Skip to content

Stream gratis antiracistische films

3 de juli de 2021
justmercy 51e03c955ca5469cbc2b75f3297a31ff

Het is belangrijk om te leren inleven in gemarginaliseerde mensen, en misschien nog wel meer nu Black Lives Matter een nationale focus wordt. Films zoals deze kunnen helpen bij het starten van een belangrijk gesprek bij u thuis. Nu ze gratis zijn, is er geen excuus meer om ze niet te bekijken.

Warner Bros, Criterion en andere onafhankelijke filmstudio’s brengen hun door zwart geleide, antiracistische films uit in de golf van Black Lives Matter (#BLM)-protesten die overal in de VS en de wereld hebben plaatsgevonden.

Warner Bros: Gewoon Barmhartigheid sterren Michael B Jordan en Jamie Foxx, die gaat over advocaat Bryan Stevenson, de oprichter van het Equal Justice Initiative. Gebaseerd op Stevensons memoires uit 2014, heeft de film lovende kritieken gekregen, zowel als een film op zich als een actuele bliksemafleider in de nasleep van de #BLM-protesten. Warner Bros maakte de film begin juni gratis te streamen.

Criterium: IndieWire meldt dat de Criterion Collection de betaalmuur heeft verwijderd voor geselecteerde titels van zowel zwarte filmmakers als die van blanke artiesten die films hebben uitgebracht die spreken over de zwarte ervaring. Films zoals Dochters van het stof kan gratis vanuit huis worden gestreamd zonder een abonnement op de dienst.

Bastaard Media: Dit indie-filmbedrijf biedt ook een paar titels over de zwarte ervaring gratis aan, waaronder: Ik ben niet je neger, gebaseerd op het onvoltooide werk van James Baldwin, Onthoud dit huis.

Kort gezegd: Uiteindelijk zouden we allemaal onszelf moeten onderwijzen over de geschiedenis en oplossingen voor geïnstitutionaliseerd racisme. Deze films zullen het voor ons niet oplossen, maar door ze gratis beschikbaar te stellen, krijgen ze een boost die meer mensen zou kunnen aanmoedigen tijd te besteden aan het leren over dit dringende probleem.

Meer informatie over het streamen van films