Skip to content

Oudere Apple TV’s verliezen HBO Go-ondersteuning

25 de juni de 2021
westworld 979019c0b2284448a19fd6e13c9cbc80

Degenen onder ons die oudere hardware gebruiken om HBO te streamen, hebben misschien pech op 30 april, wanneer de premium televisieservice de ondersteuning voor 2e en 3e generatie Apple TV’s beëindigt.

Update 4/10/20: HBO heeft besloten het aanbod van HBO Go (en Now) op oudere Apple TV-hardware te verlengen. Volgens Engadget, staat het bedrijf nu tot 15 mei toe dat apparaten van de 2e en 3e generatie hun respectievelijke apps gebruiken.

4/8/20: In wat misschien een spectaculair slechte timing lijkt, heeft HBO plannen gemaakt om de ondersteuning voor zijn streaming-app, HBO Go, op oudere Apple TV’s vanaf 30 april te beëindigen.

Waarom nu? Op een ondersteuningswebpagina zegt HBO dat het de wijzigingen aanbrengt om “de beste streamingervaring te bieden”. De meesten van ons zitten echter vast in onze huizen tijdens deze COVID-19-pandemie, zonder toegang tot het upgraden van oudere Apple TV’s, zelfs als we dat zouden willen.

Er zijn alternatieven: HBO biedt vriendelijk andere opties om uw favoriete programma’s te streamen, waaronder Amazon Fire TV, Amazon Fire-tablets, Android-telefoons en -tablets, Android TV, Apple iPad, iPhone en iPod touch, nieuwere Apple TV’s, computers (webbrowser), PlayStation 4 , Roku, Samsung Smart TV’s, TiVo en Xbox One. Bovendien kun je altijd AirPlay of Chromecast vanaf je apparaten naar je tv, of je computer aansluiten op HDMI om op het grote scherm te kijken.

Dan wat? Maar als je op oudere Apple TV’s vertrouwt om te kijken Westworld en dergelijke, heb je misschien pech. Als je niet zeker weet welke generatie apparaat je hebt, ga dan naar de ondersteuningspagina van Apple.

Waar het op neerkomt:: De 3e generatie Apple TV kwam uit in 2012, wat een lange levensduur lijkt voor dit soort apparaten. Hoewel het misschien een slecht moment lijkt om de ondersteuning te beëindigen, is het niet super verrassend; je hebt vast iets waar je naar kunt kijken The Sopranos snel weer.

Via: MacRumors

Meer informatie over HBO Go