Skip to content

Netflix kijkt naar India in strijd om abonnees

17 de juni de 2021
GettyImages 869378032 53d042e48b104aaf99d377f262f0cb42

Belangrijkste leerpunten

  • Experts zeggen dat de industrie opnieuw wordt uitgevonden in de richting van nieuwe distributieplatforms.
  • Disney+ Hotstar blijft de dominante streamingdienst in India.
  • Netflix is ​​een wereldleider op het gebied van contentlevering.

Een recente stap van Netflix om een ​​Hindi-gebruikersinterface toe te voegen weerspiegelt de intentie van het bedrijf om de wereldmarkt te domineren. Netflix komt naar voren als een katalysator voor een revolutie die belooft het traditionele bedrijfsmodel van de filmindustrie op zijn kop te zetten. De nieuwe gebruikersinterface stelt klanten in staat om gemakkelijk toegang te krijgen tot hun favoriete inhoud in hun moedertaal, of ten minste één van hun moedertalen in een land dat er 22 telt.

De filmindustrie opnieuw uitgevonden

Tom Nunan, docent aan de UCLA School of Theatre, Film and Television, zegt dat Netflix goed gefinancierd en ambitieus is; hij ziet geen belemmeringen voor zijn dominantie van de ruimte voor de komende jaren. Nunan gelooft dat de opkomst van streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ Hotstar (de populairste dienst van India), Amazon Prime Video en andere de industrie op dramatische wijze zal veranderen. “Streaming is verreweg het meest meeslepende en krachtige verhaal in de entertainmentwereld. De hele industrie wordt opnieuw uitgevonden in de richting van dit nieuwe distributieplatform, en we zien dat gigantische legacy-studio’s zoals Warner Bros., Universal en Disney hun content-toeleveringsketen volledig opnieuw vormgeven om deze nieuwe, zeer populaire en veilig te gebruiken service te accommoderen, ” hij zei. Nunan zei dat de kracht van streaming is dat het publiek de inhoud kan consumeren die ze willen vanuit het comfort van hun eigen huis.

Netflix-gebruikers hebben taalopties

Netflix-gebruikers kunnen overschakelen naar de Hindi-gebruikersinterface via de taaloptie in het gedeelte ‘Profielen beheren’ op hun desktop-, televisie- of mobiele browser. Op Netflix kunnen leden maximaal vijf profielen instellen in elk account en elk profiel kan zijn eigen taalinstelling hebben.

Netflix Profiel bewerken scherm met taalopties

“Het leveren van een geweldige Netflix-ervaring is voor ons net zo belangrijk als het creëren van geweldige content. We geloven dat de nieuwe gebruikersinterface Netflix nog toegankelijker zal maken en beter geschikt zal maken voor leden die de voorkeur geven aan Hindi”, zegt Monika Shergill, VP-Content, Netflix India in een verklaring. . “Ze (Netflix) worden momenteel nagesynchroniseerd en ondertiteld in meer dan 30 talen over de hele wereld, en hebben leveranciers van lokale inhoud, die materiaal kopen in moedertalen, in meer dan 25 discrete gebieden”, zei Nunan. “Uitbreiden naar Hindi is daarom een ​​natuurlijke groei-indicator van een merk dat globalisering tot zijn belangrijkste prioriteit heeft gemaakt.”

Netflix’s strategie om te winnen

Netflix speelt hier een kleine inhaalslag. Amazon Prime Video heeft in 2018 een Hindi-gebruikersinterface toegevoegd, evenals service in vijf andere regionale talen (Tamil, Telugu, Marathi, Bengali en Kannada). Netflix-abonnees tellen nu meer dan 150 miljoen en de service is zo populair geworden dat naar schatting 37 procent van ’s werelds internetgebruikers de contentprovider gebruikt. In India zijn de rollen echter omgedraaid. Disney+ Hotstar is de leider op het gebied van on-demand video, met 69,7 procent van het marktaandeel, met Amazon (5%) en Netflix (1,4%) nauwelijks in het spel, volgens marktonderzoeksbureau Jana.

Alles bij elkaar heeft Disney+ Hotstar bijna acht miljoen abonnees in India en meer dan 300 miljoen gebruikers. De dienst en zijn operator, Star India, werden vorig jaar door Disney overgenomen als onderdeel van de overname van 21st Century Fox ter waarde van $ 71 miljard.

Netflix kan de CNN van streaming worden

Nunan voorspelt dat Netflix de komende jaren de positie van Disney+ Hotstar in India zal afbreken. “Weinig merken hebben zo’n duidelijke en gerichte benadering van de markten van de wereld als Netflix. Disney+ zal sterk worden in het kielzog van Netflix, maar Disney+ heeft een heel specifiek, maar gekoesterd merk”, aldus Nunan. “Netflix bevindt zich in een unieke positie om de facto wereldleider op het gebied van content op het gebied van entertainment te worden, net zoals CNN een vergelijkbare wereldwijde nieuwsservice biedt, gevormd en gevoed door specifieke markten over de hele wereld.” Nunan ziet ook dat de filmbusiness blijft floreren, maar met een voorkeur voor het eerst bedienen van streaming-outlets versus de meer kwetsbare filmketens. Hij voorspelt dat het post-pandemische landschap van de filmindustrie een tijdperk van welvaart zal meemaken.

Achteraanzicht van mensen in het theater

“De entertainmentindustrie groeide exponentieel na de Spaanse griep van 1918 en ik neem aan dat onze industrie een vergelijkbare groeigolf zal doormaken. Studio’s, netwerken en streamers zullen hun schappen ‘overstock’ maken, uit angst voor toekomstige pandemieën, wat zal leiden tot een ‘goudkoorts’-gevoel in Hollywood en andere entertainmenthoofdsteden.” Hij vervolgde en zei dat de bioscoopervaring misschien volledig opnieuw moet worden bedacht, met meer geprivatiseerde, veiligere zitkeuzes, betere ventilatie en daarom waarschijnlijk veel hogere ticketprijzen. “Naar de film gaan zal zijn als naar het theater op Broadway gaan – een dure entertainmentoptie voor de zeer weinigen.” En in India, waar het inkomen per hoofd een fractie is van dat in de VS, blijft thuis kijken waarschijnlijk de favoriete plek.