nieuwe films onmiddellijk op streamingplatforms zullen verschijnen – in plaats van eerst naar de bioscoop te gaan – is een kwestie op zich en hangt grotendeels af van de beslissingen van de studio’s. We zullen de rest van het jaar nog steeds veel releases hebben die worden gestreamd, vooral omdat Warner Bros. al zijn films tot 2022 op dezelfde dag als in de bioscoop uitbrengt via HBO Max. Maar de populariteit van streaming zou een groter effect kunnen hebben op de industrie.

Een tiener die in bed ligt en een film kijkt op een tablet.

Jeremy Kay van Screen Daily wijst erop dat het lijkt alsof het exclusieve venster voor wanneer films beschikbaar zijn in Amerikaanse bioscopen in het algemeen korter lijkt te worden.

Zullen we teruggaan naar de theaters zoals voorheen?

Gaan we na de pandemie weer naar het theater? Volgens Del Vecchio zullen mensen in eerste instantie graag terug naar de bioscoop gaan als de beperkingen worden opgeheven, maar dan minder vaak naar de bioscoop gaan en deze uitstapjes vooral voor de grootste blockbuster-films prioriteit geven. Een reden zijn de kosten: een traditioneel filmuitje kan een gezin van vier personen meer dan $ 80 kosten, wat meer is dan de kosten van $ 20- $ 30 voor het kijken via een streamingplatform, benadrukt hij.