Skip to content

Waarom is de Apple TV Remote zo slecht?

8 de juli de 2021
nicolas j leclercq DsfFaMsY0fE unsplash 391fc95db5c149c88d10f390d6995c13

Belangrijkste leerpunten

  • De volgende Apple TV wordt geleverd met een opnieuw ontworpen afstandsbediening.
  • De Siri Remote is misschien wel een van de slechtste producten van Apple.
  • Een nieuwe afstandsbediening zou een gamecontroller kunnen bevatten.
Apple maakt enkele van de beste producten ter wereld. Het maakt ook de Apple TV Remote, die algemeen wordt beschouwd als de slechtste afstandsbediening ooit. Apple zal naar verwachting later dit jaar een nieuwe afstandsbediening aankondigen naast een nieuwe Apple TV, meldt 9to5Mac. Het kan zo simpel zijn als een nieuwe versie van de bestaande Siri-afstandsbediening, alleen zo ontworpen dat je kunt zien welke kant hij op moet. Of het kan zo radicaal zijn als een volledige gamepad voor het spelen van games op de Apple TV. Maar waarom haten mensen de Apple TV-afstandsbediening zo? En waarom dacht Apple ooit dat het ermee weg kon komen? “Vergeet de vorm of het uiterlijk, de Apple TV-afstandsbediening is, simpel gezegd, een ergonomische ramp”, vertelde Alina Clark, mede-oprichter van de Cocodoc PDF-editor, aan Lifewire via e-mail. “De vorm past niet eens in de plooi van je handen, en dat is al ergerlijk. Bovendien kun je het verschil tussen de bovenkant en de onderkant niet zien, tenzij je er echt naar kijkt. Ik was eens aan het kijken naar een film met licht uit en drukte op stop toen ik het volume wilde verhogen.”

Gebruikersinterface is belangrijk

Apple bouwde zijn reputatie voor een groot deel op het ontwerp van de gebruikersinterface. Het bracht de muis naar computers, samen met een interface met vensters. Het vond het clamshell-met-trackpad-ontwerp uit dat tegenwoordig door alle laptops wordt gebruikt. En het creëerde de telefoon met aanraakscherm en het verbazingwekkende iPod-klikwiel. Maar recentelijk is Apple ontspoord. De Siri Remote voor de Apple TV is slechts een voorbeeld. Anderen zijn de aanraakgevoelige bovenkant voor de HomePod en het beruchte vlindertoetsenbord. Dus, wat is er mis met de Siri Remote? Best veel.

De Apple TV Siri-afstandsbediening

“De menuknop mag niet in de buurt van de spraakopdrachtknop zijn; het is te gemakkelijk om per ongeluk op de verkeerde knop te drukken”, vertelde stemacteur Rio Rocket aan Lifewire via e-mail. “In feite zijn alle knoppen gerangschikt in een niet-intuïtieve lay-out. Ten slotte is het oppervlak van het touchpad veel te gevoelig. Als iets zelfs zo licht als een laken over het oppervlak strijkt, wordt het geactiveerd.” De meeste tv-afstandsbedieningen zijn veel te ingewikkeld. Ze zitten vol met knoppen en veel mensen weten niet hoe ze de helft ervan moeten gebruiken. Maar ze hebben twee belangrijke voordelen ten opzichte van de Siri Remote: je weet welk uiteinde je naar de tv moet wijzen, zonder dat je elke keer dat je hem oppakt, hoeft te controleren, en als je eenmaal weet waar een knop is, kun je gewoon drukken zonder echt te kijken. Aan de andere kant gebruikt de Siri Remote een aanraakoppervlak om te navigeren en heeft hij één knop minder.

Alles is beter. Alles

De Siri Remote daarentegen is min of meer symmetrisch en heeft niet genoeg speciale knoppen. Zelfs de vorige aluminium en plastic afstandsbedieningen van Apple zijn beter ontworpen. Ze hebben een vierwegring rond een centrale knop; beide voorgevormd zodat ze gemakkelijk te vinden zijn zonder te kijken. Daaronder is een menu en een afspeel-/pauzeknop. Dat is het.

De Salt alternatieve afstandsbediening voor Apple TV.

Ze zullen even waarschijnlijk tussen bankkussens glijden als de gladde kleine Siri Remote, maar laat me een afstandsbediening zien die dat niet doet. De Siri Remote is zo slecht dat het Zwitserse mobiele bedrijf Salt daadwerkelijk met Apple heeft samengewerkt om een ​​alternatieve afstandsbediening te ontwikkelen. Salt gebruikt Apple TV’s voor zijn internet-tv-streamingservice en creëerde het alternatief na klachten van klanten over slechte bruikbaarheid. De Salt-afstandsbediening, te koop voor € 30 ($ 35), voegt richtingspijlen, programmawijzigingsknoppen en nog veel meer toe, allemaal zonder verwarrend of opgeblazen te zijn. Apple heroverweegt vaak UI-conventies op slimme manieren, maar de Siri Remote is te vereenvoudigd voor geen ander doel dan om eenvoudiger te lijken.

Toekomstige Apple TV-afstandsbedieningen

We hebben geen idee wat Apple zou kunnen inbouwen in de volgende Apple TV-afstandsbediening. Misschien is het gewoon een opknapbeurt van het bestaande vreselijke ontwerp. Maar misschien zal versie 2.0 dingen door elkaar halen in de klassieke Apple-stijl. Wat dacht je ervan om er een gamepad van te maken? iOS is de heerser van casual games en je kunt al een aantal games spelen op Apple TV. Veel iOS-games ondersteunen al gamecontrollers als alternatief voor touchscreen-spellen. Stel je voor dat je iOS-games op het grote scherm speelt met een goede gamepad-controller. Als je het goed doet, kan dit serieus concurreren met de Nintendo Switch voor casual gaming-behoeften. Je hebt geen toegang tot een meesterwerk zoals dat van Nintendo Zelda: Breath of the Wild, maar aan de andere kant, zou Nintendo misschien een stevige onderneming kunnen maken door oudere games over te zetten naar de Apple TV?

De eenvoudige Apple TV-afstandsbediening.

Een nieuwe afstandsbediening zou ook meer knoppen moeten bevatten. Het aanraakgevoelige paneel op het huidige model is schattig, maar moeilijker te gebruiken dan richtingsknoppen en gemakkelijker per ongeluk te activeren. Het moet ook grip hebben. “De slankheid ziet er mooi uit, maar uiteindelijk graven we door onze bank om hem minstens één keer per week op te halen”, vertelde Shefali Shah van de kinderdagverblijfzoekdienst Upfront via e-mail aan Lifewire. “Ik wou dat er wat aangrijpend materiaal was om te voorkomen dat het wegglijdt. Dit gebeurt nooit met onze andere afstandsbedieningen.” In sommige opzichten heeft Apple het gemakkelijk. Vrijwel alles zou beter zijn dan de huidige Siri Remote. Zelfs een smerige, door bacteriën geteisterde afstandsbediening van een hotel-tv met een Apple-label op de achterkant zou een verbetering zijn. Dus kom op, Appel. Je kunt het.