Skip to content

Wat betekent MPN?

9 de juli de 2021
mpn files 59711ebd845b34001136fb0c

MPN is een acroniem voor beide onderdeelnummer fabrikant en Microsoft-partnernetwerk. Het is echter ook een bestandsindeling die mogelijk tot een videogameplatform of een softwareprogramma voor patroonontwerp behoort. Onderdeelnummers van de fabrikant worden vaak afgekort PN of P/N, en zijn identifiers voor een specifiek onderdeel dat in een specifieke branche wordt gebruikt. Zowel uw computer als uw voertuig hebben bijvoorbeeld een aantal onderdelen, waarvan er verschillende MPN’s zijn die elk onderdeel beschrijven en het gemakkelijk maken om een ​​onderdeel te kopen als het kwijtraakt of moet worden vervangen. Verwar onderdeelnummers echter niet met unieke serienummers. Microsoft Partner Network heette vroeger Microsoft Partner Programma, en kan worden afgekort als MSPP. Het is een netwerk van technologiebedrijven waarmee Microsoft gemakkelijk bronnen kan delen, zodat die bedrijven dezelfde tools en informatie kunnen gebruiken om Microsoft-gerelateerde producten te bouwen. Een bestand met de MPN-bestandsextensie kan een Mophun Game-bestand zijn dat is gemaakt met Mophun, het videogameplatform van Synergenix Interactive. Het is een omgeving die bedoeld is om videogames voor mobiele apparaten uit te voeren. Als het niet gerelateerd is aan Mophun, kan een MPN-bestand een Media Container Format-bestand of een Macphun Noiseless Image-bestand zijn.

MPN staat ook voor verschillende andere dingen, zoals hoogstwaarschijnlijk nummer en Master promesse.

Hoe een MPN-bestand te openen

Een bepaalde game-emulator is nodig om MPN-bestanden te openen die gerelateerd zijn aan Mophun maar hun officiële websitelink (mophun.com) is niet langer actief, dus er is geen download- of aankooplink beschikbaar. Sommige apparaten, zoals de Archos Gmini 402 camcorder/multimediaspeler, hebben echter de Mophun-game-engine ingebouwd. Je kunt het .MPN-bestand rechtstreeks naar de hoofdmap van het apparaat kopiëren om het spel automatisch te installeren. Met dit apparaat specifiek, zal het het MPN-bestand na installatie verwijderen. U kunt meer over deze procedure lezen in de gebruikershandleiding van de Gmini 402. Die gebruikershandleiding is in pdf-formaat en vereist dat een pdf-lezer is geïnstalleerd om deze te kunnen lezen. CarveWright-software kan mogelijk MPN-bestanden openen die Media Container Format-bestanden zijn.

Hoe een MPN-bestand te converteren

Normaal gesproken kunnen bestandsconversies worden uitgevoerd met een speciaal bestandsconversieprogramma of online service, maar dat is niet altijd het geval. Soms moet u het programma gebruiken dat het bestand kan lezen/openen; ze hebben meestal een soort van Exporteren of Opslaan als optie beschikbaar. Vanwege de onbekendheid van deze bestandsindelingen kan een MPN-bestand hoogstwaarschijnlijk alleen naar een ander bestandsformaat worden geconverteerd als u hetzelfde programma gebruikt dat het opent. Met andere woorden, om je Mophun Game-bestand te converteren, als het al mogelijk is, moet je proberen dezelfde tools te gebruiken die het bestand hebben gemaakt of het spel kunnen openen. Hetzelfde geldt voor de andere hierboven genoemde bestandsindelingen, bijvoorbeeld als het MPN-bestand tot de CarveWright-software behoort of een afbeeldingsbestand is dat wordt gebruikt door het Noiseless-programma.

Kunt u het bestand nog steeds niet openen?

Sommige bestandsindelingen delen mogelijk dezelfde bestandsextensieletters als “MPN”, maar dat betekent niet dat ze iets te maken hebben met het MPN-bestandsformaat of met een andere betekenis van het MPN-acroniem. Zorg ervoor dat u de bestandsextensie dubbel controleert om er zeker van te zijn dat deze “MPN” leest en niet alleen iets dergelijks. Een voorbeeld zijn NMP-bestanden, dit zijn NewsMaker Project-bestanden die worden geopend met NewsMaker van EyePower Games. Ze kunnen allemaal dezelfde bestandsextensie-letters delen, maar het is een compleet ander bestandsformaat dat geen verband houdt met Mophun Game-bestanden of Media Container Format-bestanden. Een andere is MPP, de bestandsextensie die hoort bij Microsoft Project-bestanden en MobileFrame Project Publisher-bestanden. Ze openen niet met een van de programma’s die op deze pagina worden genoemd, maar in plaats daarvan met respectievelijk Microsoft Project en MobileFrame.