Skip to content

Onderzoekers creëren verbeterde AI voor videoresolutieverbetering

8 de juli de 2021
Screenshot2020 02 2709.03.18 19cfadea02264a84af91d010069566d0

Waarom dit belangrijk is

Het verbeteren van video zal blijven verbeteren, wat een grote impact zal hebben op entertainment, wetshandhaving en consumentenvideo. Door het AI-netwerk sneller en kleiner te maken, kunnen we toekomstige videoverbeteringstools voor ons allemaal beschikbaar maken, mogelijk op onze eigen persoonlijke apparaten.

Drastisch verbeterend de resolutie van video staat de laatste tijd in de schijnwerpers, met ongelooflijke transformaties van oude film naar moderne 4K-resolutie. De technologie om dit te doen verbetert ook snel. Onderzoekers van Purdue University, de University of Rochester en Northeastern University hebben een manier bedacht om de resolutie van video drastisch te verhogen met drie keer de snelheid van de huidige methoden met behulp van een AI-netwerk dat vier keer kleiner is. Uitgebreide experimenten tonen aan dat ons eentraps raamwerk effectiever en toch efficiënter is dan bestaande tweetrapsnetwerken.

Het nieuwste van het nieuwste: Het proces dat deze onderzoekers voorstellen, Space-Time Video Super-Resolution (STVSR), gebruikt een verwerkingsstap in één fase in plaats van twee fasen, zoals andere methoden die tegenwoordig worden gebruikt (VFI-netwerken genoemd). Dit nieuwe proces voegt “ontbrekende” videoframes in op basis van de bestaande frames en voegt ze tegelijkertijd samen. Terwijl dat gebeurt, voorspelt het AI-netwerk slow-motion videoframes en plaatst deze ook in de video.

Wat zij zeiden: De onderzoekers voerden verschillende experimenten uit om te zien of hun model betere en snellere resultaten zou opleveren dan de huidige VFI-netwerken. Hun systeem heeft tot nu toe een grote verbetering laten zien in de verwerkingssnelheid en de grootte die het AI-netwerk nodig had.

Wat maakt jou dat uit: Aangezien de mogelijkheid om de resolutie van oudere video en film drastisch te verbeteren steeds sneller wordt en minder ruimte in beslag neemt, is het gemakkelijk voor te stellen dat een systeem in de nabije toekomst zich op uw eigen laptop of smartphone bevindt. Stelt u zich eens voor dat al uw homevideo’s uit de tijd van standaarddefinitie, documenten die zowel persoonlijk als nuttig zijn voor de geschiedenis, de 4K-behandeling krijgen. Denk aan documentaires die nieuw licht en inzicht brengen in oude filmdocumenten en mogelijke verbeteringen aan wetshandhavings- en bewakingsbeelden. Ooit zal de Hollywood-knop “verbeteren” echt bestaan, en misschien zelfs op je iPhone.

Via: VentureBeat

Word een expert op het gebied van videoresolutie