Skip to content

Twitch kondigt nieuwe verificatietools aan om haataanvallen te bestrijden

16 de juli de 2022
GettyImages 1300833321 1181f551b40d4af48b334a8332a6d609

Als reactie op een recente golf van haataanvallen implementeert Twitch nieuwe verificatietools om het steeds groter wordende probleem aan te pakken. Volgens de officiële blogpost van het bedrijf voegt Twitch telefoongeverifieerde chat toe en breidt het de instellingen voor e-mailverificatie uit, zodat makers van inhoud betere controle hebben over wie met hen communiceert. De update is beschikbaar voor alle streamers en is toegankelijk via Instellingen in het Creator Dashboard.

Voor telefoongeverifieerde chat moeten gebruikers hun telefoonnummer verifiëren voordat ze de chat gebruiken. Deze functie geeft, naast de nieuwe instellingen voor e-mailverificatie, de streamer meer controle over wie kan deelnemen. Twitch zegt echter niet wat de instellingen voor e-mailverificatie zijn of wat ze inhouden. VIP-leden, abonnees en mods kunnen worden vrijgesteld van verificatie. En in een poging om het ontduiken van een verbod tegen te gaan, verbiedt Twitch alle accounts die zijn gekoppeld aan een geverifieerd telefoonnummer of e-mailadres als er een probleem is. Het nieuwe verificatiesysteem is de nieuwste tool in het bestrijden van haataanvallen. Eerder implementeerde Twitch nieuwe chatfilters om streamers te beschermen tegen intimidatie, maar ondanks die filters ging het pesten door.

Jongens lachend naar camera livestream

Raiding was oorspronkelijk bedoeld voor streamers om het publiek met anderen te delen door kijkers om te leiden naar een andere stream. Slechte acteurs hebben deze functie echter misbruikt om streamers lastig te vallen en aan te vallen. Het is zo erg geworden dat Twitch twee gebruikers aanklaagt die naar verluidt deze haataanvallen zijn begonnen. Het bedrijf beweert dat hoewel er geen enkele oplossing is om dit gedrag te stoppen, het nieuwe systeem de tools en technologie zal uitbreiden die worden gebruikt om de haat te vertragen.